Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Meelady

o co pracodawca nie ma prawa zapytac na rozmowie kwalifikacyjnej?

Polecane posty

Gość o wszytsko co dotyczy pracy

Gość np o to czy jesteś wygolona
w kroczu

Gość o wszytsko co dotyczy pracy
a nie ma prawa pytać o to, co jej nie dotyczy i jest Twoją sprawą osobistą: wyznanie, orientacja seksulana, dzieci, związek, małżeństwo, plany rodzicielskie itp.

Gość dsasdadas
Teoretycznie: twój stan cywilny plany przyszłościowe ciążę, plany religię preferencje seksualne Praktyka... moja przyjaciółka musiała przynieść zaświadczenie od ginekologa, że nie jest w ciąży i podpisać pismo, że w ciągu 2 lat nie będzie... ja odpowiadałam na pytania dot. przyszłości - czy zamierzam wychodzić za mąż, kiedy i kiedy chcę dziecko druga przyjaciółka została zapytana przez pewnego oblesia co sądzi o związkach pozamałżeńskich.....

ja zostalam zapytana o plany zwiazane z malzenstwem i ciaza a jak odpowiedziec na takie pytanie jak zapytaja??????????

Gość dsasdadas
hehe na wszystkich spotkaniach typu 'nie wolno dyskryminować' słyszałam, że " plany dot. rozwoju mojej rodziny w żaden sposób nie wpłyną na jakość mojej pracy zawodowej" lub "to pytanie nie powinno być kwestią decydującą o moim przyjęciu do pracy"... a praktyka - nie wiem... bo cokolwiek powiesz to i tak masz przesrane - pracodawca chce wiedzieć i kioniec.

widz że to straszne ale niestety prawdziwe.... :O mówie o pytaniach o stan cywilny i ciąże... :O (przewa znie w prywatnych firmach) stan cywilny _ OK ale pytac sie czy planujesz ciąże???? podpisywać umowe że nie zajdziesz itd??? :O wiem, że o to pytają bo i ja tak miałam :O - nie podjełam tam pracy, od początku coś mi nie pasowało podczas tej rozmowy. Nie wiem czy to jest zfodne z prawem podpisywanie takich umów! :O

pytaja sie o twoje zaintersowania,dlaczego chcesz ty pracowac,co ta praca Ci da,przygotuj sie na te pytania i sprawdz sobie w necie na stronach o pracy a nie pytaj sie tu

Gość SZANUJMY SIE
NOO JAK TO PRACA W AGENCJI ; TO NAWET MOZE SAM OSOBISCIE SPRAWDZIC; ale o upodobania sexualne napewno sie spyta.....itd,,,, cycek sam zobaczy, i reszte;-)

Gość wredna.............
w tym cienmym kraju dla wiekszosci pracodawcow jeszce jest trudne do zrozumienia ze posiadanie rodziny nie przeszkadza w pracy

Gość do wredna
gowno prawda. Laski zachodza w ciaze i w drugim miesiacu ida na zwolnienie :o poczytaj topiki...

"podpisywać umowe że nie zajdziesz itd??? " biorąc pod uwagę, że taka umowa jest sprzeczna z prawem to możesz spokojnie podpisać a jak coś to się na nich wypiąć bo co ci zrobią? POciągną do odpowiedzialności? Gdzie?