Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

kto nie chce, niech nie czyta! -czy brak opuchnięcia piersi może oznaczać ciążę?

Polecane posty

może Wy mi powiecie bo ja umrę ze strachu chyba.... ale jak komuś temat się nie podoba albo uważa pytanie za głupie/naiwne/niepotrzebne itp niech nie czyta dalej i nie zostawia durnych komentarzy jutro powinnam dostać okresu, czasem zdarza się dzień wcześniej a tu... nic!!! niby to jeszcze nie powód do paniki o ciążę ale boję bo zwykle już na tydzień (czasem nawet 10 dni) przed okresem puchną mi mocno piersi i zsypuje mnie pryszczami na twarzy i plecach. Tym razem piersi mam malutkie i nic nie opuchnięte - czy to może być objaw ciąży??? pryszcze za to pojawiły się - a jak! dodam może tylko, że na 1-2 dni przed moimi "planowanymi" dniami płodnymi mieliśmy małą "wpadkę" z moim chłopakiem, bo sperma pociekła mi z brzucha po wargach sromowych i przestraszyłam się, że w ten sposób mogło dojść do zapłodnienia choć zaraz dokładnie się umyłam... doradźcie coś proszę bo chyba umrę se strachu zwłaszcza jeśli okres się spóźni :( jestem pełnoletnia ale jeszcze nie gotowa na dzidziusia - na test chyba jeszcze ciut za wcześnie, z resztą strasznie boję się wyniku :(

Gość ale co bylo wcześniej napisz
bo jeśli stosunek przerywany to hm... Był tu przed chwilą podobny topik. A co do piersi to mi właśnie w ciąży opuchły a nigdy przy okresie, więc każdy ma inaczej.

Gość ale co bylo wcześniej napisz
jeszcze jedno - jak będziesz się mocno stresować to okres może się oddalić i wtedy dopiero się zestresujesz. Tak więc SPOKÓJ!

ta \"wpadka\" (oby nie) miała miejsce 3 tygodnie temu więc jakby co to już po ptakach :( ja się nie pytam tyle o możliwość zajścia w ciążę, bo wiem, że choć jest mała to isnieje (to nie był stosunek przerywany a chłopach wytrysnął mi na brzuch, dosyć nisko i część spermy popłynęła po wargach - stąd moje obawy bo wiem, że nawet bez penetracji część plemików mogła z moim śluzem dostać się do środka) ja się pytam raczej czy brak opuchnięcia piersi może być objawiem ciąży, bo to właśnie jest u mnie dziwne i niepokojące wszędzie piszą że wskutek zmian hormonalnych kobiety w ciąży mają wrażliwe, obolałe piersi a co jeśli ja zawsze takie miałam przed okresem a tym raze nic: małe, nienapuchnięte, niebolące???? :(

Gość Agusieczka Calineczka
ehhhhhhhhhh radze kupic test ciążowy (koszt około15zł) mozesz go zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki lub pożniej o każdej porze dnia. Polecam Pre-Test. Póżniej mozna go powtorzyc tak jak pisze na ulotce. Wtedy sie wyjasni, bo moim zdaniem nikt Ci nie powie na 100% czy jestes w ciąży, nawet doswiadczony ginekolog na "słowa" nie umiałby tego stwierdzic. A co do tego, że jeszcze nie jestes gotowa na dzidziusia....hmmmmm, jesli bedziesz w ciązy to co zrobisz? Ps. Ja dawno juz temu tez miałam wpadke bo partner (obecnie mąż) pozostawił sperme w pochwie- felerna gumka:D Okresu nie miałam 2 tygodnie, stres na maksa. Okazało sie, że to nerwy spowolniły miesiaczke:D Obecnie mam synka- zaplanowanego (o ktorego staralismy sie 2 lata) i jest przesłodki👄 Pozdrawiam.

Gość dooooopa
\"jutro powinnam dostać okresu, czasem zdarza się dzień wcześniej a tu... nic\" Następny topic - \"Powinnam mieć okres za dwa tygodnie, a tu...nic. Czy jestem w ciąży?\"

doooopa, naucz czytać się ze zrozumieniem - nie martwię się dzisiaj o brak okresy który planowo powinien byc jutro ale o dziwne zmiany w moim organiźmie - brak opuchniętych piersi, jak to zwykle mam przed okresem zanim kogoś skrytykujesz postaraj się zrozumieć to, co czytasz

a jak cytujesz, to cytuj do końca bo wyrywając fragment zdania z kontekstu mogą wyjść żeczywiście ciekawe "kwiatki" "jutro powinnam dostać okresu, czasem zdarza się dzień wcześniej a tu... nic!!! niby to jeszcze nie powód do paniki o ciążę ale boję bo zwykle już na tydzień (czasem nawet 10 dni) przed okresem puchną mi mocno piersi" to "nic" oznacza, że nie mam tych "przedokresowych objawów" zwykle czuję, że np dziś, czy następnego dnia dostanę okresu, a tym razem - "nic"!!!

ludzie, po chorobę te durne komentarze i docinki??????? nie chcecie, to nie czytajcie - jak w temacie nie interesuje was/śmieszy mój problem to idźcie na inny topik

Gość nie denerwuj się bo Ci
się okres opóźni ;) A tak na serio, to myślę że raczej (na 95%) możesz spać spokojnie.

durny temat to i komentarze na odpowiednim poziomie :O a potem taka jedna z drugą w wieku 16 lat matką zostaje :O

teoretycznie możesz być w ciąży ale w praktyce rzadko sie to zdarza może zbyt długo się tym denerwujesz i brak objawów to tylko reakcja organizmu nie martw sie i kup test! ;) będzie dobrze ;)

Gość upppppppppppp
uppppp

Gość albo i nie...
Niby piszesz, że jesteś dorosła, ale głupia jak paczka gwoździ. Spuchnięte cycki mogą być objawem nie bycia w ciąży. Albo i nie. Jakimś objawem zajścia w ciąże może być pozytywny test ciążowy. Albo i nie. Jak nie chcesz zajść w ciąże to sie nie roochaj. Albo i nie- ale rób to z głową (swoją- a nie tylko swojego boya). Poza tym- to nieodpowiednie forum na Twój temat- wypiehdalaj na wróżkarskie.