Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja osoboscieeee

Ktorego wybralibyscie pieska? Maltanczyka czy Yorka???**************

Polecane posty

Gość ja osoboscieeee

Napiszcie ktorego i dlaczego duzo mi to pomoze:)dzieki z gory

Gość wszyscy jak jeden....
bernardyna :classic_cool:

Gość maltańćzyk
jest spokojniejszy;)

Gość zdecydowanie maltańczyka

Gość Wyleniala Lena
moja kolezanaka oba ma :o:P

Gość lepiej sie kopie yorka

Gość aXaNia
Ani tego ani tego. Już 100 razy wolałabym Cocen spaniela...

Gość hehehehahhahihihih
moda na yorki powoli mija.

Gość aXaNia
cocker*

Gość wzr
Każdego byle nie yorka one są okropne i puste ;/

Gość aXaNia
moda ;] cudnie kupować psa tylko dlatego iż jest taka moda :D dziewczyno bądz oryginalna... ;] nie koniecznie musisz mieć coś co mają wszyscy wkoło... w schronisku tyle biednych piesków ... zwykły szczeniak by nie wystarczył ? czasami te najzwyklejsze kundelki okazuja się tysiąc razy mądrzejsze od tych rasowych ;]

Gość to pewnie taki sam
nie znoszę psów które nie dość że bez przerwy jazgoczą to jeszcze złośliwie udają myszy. Pies musi być psem - czyli coś wiekszego, który nie szczeka z byle powodu i strachu

Gość pivonka
kocham maltanczyki :D sa przepiekne i kochane :) chcialabym miec takie cudenko ale narazie nie mam mozliwosci :/ podaruj sobie maltanczyka a napewno nie pozalujesz :D

Gość aXaNia
a ze yorki sa puste to prawda... moja ciotka ma yorka... boże co za głupi pies x) Ja miałam zwykłego kundelka i szybciej nauczyłam go podstawowych sztuczek niz tego yorka x) boze ten piesek ma kaprysy jak książniczka ostatnia :D nie polecam... te psy sa naprawdę głupiutkie i rozkapryszone ;]

A co to jest "zwykły szczeniak"? Mimo, że mam doświadczenie jesli idzie o psy, to nie wzięłabym raczej szczeniaka kundla ze schroniska - NIGDY nie wiadomo, co z niego wyrośnie, i to zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. Tym bardziej dziewczyna, która waha się między maltańczykiem a yorkiem - nie sądzę, żeby wzięcie całkiem nieznanego zwierzęcia miało tu sens.

Gość aXaNia
Zwykły szczeniak = kundelek. Ja miałam psa ze schroniska. Wychowywałam go od szczeniaka. Ani mnie nie pogryzł. Ani nie wykazywał się zwiększoną agresywnością. Był bardzo lojalny i mądry :) Z początku miał jedynie problemy z pchłami i takimi tam...ale wyleczyliśmy go... :) Więc nie wiem skąd twoje oburzenie...

Gość aXaNia
Masz doświadczenia a mimo tego nie potrafisz oszacować wzrostu psa ? czy do tego w ogóle potrzebne jest doświadczenie? Jeżeli szczeniak dopiero co urodził się w schronisku i przebywa tam stosunkowo nie długo nie ma obaw do wzięcia go do domu... Do pewnego wieku psa można sobie wychować.... ;] Oczywiście rozumiem gdyby to był stary pies ... ale szczeniak?

stąd, że do tego, żeby dobrze wychować psa, zwłaszcza z nieznanego źródła i o nieznanej historii, trzeba mieć albo doświadczenie, albo łeb na karku jak ktoś chce mieć yorka... no to jakos tego nie podejrzewam

Gość ja osoboscieeee
Ale zescie mi pomogli ehh:/ zal.pl Moze ja chce miec takiego wlasnie szczuropodobnego pieska?? Tylko nie wiem ktorego wybrac nie chodzi mi o to ze moda na yorki juz mija jub ze takie psy maja wszyscy juz tylko chce miec dla siebie wlasnej malego kochanego pieska a kochane sa maltanczyki i yorki dla mnie i tyle

Gość heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp

Moja córka chciała kiedyś Yorka, ale ja zdecydowanie byłam na nie, nie znoszę takich pcheł. Małe, piskliwe tchórze i wizualnie mi się nie podobają kompletnie.

ja też żadnego z nich :) dla mnie pies to ma być pies a nie przerośnięta świnka morska :D

ja ma yorka...i polecam...jedyna jego wada to szczekliwość....poza tym jest super pieskiem...nie jest zadną \'\'księżniczką\'\' ani tchórzem...nawet wkurza mnie jak rzuca się na wiele większe psy ;)....jesli zdecydujesz się na yorka to tylko nie wybierz \'\'szczurka\'\'...mój ma piękną budowe i baardzo gęste włosy....wogóle nie przypomina szczura...patrz aby miał \'\'mocną \'\'budowe a nie taką drobniutką i zeby miał geste włosy a nie takie dwa na krzyż...

nie radzę kupowć ci maltańczyka...białe psy straaaaasznie ciężko utrzymać w czystości aby były białe a nie szare....kuzynka ma westa i bardzo załuje ze kupiła białego psa....

Gość heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp

Gość wybralabym psia sierotke
ze schroniska , zdecydowanie!!! tak zreszta zrobilam, jest kochany.

Gość sdujh
yorka :P bo maltanczykowi sie robi takie czerwone od oczów bo biały:D i trzeba dbac o to ... a tak poza tym to roznicy nie widze

Gość dffdsdfssdf
Ja mam yorka i planuję kupno maltańczyka :P A jeśli będzie mi na to pozwalać sytuacja to Goldena albo Owczarka NIemieckiego. Rozważam też wzięcie pieska ze schroniska

Ewa 33... ty jesteś chora, żal mi ciebie, autentycznie.

Gość co za pytanie zalosne
chyba tego co ci lepiej do sukienki pasuje...