Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość The Sky Lit Up

Gdy chłopak krzywdzi tę trzecią...?

Polecane posty

Gość The Sky Lit Up

Nie wiem, co o tym myśleć...Jak zachowałybyście się, gdyby Wasz facet dla Was czy z Waszego powodu skrzywdził inną dziewczynę?? W moim przypadku chłopak myślał, że go nie chcę, poderwał inną tylko po to, żeby mi ją pokazać i wzbudzić zazdrośc, wtedy ja z kolei pomyślałam, że on mnie nie chce, uniosłam się honorem, skutecznie udawałam obojętnośc, on się zniechęcił, z tamtą się rozstał (po tygodniu).... Wiem, to szczeniackie i w ogóle bez sensu, ale teraz jesteśmy razem, choć mogliśmy już rok być w związku...No, ale nic. On jest cudowny, ale niepokoi mnie jedna sprawa - to, jak potraktował tamta dziewczynę. Nie złamał jej życia, nie zdążyła się w nim raczej zakochać, ale na pewno nie poczuła się fajnie, zwłaszcza, że trochę się znamy i chyba w koncu domyśliła się, o co mu chodziło. a dziewczyna jest bardzo fajna i w porządku. I on ją potraktował tak przedmiotowo.....Kurde, beznadzieja, nie??

Gość The Sky Lit Up
Znaczy co, ja mam niepoważne podejście do związku?? Dlaczego??

Gość The Sky Lit Up
Nieprawda, Santo Subito, mylisz się, choć to jest tak powszechny błąd językowy, że ludzie popełniają go częściej niż stosują poprawną formę. Czyli naprawdę jest tak źle?? Ja wiem, że on niefajnie postąpił, on też to wie. Twierdzi, że go zaślepiło uczucie do mnie, kompleksy i złośc, że nie jestem jego. A tamta była do mnie trochę podobna, a przy tym chciał mi pokazać, że potrafi sobie znaleźc fajną dziewczynę, wzbudzić zazdrośc... Wierzę mu, ale z drugiej strony boję się, że jak zrobił to raz, to może i drugi...

Gość alicja z krainy lodów
sami polonisci na kafe :P

>> Subito, baranie, reguła na to, że się piszę "tą", albo wypad. Pani w szkole kiedyś mnie na to uczuliła i od tamtej pory wiem jak się pisze :classic_cool:🖐️ Tłuki po zawodówkach 🖐️

Gość tego uczyli w podstawówce
Zwykła odmiana przez przypadki: z kim, z czym - tą trzecią (krzywdzi) kogo, co - TĘ TRZECIĄ :)

Zwykła odmiana przez przypadki: z kim, z czym - tą trzecią (krzywdzi) kogo, co - TĘ TRZECIĄ serio? serio?

"forma tą (np. z tą kobietą) jest formą narzędnika rodzaju żeńskiego, użycie formy tę w tej funkcji jest błędem przesadnej poprawności (hiperpoprawności)." Coś jeszcze barany? :o

Gość nie Alicjo co przespałaś
podstawówkę, TEGO trzecią na pewno byłoby poprawniej. . albo TĘ CZECIĄ. Whatever.. :) Co do wątku, faktycznie nieciekawa sytuacja. Oby jednorazowa. Pozdrawiam.

Polonisci zajmijcie sie problemem piszącej a nie tą tę:P znikam a Wy przegrywajcie życie:classic_cool:

Gość Santo Baranie
Biernik - krzywdzić kogo, co --> kobietę, po co tu wyjeżdzać z narzędnikiem? Nie wie a się mądrzy i udaje że poczytał. Załóż topik "jak odmieniać przez przypadki" - będzie kupa śmiechu w przewagą kupy w Twoim wydaniu :D Adios.

Gość twój kumpel ma racje
odnosnie tematu to ja nie widze problemu dziewczyny tak samo potrafią ranic więc nie wiem o co ci chodzi :O

Gość The Sky Lit Up
Właśnie, Santo Baranie - jak to ładnie brzmi :D. Popracuj nad przypadkami, a potem wytykaj wydumane błędy. I może oświeć panią z podstawówki, żeby dalej dzieciakom kitu nie wciskała ;). Póki co, bo to "tą" się tak rozpowszechnia, że przestaje być rażącym błędem, a za jakiś czas pewnie wejdzie normalnie do użycia. Usus, kochani, usus... Ale nie o tym. Kurde, ja dalej nie wiem, co jest nie tak z moim podejściem do związku... ??

Gość talent do czytania w myslach
pierwsze zdanie brzmialo jak z telenoweli brazylisjkiej odechcialo mi sie czytac dalej :O