Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzis sie zdziwiłam

Dzisiejsza debata mam o pieluszkach.

Polecane posty

Gość dzis sie zdziwiłam

Byłam dzis w hutrowni po chusteczki nawilzane dla mojego synka i przede mna stała dwie kobiety ktore głosno debatowały o produktach dla dzieci,jedna przed druga sie chwaliła ze tylko oryginalne pampersy i chusteczki tez pampersa kupuja albo nivea nie jakies dziadostwa typu rossmann czy tesco.Śmiesza mnie takie mamuski co wymyslaja ze te chusteczki sa super bo pieknie pachna- to dla kogo maja one byc dla mamy czy dziecka?Jesli malenstwa nie uczulaja to chyba wszystko jedno jak pachna.Moim zdaniem maja za zadanie zmywac resztki moczu i kupki z pupy dziecka a nie pieknie pachniec,dlatego jak kupuje rozne-bambino,tesco,dzidziusie,happy itp i mam sie czuc gorsza???To samo sie tyczy pieluszek-moj syn nie jest uczulone na zadne i zadnych nie przesikuje dlatego wybieram raczej tansze pieluszki z biedronki lub tesco.czasem tez kupie pampersy ale nie zeby tylko te.bo chyba malenstwu jest wszystko jadno co ma na pupci jesli tylk go nie odparza.To moje zdanie a jakie jest wasze.

moje zdanie takie ze nie bede wydawala kasy na pieluchy jak za polowe niższą kase moge miec podobną jakość. pieluche (szczegolnie mlodemu) zmieniam co 2-3 godz a czasem ledwi wloze juz musze zmienic bo jest kupa i naprawde szkoda mi kasy. to tak jakbym kupowala chusteczki higieniczne za 50 zl zamiast za 3 zl bo mają fajniejsze rysunki na opakowaniu... wole za te pieniadze kupic coś innego. takie moje zdanie ale ja znalazlam pieluchy ktore moim zdaniem nie odbiegają od pampersów a cenowo są o polowe tańsze. ważne zeby dziecku pupy nie odparzaly i żeby siki i kupa nie wylatywala bokami i tylem. a firma ktora je produkuje i obrazki na pieluchach naprawde sa dla mnie bez roznicy :)

o ilę z chusteczkami się zgodzę o tyle z pampersami nie do końca, jakoś nie miałam szczęścia do innych pampków niż do Pampersów - albo uczulały albo uciskały albo coś nam uciekało :) ale tak ogólnie to się zgadzam - to samo mam zdanie na temat gotowców z Gerbera...

Gość dzis sie zdziwiłam
MaMani o jakich pieluszkach mowisz?

Gość dzis sie zdziwiłam
jestescie?

ja jestem. synuś dostal smoczka i nadal śpi. córcia śpi i taka dziwna cisza :D:D ja kupuje wickies w kauflandzie. moim zdaniem są fajne. tylko nie takie zielone z ceratką bo te odparzaly moją malą.

Niektóre mamy nie mają wyboru - muszą oszczędzać... W innych wypadkach stawiałabym na złoty środek pomiędzy ceną a jakością ;)

Gość JA KUPUJE DLA MOJEJ
CORCI PIELUSZKI TIPY uwazam ze te pieluszki sa bardzo dobre i w dodatku tanie . na poczatku uzywalam huggisow ale one mimo ze rozmiarowo byly dobrze dobrane to dziecku obcieraly udka . pampersy mnie nie przekonuja bo sa mocno perfumowane i boje sie ze mala dostanie uczulenia . nawet jesli pampersy byly tansze o połowe i tak bym ich nie kupowala . fajne tez sa pieluchy z tesco ale te fioletowe i w dodatku niedrogie . a husteczek nawilzanych tez nie stostuje na codzien tylko okazjonalnie - bo tez sa one perfumowane i boje sie ze mala dostanie uczulenia . na codzien malej pupcie myje w wodzie i smaruje kremikiem bambino - i ani razu nie miala zadnego odparzenia .

Gość dzis sie zdziwiłam
MaMani u mnie nie ma kauflandu wiec nie sprawdze,ale mam tesco i biedronke i rossmanna wiec tu robie zakupy.Uwazam za 50 zł za pampersy to przesada skoro mam pake za 30 zl a pieluszka to taka rzecz co sie zakłada tylko az i do kosza wiec za te 20 zł co mi zostanie wole kupic bluzeczke czy rajstopki bo przynajmniej moje dziecko to załozy kilnanascie razy.

Ja nie patrze na firme, czasem te najlepsze i najdrozsze dla dziecka moga byc najgorsze. Ja kupowalam w lidlu pieluchy toujours i bylam zadowolona. Teraz tylko na noc i na dluzesze wyjscia zakladam mlodemu pampersa, ale przerzucilam sie na pampersy, bo sa najbardziej chlonne ;]

może nie na temat, ale może Ci się przyda w Biedronce - odplamiacz OXY w płynie biała i fioletowa butelka - lepszy niż vanish - rajstopki, niestety tylko do rozm 86 ale są dobre - zabawki z Wadera - bywają szczególnie w lecie i przed mikołajem, dość wytrzymałe - ja młodemu kupiłam zimą to bawił się w wannie, a latem zabrał je do piasku :)

wiecie ze u mnie (za granica)oryginalne pampersy sa najtanszymi pieluchami,za 88 sztuk rozm 4 --place na zlotowki 30 zl, nie uwazam ze one sa perfumowane,nie zauwazylam tego

Gość zniesmaczona mamuśka
sylwiaaaa gdzie kupujesz?

ach ...doczytalam, ze nie w Polsce

Kupuję pampersy, ponieważ na inne córka zareagowała odparzeniem. Dodam, że były to "hugiesy". Obawiam się ryzykować. Do smarowania tyłasa używam maści Alantan 2%. Chusteczki Pampers kupuje w pakach po 6 szt. i wychodzi tanio wiec nie eksperymentuje.

Ja ogólnie próbowałam różnych pieluszek ale niestety, sprawdzają się tylko huggiesy, a próowaliśmy wielu. No nic, natomiast chusteczki wszystkie mogą być. Często kupuje Pampersy na promocjach w pakach po 6, wtedy wychodzi niecałe 5 zł za sztukę. To niewiele więcej niż chusteczki rossmanowe, te też są ok :). Jakie są takie są. Do pupy też używam Alantan w zasypce i maści :)

Zrobiłam trochę off topic, także teraz się wypowiem. Ogólnie uważam, że twierdzenie że tylko to jest super bo jest markowe i drogie, jest bez sensu. Ja też uważam, że nie obrazki i nie zapach jest najważniejszy a jakość. Niestety nie zgodzę się, że ważne żeby nie odparzało, ważne żeby było też miłe dla skóry. To do pieluszek, bo są dzieci, których cerata nie odparzy, ale nie wiem czy w ceracie miło leżeć. Jednak gdyby moje dziecko dobrze znosiło tańsze pieluchy, to nie widziałabym powodu by kupować te droższe? Tylko po to by mówić używam tych i tylko tych?

racja

Pampersy sa drozsze, bo firma duzo inwestuje w ulepszenia, badania itd. Inne firmy kupuja nowe produkty Pampersa i probuja je skopiowac i moga taniej sprzedac, bo nie inwestuja tyle pieniedzy w rozwoj produktu. Ja mysle, ze z pampersami jest jak z wszystkimi innymi produktami- Firmy z prestizem dbaja o jakosc produktu, a tanie firmy dbaja o niska cene. Czasami tanie firmy moga produkowac dobre produkty, ale czesto nie moga sobie pozwolic na konkurowanie z dobrymi firmami, bo ich na to nie stac. Wiec produkty sa czasami w jakis sposob gorsze jakosciowo- a to sa niewygodne, albo niemile dla ciala, albo z rozmiarami jest cos nie tak, albo przemakaja, albo nie sa zbyt zgrabne lub niepraktyczne..... Oczywiscie wszystkie spelniaja swoja fukcje, ale.... jest roznica miedzy fiatem a mercedesem.... Takie przemyslenia na ten temat. A na koncu napisze, ze nie uzywam Pampersow, bo mnie na nie nie stac. Gdybym miala wiecej w portfelu, to bym je chetnie kupowala.

ja niestety mam tego pecha ze obydwoje moich dzieci ma (syn mial bo juz nie uzywa) uczulenie na wszystkie pieluchy z wyjatkiem pampersow... nawet na te sleep&play corka ma uczulenie... za to jesli chodzi o chusteczki to tu problemu nie mam zadnego bo moja corka ma uczulenie na wszystkie jak leci wiec nie uzywam zadnych... myje pupe woda (kurcze to dopiero oszczednosc...)