Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirke6

Studia uzupełniające na innym kierunku?

Polecane posty

Gość kirke6

Czy ktoś z Was orientuje się czy mozna po skonczeniu studiow inzynierskich (Istopnia) isc na studia uzupelniajace (II stopnia-magisterskie) na inna uczelnie? Konkretnie studiuje technologie chemiczna a magisterskie chcialabym zrobic zaoczenie z techniki i organizacji bezpieczenstwa i higieny pracy na innym wydziale, czy cos takiego jest mozliwe? czy musze nadrabiac roznice programowe?

Gość zxvzb
magisterkę można robić na innym kierunku czy też innej uczelni, ale musisz uzyskać zgodę na tej uczelni(kierunku), bo np ja jestem po matmie inżynierce, moja jedna znajoma na tą samą uczelnię poszła na uzupełniające na informatyke i bez problemu się zgodzili (do zaliczenia ma oczywiście różnice programowe - najważniejsze przedmioty) a druga równiez chciała iść na informatykę ale na inną uczelnię i się nie zgodzili bo uznali, że to nie są kierunki pokrewne

Gość kirke6
A kiedy moge zrobic te roznice programowe? podczas studiow uzupelniajacych czy przed ? Za bardzo nie wiem kiedy mialabym je nadrobic bo sa to studia zaoczne platne :/ jak to wyglada?

Gość zxvzb
różnice nadrabia się w trakcie, ale jak to dokładnie wygląda to nie wiem... najlepiej spytać się na uczelni na której chce się studiować i dokładnie o knkretny kierunek, bo może się okazać, że Cię np tam nie przyjmą wogóle