Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana Ania.sgfdgfdggg

KTOS Z WAS NOSI SOCZEWKI? pytanie

Polecane posty

jak nosicie je np. cały dzien to jak je zdejmiecie to widzicie cos? Bo mi lekarka nie pozwoliła nosic soczewek bo jakbym je nosiła tak cały czas a potem zdjeła to nic bym bez nich nie widziała? Mam wade prawie -7...

wiem ze nie jak w soczewkach !chyba nie zrozumiałas o co chodzi! Chiodzi mi o to ze sie w ogole jeszcze gorzej widzi, niz przedtem jak sie nie nosiło soczewek, i nie cąły czas okulary.

jak nosicie je np. cały dzien to jak je zdejmiecie to widzicie cos? Bo mi lekarka nie pozwoliła nosic soczewek bo jakbym je nosiła tak cały czas a potem zdjeła to nic bym bez nich nie widziała? twoj peirwszy post pyta o cos zupelnie innego :o

ja mam soczewki od kilku dni i musze przyznac ze poki co w okularach widze lepiej. Niewiem moze to kwestia przyzwyczajenia bo okulary nosilam przez kilka lat. Moze poprostu oko musi sie przyzwyczaic do soczewek. No ale moja wada jest sporo mniejsza niz Twoja

no a poza tym jak zdejmuje soczewki to zakladam okulary. Tak nie bardzo rozumiem w czym tkwi Twoj problem

Gość 57543
Ja nosze soczewki od 5 lat, mam wade -2,50 i jak je zdejme to jasne ze kiepsko widze, niewyraznie i za mgla, ale nie rozumiem o co Ty pytasz ... ?

ku. przeciez pisZe. Chodiz mi o to ze teraz nosze okulary i nie cały czas, i bez nich jeszcze widze bo jakbym nosiła cały czas bez przerwy to wzrok by sie przyzwyczaił i nic bym nie widziała. A u was jak nosicie soczewki, cały dzien potem zdejmujecie i okulary to widzicie gorzej niz jak ich nie nosiliscie ,jak je zdejmiecie? Czy w ogole nie umiecie funkcjonowac bez soczewek w tej chwili? juz sie prosciej chyba nie da napisac.

Ze jak je zdejmiecie to widzicie gorzej niz przedtem jak nie nosiliscie soczewek?

Gość 57543
Nie, ja widze tak samo zle, albo po prostu nie pamietam jak bylo 5 lat temu ;)

sorry ale co widzisz bez okularow z wada -7?:D bo ja mam -5 i bez okularow/soczewek nie ruszam sie z meisjca :D

Gość 57543
No wlasnie, ja mam -2,50 i juz z taka wada nie wyobrazam sobie wyjsc z domu bez soczewek, bo naprawde widze slabo, a co dopiero przy -7 !

dobra mniejsza z tym ze nic nie widze:P Chodzi o to ze moja okulistka odradziła mi soczewki z powodu takiego ze jak bym je nosiła to bez nich nic juz bym nie widziała i chchiałabym zapytac czy u was tak jest? I czy naprawde soczewki sa złe dla mnie?

tak generalnie to nie rozumiem dlaczego nie mialabys ich nosic. Znam ludzi z wiekszymi wadami noszacych soczewki. Moze zmien okuliste

jak masz za mocne soczewki/szkla w okularach to wiadomo ze moga szkodzic , zrsezta skoro ci tak okulistka pwoiedziala to moze tzreba bylo ja zapytac dlaczego dobre dobrane soczewki mialby ci szkodzic?

byc moze masz jakis problem z oczami i wina nie lezy w samych soeczewkach. a moj okulista powiedzial ze soczewki powinno sie nosic max 12 godzin i to tez najlepiej nie codziennie. wiadomo ze co za duzo to niezdrowo. kumplea nosi je odkad wstanie az do pojscia spac :o a druga znjaomoa nosi je po 2 dni wyjmuje na 5 minut czysci i spowrotem zaklada:o nie rozumiem jak mozna tak oczy traktowac:o

teraz nosze mniejsze okulary niz powinnam, Ale powiedizała mi ze nie powinnam nosic bo nie bede bez nich nic widziec:/ I ze mi da za 3 lata jak mi sie wada ustabilizuje :/

nie powiem ile mam lat, ale wade mam gdzies tak od 1 klasy szkoły podstawowej..

Wada: -8 Wiek: 18 Okulary nosiłam przez: 7 Soczewki noszę od: 3 Wada ustabilizowała mi się (zahamowało spadanie \"w dół\") od mometu noszenia soczewek, bo one uciskają gałkę oczną, więc to możliwe (tak mi powiedziała moja okulistka). Wcześniej co rok o -1 gorzej było.

kurna a mi własnie nie dała ! wsciekła jestem, wszystkim którym to mówie sie dziwia ze mi nie dała! ;| Mnie gówno obchodzi ze bez nich nic nie bede widziała, inni maja wieksze i to noszą. ja pierdole.