Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djahsjksjk

po jutrze mam operacje -czy zaloza mi cewnik?

Polecane posty

Gość djahsjksjk

operacja jest dosc prosta, kosmetyczna ze sie wyraze, niemniej bede najprawdopdoobniej znieczulona od pasa w dol- czy jest jakas szansa ze unikne cewnika?

Gość cllclcllclc
Pamiętaj, że możesz nie wyraziź zgody na cewnik! To jest twoje prawo, możesz powiedzieć o tym przed operacją, że się nie godzisz>

Gość nie kumata jesteś czy jak
jak cie znieczulą to bedziesz szczała pod siebie bez czucia ,a lekarze będą się w tym babrac ? a jeżeli to prosty zabieg to po co takie znieczulenie nie rozumiem

Gość djahsjksjk
nie wiem ile moja bedzie trwala- mam miec tylko usunieta kostke ze stopy

Gość niemartwsie
Miałem dwie operacje i podczas każdej miałem założony cewnik. Jeśli będzie znieczulenie od pasa w dół - bedziesz musiała mieć cewnik z tego względu że takie znieczulenie trzyma 3 doby / i dopiero jak Ci wyjmą znieczulenie/ wraca czucie. Nawet jesli mogłabys chodzic do łazienki to i tak nie wiedziałabys kiedy sikasz. A jak się zesikasz w łózko to wtedy pielęgniarki by jebały ze muszą mieć dodatkową robotę - to dla nich wygoda, dla Ciebie w sumie też, nie boli Cie i nie musisz latac. Da się przezyc chociaż to nieprzyjemne uczucie. U facetów jest gorzej bo mają dłuższą cewke moczową a przy wyciąganiu cewnika to troche mocniej ich boli. Cewnik usuwany jest jak usuwane jest znieczulenie.

Gość niemartwsie z ksiezyca spadles
?? nie pisz glupot :P mialam operacje i znieczulenie od pasa w dol, moj maz mial 2 operacje i za kazdym razem takie znieczulenie. i zadne z nas nie mialo zakladanego cewnika. znieczulenie po 12 godzinach przestaje dzialac (nic nikomu nie wyjmuja) i potem smialo mozna samemu oddawac mocz idac do wc lub proszac o kaczke czy tez basen. cewnik nie jest wymagany

Gość cewnik zakladaja po operacji
jesli pacjent sam nie da rady zrobic.

Gość niemartwsie
nie pisze głupot, znam to z własnego doswiadczenia. Ale każda operacja jest inna więc moze obyc się bez cewnika!

Gość cewnik zakladaja po operacji
moja operacja trwala 6 godzin i nie zalozyli, lezalam na sali z wieloma osobami po operacji i w jej czasie nikomu nie zakladali, dopiero po jak sie meczyly, to same prosily o cewnik, ze jednak nie dadza rady zrobic same siku. ja sie meczylam kilka godzin, odkrecano mi wode, zeby bylo slychac kapanie, do picia dawano, cierpliwie czekano i wiele razy podawano basen, azz sie udalo. tak wiec cewnik to byla ostatecznosc i najczesciej na wlasne zadanie.

Gość niemartwsie
boli strasznie! wyciąganie cewnika - nie wiem jak jest jak zakładaja bo to robili w czasie operacji