Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhh zal

szczepienia przeziebionego dziecka

Polecane posty

Gość ehhh zal

córeczka (5 mies) miała katar, jak katarek mina poszlismy na kontrole otora zbiegała sie prawie ze szczepieniem. na kontroli powiedzielismy ze kataru nie ma ale jak trzymamy ja na raczkach to czuc charczenie no i delikatnie słychac (przewaznie rano i wieczorem) nasza rodzinna to zbagatelizowała ze dzidzia bawi sie sliną i takie tam, po 3 dniach milismy przyjsc na szczepienie i tak zrobilismy. mina tydzien charczenie nieustepowało i poszlismy jewszcze raz a ta beszczelna suka pyt nas czy długo tak sie dzieje, przeciez prowadzi karte i bylismy tydzien wczesniej. w rezultacie wysąla nas do szpitala tam dr. przebadała i wysłąla na RTG wysżło ze ma małe plamki skrzelach. mała dostaje 2 zastrzyki dziennie i inne lekarstwa. mała jest za słabo chora na leczenie w szpitalu jak sie pogorszy to połoza. mozna szczepic dziecko jak jest przeziebione albo chore ?? jakie moga byc tego efekty. kurcze we wtorek idziemy znowu do rodzinnego, bo w szpitalu powiedizeli ze dalej leczenie poprowadzi rodzinny.

Gość taka jedna............
mojego dziecka doktor nie zaszczepi jak jest przeziebione

Gość ehhh zal
ciesze sie ale nie o to pytałam

Z tego co wiem nie szczepi się dzieci, które mają infekcję albo są przeziębione, bo organizm jest wtedy osłabiony i pewnie mogą wystąpić komplikacje albo szczepionka nie zadziała. Nie wiem z praktycznego punktu nic na ten temat, bo moje dziecko nie było szczepione podczas przeziębienia, ale radzę ci zmienić pediatrę, bo ta jak widać trochę szwankuje. Ja też miałam przeboje z pediatrami ( przedawkowanie Vigantolu, zielone płótno na żółtaczkę i też właśnie przypadek niedokładnego zbadania) i zmieniałam lekarz za każdym razem , gdy mi coś nie pasowało. Dodam tutaj nie na temat, że masz prawo zmieniać lekarzy w tej samej przychodni bez ograniczeń, tylko zmiany przychodni możesz dokonac 2 razy do roku bezpłatnie w NFZ.