Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bluta

Tutaj pomagam wszystkim w angielskim

Polecane posty

Gość will u suck my cock bejbe

Nowa w miescie prawdziwa- ja szukam słów piosenki na necie, a potem czytam to słuchając tekstu. Może Tobie też to pomoże :)

avenuska ma racje- sluchanie tesktow i jednoczesne "widzenie" ich to najlepsza metoda.

Gość Tenshiak
najglupsze w angielaskim jest to, ze nie ma zadnych regul, co do czytania. Moja kolezanka nauczyla sie bardzo dobrze angielskiego, sluchajac eminema ;)

http://www.angielski.edu.pl/ http://www.ang.pl/ ja korzystam z tych dwóch stronek, niedawno kupiłam sobie książkę- po angielsku, słucham i tłumaczę piosenki. Miałam w liceum język, jednak nie mam już żadnego kontaktu z angielskim 3 lata 😭.... i zapominam, dlatego opamiętałam się, mam nadzieję że w porę i kontynuuję naukę

nowa.... - z tym "I" oraz "aj"- zasada jest taka ze czyta sie "i" kiedy pierwsza sylaba wyrazu konczy sie samogloska a "aj" kiedy konczy sie spolgloska. Wyobrazasz sobie czytac ajtresting albo idetyfikejszon? :D

to prawda, w angielskim jest malo zasad dotyczacych czytania, to dlatego ze jezyk ten laczy w sobie wiele roznych jezykow.

avenuska- to jak z tym wyrazeniem- give into me czy give it to me?Nie znam a raczej nie mam wiecej na kompie adresow przydatnych stron(a byly dobre, wiec szukajcie!),sory.

unwilling- to slowo podchodzi od slowa will, ktore musisz znac by wiedziec jak czyta sie unwilling. poza tym "i" w srodku wyrazu poprzedzajaca dwie spolgloski, nigdy nie jest czytana jako "aj".

piling- tu tak samo- znasz slowo "pile" to tez wiesz jak przeczytasz piling. zasada- "i" bedace ostatnia litera pierwszej sylaby wyrazu jest czytana jako "aj" jesli wystepuja po niej kolejno- spolgloska i samogloska.

prosze bardzo i pozdrawiam.kiedykolwiek jakies pytania- przypominajcie o sobie na tym topiku.

Gość ghckghkh
te zasady z czytaniem sa z dupy wziete. nie mac ludziom w glowach

Gość ghckghkh
no na pewno nie taka samozwańcza

Gość nowiecczy
moglabys po krotce opisac, kiedy jaki czas uzywamy? przeszle perfecty i przyszle, bo mi sie to myli... :(