Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagrzybiona zalamana

Clotrimazolum nie pomogło... co innego polecicie na grzybicę pochwy?

Polecane posty

Potrzebuję pilnie lekarstwa, polećcie mi coś :( W internecie polecane są: Diflucan (doustne) i Stenoveg (dopochwowo). Może ktoś ma doświadczenie z którymś z tych leków, może jakieś zupełnie inne (byle dostępne bez recepty). Z góry dziękuję :)

Gość Debaja
Witam ! Jogurt naturalny stosować zewnętrznie, mi pomaga :-). :classic_cool: pozdrawiam

Gość OOOOOOOOO
Powinnas isc jak najszybciej do ginekologa a nie leczyc sie sama!!!

Gość OOOOOOOOO
chyba ze chcesz sie nabawic groznych powikłań

Gość z innej beczkiii
nie mam chyba grzybicy, za to dziwne uplay, zawsze mialam ich sporo ale ostatnio juz jakis dobry tydzien, sa zolte, tak jakby ropne, a do tego uczucie parcia na pecherz, takie delikatne ale... zbyt czesto chce mi sie sikac, jakby odrobinke pieklo ale nie jestem pewna - wczesniej tak nie mialam. czy moze cie mi cos doradzic?

Gość Debaja
zapalenie pęcherza? :classic_cool:

Gość birka87
Wizytę u lekarza polecam :)

Pytam poważnie. Ten Diflucan kupię, bo to doustne, ale jeszcze waham się miedzy dopochwowymi Steoveg i Gynoxin. Naprawdę nikt nie stosował tych lekarstw????

Gość birka87
Dziewczyno!! Nadżerkę sobie wychodujesz jak do lekarza nie pójdziesz! Ja też kiedyś mysałam, ze grzybicę mam, stosowałam Clotrimazol albo nlystatynę i nic! Koniecznie wybierz się do lekarza, poczytaj na forach, gdzie jest dobry specjalista, popytaj znajome, i tak kiedyś do gina trzeba iść! Jest wiele rodzajów grzybów i bakterii i tyle samo leków, które odpowiednio dobrane pomogą.

No dobra, ostatni lek, prooooooooooooooooooszę :( Jak ten nie pomoże to pójdę do gna, obiecuję :(:(:(

Gość Sialalka
gałki propolisowe albo inne globulki dopochwowe, doradzi ci kobieta w aptece,poza tym kup sobie tantum rosa do przemywania albo zioła vagosan

Gość birka87
ja brałam : clotrimazolum, nystatynę, gynazol, sterovag, gyno-pevaryl. Nie sądzę, by któryś był bez recepty, i uważam, ze lekarza powinnaś odwiedzić, powiedzieć o swoich obawch przed badaniem i już. powodzenia

Gość birka87
A i może lactovaginal globułki ( ale to przy słabej infekcji czasem pomaga) i płyn lactacyd

Gość o ludzie to znowu ty
Masz zamiar jeszcze tak długo eksperymentowac na sobie az dostaniesz nadrzerki? A wiesz ze powikłania po niewyleczonej do konca grzybicy moga doprowadzic do bezpłodnosci albo nawet raka??? Zasuwaj do lekarza i przestań sie zachowywac jak dziecko! Przecierz zdrowie jest najwazniejsze!!! Z tymi kobiecymi problemami nie ma zartów.

Gość pimafucort jest dobry
ale to na receptę

Gość o ludzie to znowu ty
a jezeli clotrimazolum ci niepomogło to pewnie potrzebujesz czegos silnego ale te silniejsze leki sa na recepte wiec rusz tylek i idz do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość NAJLEPSZE I BEZ RECEPTY
są czopki WAGICAL !!!!! polecam, są super ! :D :D

Gość zagrzybiona załamana
Możecie triumfować. Gynoxin też nie pomógł. Idę do gina w poniedziałek... jeśli to przeżyję :O:O:O Jestem przerażona :(

Gość kafeteriaaaaaaa
a ile i jakie leki juz bralas osoatnio od ginekologa????????bylas wogole z tym juz u gina???????

Gość anik...
nic sie nie bój!! Głowa do góry:) przecierz cie gin nie pogryzie! On jest po to zeby ci pomóc. Mysle ze juz dawno powinnas isc do tego gina, z takimi grzybicami nie ma zartów, Pisałam ci to juz na innym topicu. Nie przezywaj tak tej wizyty bo tylko niepotrzebnie zmarnujesz sobie nerwy. Pomysl ze robisz to dla swojego zdrowia, i tak za długo zwlekałas z ta wizytą. Mnie jak zaczeło swedziec i piec to biegłam do gina w podskokach bo myslalam ze oszaleje. Dostałam clotrimazolum- tabletki dopochwowe i pomogło prawie odrazu, brałam je przez 10 dni. A ty jak tak długo zwlekałas z wizytą to teraz leczenie tez moze byc trudniejsze i trwac dłuzej dlatego nie ma nad czym zastanawiac. trzymaj sie

Gość ginekologiczny problem mam
no brałam to Clotrimazolum i Suamed do tego. Ech boję się dalej, ale juz naprawdę nie mam siły na to wszystko... Swędzi jak cholera, do tego zaczęło boleć, nie mogę się na niczym skupić bo ciągle o tym myśle, więc pieprze to wszystko i ide do g., niech robi co chce, niech nawet bada tak niedelikatnie jak ten ostatni sadysta, byle pomógł bo oszaleje :O

Gość odginekologaaaaaaa
to popytaj znajome niech ci poleca jakiegos delikatnego gina

Gość ginekologiczny problem mam
Tylko ze ja mam 18 lat i z moich kolezanek tylko 2 były w ogóle u gina poza mną :P Z czego jedna nie w moim mieście, a druga mówiła, że nie poleca tej u której była... :(

Gość anik...
kurde ale sie dorobiłas, niestety przez własna głupote ale nie martw sie tak. A wytrzymasz do poniedziałku? Moze zrób sobie nasiadówke z tantum rosa albo z jakis ziół z kora dębu. Mozna cos takiego kupic w herbapolu albo w aptece. Jezeli teraz tak cie swedzi i do tego boli to moze przez weekend byc jeszcze gorzej. spróboj brac jeszcze jakies globulki zebys jakos przetrzymała do tej wizyty w poniedziałek.

Gość anik...
Najlepiej powiedz ginowi ze takie badanie zawsze cie bardzo boli. ja tez ostatnio byłam u gina kobiety i chociarz nie jestem dziewicą to tez mnie bolało bo ta baba była wyjatkowo niedelikatna. Moze idz do faceta albo porozmawiaj z kims z rodziny niech ci ktos poleci dobrego gina

Gość Bluziaa00
Hej Podejrzewam u siebie grzybice ..objawy sie zgadzaja ..napewno jest spowodowana tym ze biore ostatnio caly czas antybiotyki bo mialam zapalenie nerek... jeszcze musze brac je tydzien.. nie chce isc do gin chyba ze bedzie to juz naprawde konieczne ... w zasadzie objawy nie sa silne... jak lek bez repepty polecicie? chcialabym wlasnie kupic Clotrimazolum

Gość MartynaN2970
Korzystaliscie z preparatu co sie nazywa Diflucan? Bo wyszukiwalam informacji dotyczacych tego leku i nic nie moge znalezc. Moze moglibyscie cos opowiedziec mi o tym produkcie? Jest sens go kupowac, znacie jakies zamienniki? Tu jest troche recencji o Diflucan: http://www.listalekow.pl/diflucan/ - myslicie, ze warto sie tym zasugerowac? Nie chcialabym sie naciac i wydac bezsensownie sianko, dlatego mam nadzieje, ze cos mi doradzicie. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.