Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia4379

zasiłek wychowawczy a pół etatu

Polecane posty

Gość basia4379

pracuje w firmie na pół etatu w której zarabiam na ręke ok 380zł czy w związku z tym należeć mi sie będzie zasiłek w wysokości 400 zł (zasiłek wiekszy niż wypłata)dodam że nasz dochód w rodzinie raczej nie przekroczy tych 504 zł na os

Z tego co ja się orientuję, to jeżeli kobieta podejmuje jakąkolwiek pracę w okresie urlopu wychowawczego to automatycznie traci prawo do zasiłku.

Gość ja to ja...
autorce chyba chodzi o zasilek po porodzie, chyba zeby dostac wychowawcze to musisz miec przepracowane pol roku ale nie wiem czy na pol etetu tez sie liczy... to zalezy od wys, wynagrodzenia,

Gość basia4379
w tej firmie pracuję już 9 lat z tego 2 lata na pól etatu a na wychowawczy chce sie wybrać dopiero w marcu 2009 bedzie to mój 2-gi taki urlop chodzi mi właśnie o to czy przy tak niskim dochodzie będe mogła pobierać ten zasiłek

ja pracowalam na 1/4 etatu i wychowawczy mam Pomoc społeczna nie interesuje sie tym jaki jest etat aby ostatnie pól roku ciagiem pracować i by dochod nie przekroczył progu.A pamietaj ze dochód sie dodaje do dochodu męża.

Szukałam info na ten temat i nie mogę znależć takiej sytuacji z pół etatu. Wszędzie tylko piszą, że trzeba minimum 6 miesięcy na umowę o pracę mieć. Ale to masz:) A co do wyliczenia dochodów to się dowiedziałam ,że dostarcza się swoje i męża zarobki za ostatni rok, z tym , że oni potem i tak twoje zarobki uznają za utracone. No ale papiery złożyć o dochodach trzeba...

Gość nnddddddddd
nalezy ci sie zalezy jeszcze jaka masz umowe-na czas nieokreslony?