Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutna niedziela

Kto jest w związku na odległość??

Polecane posty

Wiem wiem Ryjku, ale 5% kumpli ze szkoły już jest w innym wymiarze ponad połowa się leczy na serce, płuca, nowotwory. A mnie nic poważnego (dzięki Bogu). A kalafiorową lubię. Nawet bardzo.

Ciesz się z tego co masz .Większość ludzi sama doprowadza się do stanu choroby ,pomijam osoby chore na nowotwory bo tu już nie ma nic wspólnego dieta ,życie, ogólnie byt .Wszyscy jesteśmy równi w tym momencie . Ty depresję jesienna masz czy brak pracy cię dołuje ,bo tak napisałeś jak zbity pies :(ej No to co dam ci może tą kalafiorową zupkę .Ja lurek nie robię także najedzony będziesz:)

Dzięki Ryjku za zupkę :) Troszkę dużo śmierci wkoło od kilku tygodni :) ale spoko nie pierwszy nie ostatni raz :)

Hey! Dziewczyny, przeciez sa tez zalety takiej rozlaki. U mnie np, uczucie sie bardzo umacnia, marzymy o sobie, myslimy, mowimy do siebie czule. Wiadomo, ze sie teskni ( i to jak ;/ ) ale przeciez nic tak nie cieszy jak powrót

Wiesz Phill czasem jest tak ,że mamy same złe wiadomości ,wszystko jest nie tak a czasem jest tak,że szczęście się dosłownie mnoży i człowiek nie wie czy czasem nie wariuje od nadmiaru tych dobroci .Nikt nam nie mówił ,że w życiu będzie zawsze miło i sielankowo a czasem nadmiar nieszczęść uczy nas pokory .Nic się nie przejmuj tak widocznie ma być . A powiedz mi ,szukasz jakiś pracy czy już coś znalazłeś ?Bo tak mi się wydaje ,że coś podupadłeś po stracie pracy,wiesz nie ma co się dziwić bo pracy teraz jak na lekarstwo ,no ale wiesz ten stosunek twojego byłego szefa chyba nie był najlepszy już o tej ofercie ,którą ci zaproponował to nie wspomnę . No uśmiechnij się jutro może być lepiej ;)

Wstajemy !!!!!!:D Poszukuję ochotnika do robienia placka :D potem jeszcze mi firany niech ktoś wyprasuje i zawiesi a na końcu pokój dzieciom odmaluje :D no zgłaszać się ,będzie nagroda gwarantowana :D

Spoko na placek i malowanie to się mogę zgłosić, ale prasować to nie :) Ryjku praca to nic poważnego. Nawet mi na rękę bo będę mógł się zająć poważnymi sprawami. Ale to czas na odchodzenie rodziców mojego pokolenia. No i ostatnio żniwo było spore. Do tego dwóch rówieśników. No i nie najlepiej się czułem wczoraj. Skończyło się na tabsach:) Na szczęście te stany nie trwają długo :)

Cześć :) To ...to niebo jest boskie :) przypomina mi pewną rzecz ,którą kiedyś widziałam :) taka jedna babeczka robiła parawany i chusty z jedwabiu :) były własnoręcznie malowane przez nią i takie coś jak to niebo było :) wiesz jakie świetne w ramie z drewna hebanowego takie parawany :) Co do tematu śmierci to powiem ci ,ze czasem tak się zdarza taki "wysyp ",pamiętam jak kiedyś podczas wyjścia na miasto zobaczyłam klepsydrę ,na której było napisane ,że moja kumpela z klasy nie żyje :)chyba mialam wtedy z 26 lat ,nie pamiętam dokładnie :) bardzo nieprzyjemne uczucie ,tym bardziej ,że ona umarła na zawał :) a była taka drobna jak ja :) potem w ten sam dzień dowiedziałam się ,że kolega zmarł w czasie jazdy samochodem z Niemiec też dostał zawał:)a wieczorem jak byłam u babci na "rekonesans wiadomości z miasta "dowiedziałam się że zmarła gościówka 33 lata (całkiem obca dla mnie ) na nowotwór ,zwinęła się w ciągu 2 tygodni :) zaczęło się od bólu głowy i gorączki a skończyło wiadomo . Ja mam ze śmiercią dużą styczność ,jak wam kiedyś pisałam moja babcia pracuje w prosektorium :) wiesz ile dzieci w marcu tego roku umarło w naszym szpitalu :) trzeba mieć trochę dystansu do takich rzeczy ,ja to kiedyś przeżywałam okropnie ,jeszcze jak widziałam nie raz ludzi po morderstwach ,chorobach ,dzieci sine to nie mogłam spać ,wszyscy byli wtedy dla mnie jakoby bliscy .Z rodziny tez mieliśmy wysyp w ciągu 2 miechów zmarły 3 osoby najbliższe z rodziny .Tak widocznie miało być . Co do zdrowia twojego to może jakieś witaminy ?Najlepiej z wyciągiem z żeń szenia :) Martwię się o Misskę ,nic się nie odzywa ,mogłaby się wygadać czy coś .

Żeń szeń to może jeszcze nie koniecznie :) Wiesz już jest lepiej, głowa przestała boleć, czuje się dobrze ale lekko skołowany. W zamian wymyśliłem dzisiaj świetny produkt na którym oprzemy nowe przedsięwzięcie:) No Misseczka przepadła bez wieści. Damy jej parę dni a potem będzie trzeba wysłać jakąś misję ratunkową do tego jej J.

Robota robota i po robocie :)wszystko zrobione a teraz relaks :) Co do Miseczki to ci powiem ,że musi to wszystko przeboleć ,przełknąć a na to potrzeba czasu ,ale mam nadzieję ,że ta nasza uśmiechnięta mordka wpadnie tu do nas któregoś dnia i znów będzie cieszyć nasze oczy swoimi postami :) no a co do jej panicza to chyba jest to już przeszłość .Wiem ,że pewnie to przeczyta i potem mnie zabije ,zamorduje ,zgwałci itp ,ale widziałam coś i wydaje mi się ,że nasza mordeczka została sama a na to potrzeba czasu by dojść do siebie . Jakby co to niech wali do nas i się żali bo ma u mnie bynajmniej otwarte drzwi ,gg, tlen i inne wejścia do wygadania .:) Co do żeń-szenia to się zastanów . Szukam ramek na zdjęcia dla dzieci do pokoju ,coś jak klisza z aparatu podzielona na 4 części ,jedno zdjęcie duże i z boku trzy małe ,więc szukam.

Ryjku no ja też widzę że coś nie teges. Ale Misska nie mówi to ja nie pytam. Mam tylko nadzieję że wszystko dobrze się skończy (bo nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło). W każdym razie jak coś to organizuję wyprawę ratowniczą :) Potrzebny tropiciel, sanitariusz, zaopatrzeniowiec :) Mam żeń szeń :) ale rzadko pijam. :) Niestety takiej ramki nie widziałem. Sprawdź co na to wszechwiedzące google :) Dobra idę się zająć Małżowinką i wracać do formy. Dobranoc.

:) no nie pisze, ale czytam czytam ;) wybaczcie ta nieobecnosc :( Phill w Twoja akcje ratunkowa to ja nie wierze :P juz dawno sie u mnie zaanonsowales na herbatce i ani Cie widu ani slychu :P milej niedzieli moi Kochani 😘

Miss to się trzeba było nie odzywać ;) Misja ruszyła by zgodnie z planem i po sprawie. A swoją drogą to już raczej nie ma szans na ten kontrakt więc będę musiał się pofatygować bez przyczyny :)

No i pięknie wypłoszyliśmy wilka z lasu :D wystarczyło ją postraszyć zorganizowaną akcją ratunkową i jest :D Phill ja myślę ,że każdy powód do odwiedzin jest dobry :D możesz jechać do miski na zakupy np.szpadla ,grabi itp :Dwszak do nowego domu jak znalazł :D

Wiem Ryjku ale jest jeden istotny szczegół. Wtedy miałem dostać samochód z kierowcą. Było by sporo łatwiej.

Phill wszak jest jeszcze PKS ,PKP und TAXI :D Dobranoc . PS.Miseczka nosek do góry.

Cześć Misseczka i tak Cię widać ;) Cześć wszystkim. Ryjku no są. Ale fatalne połączenia. Misska musiał by mnie przenocować chyba bo nie sposób w dobę obrócić. Jakby rowera nie ukradli to była by może szansa :)

Berek:) Phill pożyczyć ci hulajnogę albo rolki?:D Phill mam do ciebie zapytanko ?:) Ty robisz zdjęcia to będziesz wiedział :)Czy mogę zrobić w Paintcie takie zdjęcie ,że tłem jest zbliżenie np.ubrania gdzie widać np.fakturę materiału albo markę a na tym tle jest zdjęcie ubrania ?I jak wyciąć z tego drugiego zdjęcia niepotrzebne obrzeża aby tylko same ubranie było ?W dwóch paintach mam to zrobić czy w jednym się da ?Wiem wiem zawracam gitarę ,ale na kafe jakby wcięło znawców :Di nikt się nie wypowiada na moje pytanie :Dpotrzebuję zrobić zdjęcia na all jakieś ładne .

W paincie to nie pracowałem. Ale w Gimpie to dość prosto. Ze zbliżenia robisz jedną warstwę a z całego ciucha górną warstwę i trzeba cierpliwie wygumować tło z górnej warstwy. W sumie na necie są toturiale do takich zabaw. Spoko nie ma problemu, jak wiem to pomogę:) A nad hulajnogą to się zastanowię. Choć o tej porze roku to lepiej łyżwy czy coś :)

No właśnie robiłam w paintcie pierwsze jako tło to było zbliżenie i na to drugie wstawiłam całe ubranie ,ale problem w tym ,że jak wygumuję to zostaje białe pole czy tam kratkowane ,tak jakby nawet te pierwsze jako tło się zmazało:) choroba no ,oglądałam tutoriale ,ale dla painta co innego pokazane a gimpa nie będę specjalnie ściągała z tej okazji :D Jeszcze się pobawię ,jest tak taka opcja wytnij zaznaczone i tło zostaje,tylko nie mogę dojść jak wycięłam jeden kawałek :D jakoś go zaznaczyłam a raczej sam się zaznaczył :D a potem czary mary nie ma :D No ,ale dzięki serdeczne za chęci :) Coś nam się dziewczyny ostatnio wszystkie urwały ,co nie ?:) Naszej J_j nie ma ,ale chyba próbną pisała,więc stres ,nauka itp Angel wcięło ,Czekolada zaginęła w akcji :( a Misska to nas już nie lubi pewnie :( dam sobie rękę odciąć ,że nas podczytuje i po kryjomu czipsy wcina :( a z nami się nie chce podzielić :(

Oj czekoladko bo będzie karcelek. Ryjku ewentualnie możesz mi podesłać zdjęcia to Ci zrobię :)

Berek :) Czekolada może tak coś od "sie "dodać a nie tylko podczytywać :) w szpiegów się bawią cholera jasna :Dpodczytywaczki jedne :classic_cool: Phill dzięki ,ale ja chcę sama :)powiedz mi tylko może jakiego gimpa ściągnąć ,żeby to zrobić ,bo mój paint jakiś okrojony chyba :)taki gimp co można z nim troszkę poszaleć ,ale zrozumiały dla takiego laika jak ja :D Jeszcze mam pytanko jedno:) wiesz może czy zdjęci dodawane na all w html są tak samo płatne jak te normalne ?Bo nie raz na aukcjach widziałam ze 20 zdjęć a ja mogłam wysłać tylko 8 jak normalnie zakładałam aukcję ? A jeszcze jedno :D mam zdjęcie małej takie fajne jak diabli ,ale chciałbym je troszkę podrasować w jakimś programie :D problem w tym ,że zdjęcie mam tylko to normalne papierowe ani kliszy ani na karcie pamięci bo to jeszcze robione starym aparatem :classic_cool::D powiedz mi jak takie zdjęcie wsadzić do kompa ,co z tym się robi skanuje czy co ? :) To była moja seria 1000 pytań do ...:D

Ryjku szpionów do ciurmy pozamykamy ;) Jeśli chodzi o serię pytań do: http://www.gimp.org/ Jest to najbardziej rozbudowany, darmowy program jaki znam. Potrafi prawie wszystko to co sławny photoshop. Ostatnio są też spolszczone wersje. Wiesz tak w zasadzie do zdjęć używa się ciągle tych samych rzeczy więc po jakiś 2-3 godzinkach zabawy będziesz miała wszystko obcykane. Jeśli chodzi o zdjęcia dodawane w kodzie to zawsze tak robię że zdjęcia mam gdzieś u siebie na serwerze i tylko wklejam kod HTML do fotki. Mniej kosztuje, można dodać większe zdjęcia, ilość nieograniczona. Allegro nie rzuca się puki co o takie praktyki. Co do zdjęcia małej to są dwie metody. Lepsza czyli rzucić na skaner. Starczy tylko mieć dostęp do skanera, ale w dzisiejszych czasach to nie ma z tym większego problemu. Druga to reprodukcja. Tak po ludzku zdjęcie zdjęcia. Z tym że wtedy jakość już wyraźnie ucierpi. :) Coś jeszcze ??

No super dużo mi pomogłeś :) gimpa sobie ściągnę wieczorem :) z htlm to ja jestem bladź ,ale pytam bo zdziwiło mnie jak niektórzy mają zdjęć na all ,ze to się im opłaca a tu taka niespodzianka :) czytałam poradnik na all jak wstawiać w htlm ,ale jak już wspomniałam szara masa jestem w tym ,niby w prostym języku napisane ,ale nigdy nie miałam z tym styczności to się lepiej już nie będę wyginać na próbami wstawienia tego typu zdjęć :) Jeszcze cie pogwałcę z tym zdjęciem zrobionym na skanerze :D powiedz mi jakbym dała bratu to zdjęcie ,on mi je zeskanuje ,to co mam wziąć pendriva i na niego przelać ? Mogę tak zrobić ,czy to się na coś innego daje :O jak to mówią "kto nie pyta ten błądzi " więc ja ładnie zapytuję co by nie błądzić :D

Ryjku po skanowaniu to będzie zwykły plik. I można z nim zrobić wszystko co się da zrobić ze zwykłym plikiem. Można nagrać na płytkę, wysłać mailem, przesłać przez FTP, nagrać na pendriva. Ja czasami zgrywam pliki do telefonu bo telefon mam prawie zawsze przy sobie a inne nośniki nie koniecznie :)

No to wezmę pendriva bo mój telefon nie ma karty ,nie ma podczerwieni ani Bluetooth'a :D lubię prostotę :) ale się cieszę :D będę miała super zdjęcie małej :Djest na nim z malutkim kotkiem ,miała wtedy chyba ze 2 latka :D takie pierścionki na głowie miała i sukienusie fajną i jakie anielskie spojrzenie :D super :D dzięki :D