Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

czesc moja mala miala badany sluch po urodzeniu i nieslyszy bylam niedawno

Polecane posty

na drugim badaniu i znow nic nie slyszy co to moze oznaczac?

Gość że jest głucha

ale co to oznacza ze juz nie ma zadnego ratunku

Gość że jest głucha
nie wiadomo czy jest ratunek czy nie...przecież teraz wszczepiają jakieś aparaty do uszu...

a takie aparaty to drogie sa

Gość musisz zrobic pozadnie
badania w jakims specjalistycznym osrodku dla dzieci z wadą słuchu i nie chce Cie martwic , ale jezeli w ogole nie słyszy to nie wiem czy da sie cos zrobic jezeli jest to jakis procentowy ubytek słuchu pozostaja aparaty słuchowe :O

Gość że jest głucha
nie wiem...wogóle nie mam pojęcia ile kosztują....idz do lekarza laryngologa i porozmawiaj....moze jakies inne rozwiązanie znajdzie...a ile córeczka ma miesięcy?

niestety to spory wydatek , ale wiem ze sa w jakiejs czesci refundowane , iwm troche w tym temacie bo dzieci mojego szwagra są niedosłyszace i jedno i drugie nosi aparaty ( ten młodszy juz od 1go roku zycia )

kurcze ale jak to mozliwe zeby dzidzia nie slyszala skad to sie bierze

mala nie dawno sie urodzila ma 3 tygodnie

Gość brzydkie babsko
pochodz kolo tego, dowiedz sie dokladnie, poszukaj informacji na forach internetowych np.gazety. Nie zaniedbuj tego, skoro wiesz, zejest problem.

Gość że jest głucha
to pewnie jakas wrodzona wada...nie chce cię martwić ale skoro malutka nic nie słyszy to juz raczej nie zacznie słyszec...a co mówią lekarze którzy badali jej słuch?

konkretnie to ja nic nie wiem jestem w szoku kazali mi znow przyjs za tydzien na badanie sluchu a na poczatku to mowili ze to wody plodowe ale wody juz dawno powinny wyplynac

u moejgo brata przyczyną okazał sie jkais konflikt pomiedzy nim i jego zoną i stad ta wada zarowno u jednego chłopvca jak i drugiego ponoc sluch dzieci tracą rpowniez przy kontakcie z inkubatorem trudno powiedziec w kazdym badx razie czeka Cie teraz sporo stresu i cierpliowsci, nie załamuj się tylko i dowiedz się co i jak , z czym i do kogo ..... a skad jestes ? bo jak Z wrocławia mogłabym sie dowiedziec gdzie zaczac i podac Ci nazwy jakichs osrodkow , lekarzy itd

Gość że jest głucha
ja bym poszła do laryngologa...w końcu to lekarz zajmującymi się takimi rzeczami i ci wszystko powie...a teraz zyjesz w niepewności a to pewnie straszne taka niewiedza....

przepraszam za literówki i oczywiscie miało byc u szwagra , a nie u brata

jestem z opola ale co ci lekarze to specjalisci co oni moga?

Gość że jest głucha
laryngolog to własnie lekarz od słuchu...zbada porządnie małą i będziesz wiedziała dlaczego nie słyszy i co można zrobić zeby słyszała....

słuchaj , mam propozycję i tak masz kolejne badanie za tydzien jesli mozesz to podakj mi swojegpo maila , ja dokałdnie dowiem się co i jak bo nie jest wykluczone ze jakies badania mozesz robic we Wroclawiu tak czy siak , dowiem się jak to wszystko wygladało od zalązka i napisze do Ciebie myslę jednak, ze u Ciebie specjalisci tez odpowiednio Cie pokierują

albo jeszcze inaczej zapytam szwagra czy moge i podam Ci jesli chciłaabys czegos się dowiedziec wiecej namiary na nich i skontaktujesz się z nimi , najlepeij sie dowiedziec z pierwszej ręki

dzieki wam za wsparcie ale powiedzcie mi szczeze czy jest jakas szansa ze bedzie slyszec jak juz drogie badanie wyszlo zle

jak masz postawioną diagnozę ? calkowity zanik słuchu czy moze tylko procentowy ubytek ? takie badania sa potrzebne i to kilka aby calkopwicie orzec głuchote. , nie mysl najgorzej i staraj się myslec pozytywnie nic nie jest przesądzone

jest szansa - mój mąż pracował z głuchą dziewczyną, która w ieku bodajże 24 czy 25 lat miała wszczepiony implant i usłyszała... mówiła, że mogłaby godzinami słucha śpiewu ptaków. Ratunek jakiś jest, przy współczesnym zaawansowaniu technologii implantów jest szansa, że głuchota nie będzie miała okazji się ujawni. jak chodziłam z małym na badanie słuchu, to przychodziło wiele malutkich dzieci. wada wykryta u noworodka może by skorygowana implantami. były tam niesłyszące kilkulatki, które chodziły od urodzenia z aparatami i słyszały. także jesyna rada - szukaj pomocy u profesjonalistów - bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że się uda. Życzę dużo cierpliwości i samozaparcia!

czesc jestescie dziweczyny cos mi doradzicie jeszcze

Gość do oliwki
napisz co chcesz jeszcze wiedziec ? ;)