Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krejzolka12345678

prosze o porade prawną

Polecane posty

Gość krejzolka12345678

Mamy problem tego typu: przez pewien okres czasu mieszkał u nas wujek który upoważnił mnie do swojego kąta.pieniądze miałam prawo wybrać do jego śmierci.Wujek miał testament w którym ktoś inny był spadkobiercą.Wybrałam pieniądze z banku gdy wujek był nieprzytomny w szpitalu w stanie krytycznym.Czy ten spadkobierca ma prawo do tych pieniedzy?prosze o poradę.

Gość Eliza Eleonora Ruzwelt
100 zł płatne z góry :classic_cool:

Gość proszę bardzo.................
jeśli w testamencie zapisane są rónież pieniądze z tego konta, to oczywiście, że spadkobierca ma do nich prawo. Chyba, że konto nie jest wymienione, to wujo miał prawo rozporzadzić nimi za życia inaczej

jesli je wyjales przed oficjalnym zgonem wuja, to nie powinny wliczac sie do masy spadkowej w tym przypadku. rada gratis: nie polegaj na poradach prawnych z cafe :D lepiej popytaj na jakis forach prawniczych

Gość krejzolka12345678
w testamencie jest mniej wiecej tak: daruje wszystkie moje rzeczy osobiste,samochody i inne materialne i niematerialne osobiste majątki rzeczowe wszelkiego rodzaju panu X.Czy bede musiała oddać te pieniądze które wybrałam za życia?,gdyż miałam upoważnienie do jego kąta.Jesli doszło by do sprawy w sądzie to czy mogłabym ją wygrać?

Gość ISTOTNE PYTANIE
Czy miałaś upoważnienie do jego kąta w jego domu? Który to był kąt? Czy był to kąt prosty? :classic_cool:

Gość konta kooorwa konta

Gość proszę bardzo.................
kurczę KONTA a nie kąta :) Jeśli do wszystkiego, to będziesz musiała oddać pieniądze. W banku jest ślad, że to ty je wyjęłaś. Miałaś wyłącznie upoważnienie, a nie powinnaś dusponować jego majątkiem, tylko oddać spadkobiercy

Gość krejzolka12345678
Dziękuję bardzo za rady.pozdrawiam