Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja Ci zazdroszczę

kierunki przyszłościowe. Wasze typy

Polecane posty

Gość ja Ci zazdroszczę

zdaję maturę z chemii na podstawie i biologii na rozszerzeniu. no i wadomo-polski, angielski. co mi proponujecie?:P

Gość prywatnie
informatykę bądź finanse :)

Gość myszzzz
biotechnologię :)

Gość ja Ci zazdroszczę
prywatnie? czy to tylko nick? :P informatyka hmm niestety nie za bardzo mnie to interesuje... myślałam o kierunkach raczej medycznych, ale nie o medycynie, farmacji tudzież stomatologii oczywiście :)

Gość ja Ci zazdroszczę
myszzzz biotoechnologia? ojj chyba ciężko będzie mi się dostać z chemią na podstawie :)

Gość ochrona środowiska
nikt nie zdaje sobie prawy jak potzrebni sa ludzie po tym kierunku i jak dbrze platne stanowiska obejmuja, głownie hydrologia i rekultywacja terenow zdegradowanych

Gość ja Ci zazdroszczę
ochrona środowiska no tak, racja, ale teraz dużo ludzi studiuje ten kierunek. choć jest przyszłościowy to niestey bardzo obelgany

Gość do ochrony
jasne :) mam mgr inż. w rodzinie i od 2 lat zero pracy...zAłapał już fizyczną...

Gość ochrona środowiska
a ja pracuje w wodociagach i mam 7 tys netto:D jestem po ochronie ale studiach inzynierskich +magister

Gość ja Ci zazdroszczę
to zalezy, jedni mają pracę po studiach, drudzy nie więc już się nie spierać proszę :P

Gość ochrona środowiska
każdy kierunek jest oblegany, wszystko zalezy od tego jaka jest dana osoba, czy posiada sile przebicia. nawet bez ukonczenia studiow mozesz znalezc ciekawa i dobra prace. czasami wystarczy spora dawka kreatywnosci i troche wiary we własne sily

Gość ja Ci zazdroszczę
ochrona środowiska tak wiem o tym, ale ja jednak zdecydowałam się, że chcę studiować. marzę o medycynie, ale niestety nie jestem z tych, co kochają uczyć się całymi dniami i nocami ( nie myśleć, że jestem jakiś tłukiem, bo jestem w 3 najlepszych uczniów z mojej klasy :P)

Gość Fajterka Mała
Mechatronika :D

Gość do ochrony
w polsce firmy prawie wogóle nie przywiązują wagi do ochrony środ. bo zwyczajnie nie mają na to kasy. Rolę człowieka od ochrony w firmach na ogół pełni jakaś inna osoba, a mająca podyplomówkę. Niestety tak wyglada rzeczywistośc - z tego co wiem tam też trzeba mieć jakieś uprawnienia, a nie tak łatwo je zdobyć....

Gość ochrona środowiska
zgadzam sie nie jest łatwo zdobys te uprawnienia, w tym wypadku musze sie przyznac ze znajomosci moga sporo ulatwic. ja tylko zasugerowałam dziewczynie kierunek studiow ktory mi zapewnil dodgodne zycie, ciekawa prace a jednoczesnie studia byly bardzo ciekawe

Gość ja Ci zazdroszczę
myślałam też o analtyce medycznej, ale po tym znowu mieszkając w małej miejscowości, jak ja można jedynie wylądować w przychodni nfz i badać mocz oraz kał :O choć praca w laborkach by mi odpowiadała, bo lubię coś w tym stylu właśnie

Gość do ochrony
Wiesz, ale piszesz, że jest tak różowo - a ja niestety znam osobę, która tych znajomości nie miała i w zasadzie pozostaje jej na dziśdzień praca fizyczna.....

Gość ochrona środowiska
jesli zdajesz tylko podstawowa chemie mysle ze bedziesz miala problem z dostaniem sie na analityke medyczna

Gość przykre...
z podstawowa chemia nie dostaniesz sie na zaden z wymienionych kierunkow medycznych.

Gość do ochrony
ja Ci zazdroszcze - spójrzy czy po kierunkach, które Ci wymieniono jest praca (portale), a następnie upewnij się czy nie potrzeba dodatkoywch uprawnień :) Inaczej możesz wylądować po 5 latach na bezrobociu...np. po biotechnologii wiem, że trudno o praktyki, więc nie wiem np. co z pracą....

Gość do ochrony
ja Ci zazdroszcze - przeanalizuj czy po wymienionych tutja kierunkach jest praca :) (portale) i upewnij się czy nie musisz robić durnych uprawnień, do których często potrzeba znajomości, bo później możesz po 5 latach ciężkich studiów pozostać bez pracy. Z tego co wiem po biltechnologii nawet trudno o odbycie praktyk nie mówiąc już o pracy....

Gość do ochrony
ups sorka za dubla, ale pisało że nie wysłał ;/

Gość ja Ci zazdroszczę
przykre... ojj poczytaj sobie lepiej rekrutacje nim coś napiszesz. na Collegium Medicum w Bdg jest wymagany jeden na rozszerzeniu. Podobnie było rok temu na biotechnologii na UMK

lepiej nie idź na ochronę ani na biotechnologię. W Polsce nie ma laboratoriów żeby wchłoneły ludzi chyba że wyjedziesz np do Niemiec to tam znajdziesz pracę. Po ochronie będziesz miećszeroką wiedzę ale nic przydatnego nie będziesz umieć patrząc pod kątem pracodawcy. Do tego po ochronie jakie uprawnienia nie ma szans chyba żebyś pociągłą jeszcze jakiś kierunek np budownictwo to byś miała szansę na uprawnienia.