Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulenie na biżuterię

UCZULENIE NA BIŻUTERIĘ!!! HELP!!!

Polecane posty

Mam mega uczulenie na wszelką biżuterię, nie mogę nosić nawet najdelikatniejszego łańcuszka! Czy to złoto, czy srebro, czy jakikolwiek inny metal - wywala mi czerwone swędzące plamy:( Wymyśliłam sobie, że może by posmarować to kremem barierowym z emolium, bo tak mi się wydaje że skoro BARIEROWY to powinien pomóc, czy mógłby mi ktoś opowiedzieć o tym kremie? Ile kosztuje, jak działa, na jak długo starcza, co ile trzeba smarować się?

Gość anitawawa
Wiesz co, wydaje mi się że to świetny pomysł żeby użyć kremu barierowego. Tworzy on barierę pomiędzy skórą a czymś, co uczula - więc myślę że to bardzo dobry pomysł :) Cena to coś w granicy 26zł, więc spokojnie go wypróbuj, nie wydasz przynajmniej majątku :D

Gość klaudiazszymusiem
Ja tego kremu używam do pielęgnacji mojego synka, więc służę radą :) Ten krem chroni przed wpływem czynników zewnętrznych, więc jak najbardziej powinien się sprawdzić przy Twoim problemie! Jego działanie jest takie, że tworzy barierę na skórze i coś co Cię podrażnia, tak naprawdę nie ma kontaktu z Twoją skórą :) Do tego jest tani i wydajny, więc polecam go :)

Dzięki wam za odpowiedź! Kupiłam już ten krem i smaruję się dzielnie, a wy go używacie też na takie uczulenie? Buźka, dzięki! :D

Gość anitawawa
Ja stosuję osobiście, plus smaruję mojego synka. Ja mam suchą skórę, a on atopowe zapalenie skóry :( A krem barierowy idealnie izoluje w przypadkach uczulenia kontaktowego (mój maluch ma np. na wełnę, kięc jak mam mu założyć coś z domieszką wełny smaruję go całego i mamy spokój) :)