Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiulkaaa17**

do dziewczyn ktore nie moga poradzic sobie z tradzikiem!chce wam pomoc

Polecane posty

Gość misiulkaaa17**

ja juz mecze sie z tradzikiem 4lata...leczylam sie roznymi antybiotykami tetralysalem,dalacinem c,izotekiem i nic mi jednak niepomoglo a izotek mial byc taki skuteczny....tzn pomogl ale tylko w czasie leczenia po odtsawieniu nie minely2 miechy jak wszytsko wrocilo....teraz jestem miesiac na taabletkach antykoncepcyjnych Cyprest mialam robione badania hormonalne i wyszlo ze mam lekko podnesiony cukier dostalam rowniez glucofage na obnizenie ....i laski jzu widze efekty dopiero 3 tygodnie a ja widze poprawe!!!!to jest cudowne uczucie kiedy z dnia na dzien buzka staje sie coraz gladsza...dlatego dziewczyny jesli macie powazny tradzik i leczylyscie sie juz u dermatologow ale nie pomoglo wybierzcie sie do endokrynologa-ginekologa tylko dobrego!!!!owszem pierwsze badania beda drogie cos kolo 300zl ale lekarz przepisze wam pozniej leki na obnizenie ghormonow ktore macie podnesione....a te leki nie sa drogie!!bo sa refundowane!mi przewpisal odrazu na 3 miechy i zaplacilam cos kolo 70zl....to nie jest duzo w poruwnaniu z tym co wtdalawalam na dermatologiczne mazidla i tabsy!!!za 2 miechy ide do ginekologa:)mam nadzieje ze poprawa bedzie naprawde znaczna skoro jzu efkty widac!!!pisze to bo chce wam pomoc...wiem co to znaczy tradzik:(i jak czlowiek nie moze na siebie patrzec!!!!!!!!!!!pozdrawiam

Gość ameryki nie odkryłaś
a co tym myślisz, że nikt nie wie o trądziku na tle hormonalnym?

Gość misiulkaaa17**
aaaa z wami!!!czlowiek chce sie podzielic i pomoc to jeszce zzostaje zjebany;/zegnam

Właściwa dieta sposobem na trądzik Beznadziejna walka z młodzieńczym trądzikiem spędza ci sen z powiek? Zmień dietę - radzi na łamach najnowszego numeru tygodnika "New Scientist" amerykańska biolog Loren Cordain. Jej zdaniem pryszcze na twarzy to wynik spożywania wysoko przetworzonych węglowodanów, czyli mówiąc prościej - białego pieczywa, makaronów, a nawet zbożowych płatków śniadaniowych. Panią biolog zastanowił fakt, że trądzik młodzieńczy to zmora nastolatków z krajów wysoko rozwiniętych. Nie znają jej na przykład młodzi mieszkańcy Papui Nowej Gwinei, nie znali również Eskimosi, dopóki nie zakosztowali współczesnej cywilizacji. Jaki jest związek pomiędzy - na przykład - jedzeniem bułek, a pryszczatą cerą? Okazuje się, że w procesie przetwarzania żywności rozpadają się długie łańcuchy węglowodanowe i powstaje skrobia. Do jej przetworzenia organizm produkuje dodatkowe porcje insuliny i podobnego do niej hormonu. To z kolei prowadzi do zwiększenia ilości męskiego hormonu odpowiedzialnego między innymi za stymulację pracy gruczołów łojowych skóry. Pory skóry zatykają się od nadmiaru tłustej wydzieliny i powstaje idealna pożywka do rozwoju bakterii. źródło: Właściwa dieta sposobem na trądzik, RMF FM http://www.zdrowezywienie.yoyo.pl/articles.php

Gość jak przestaniesz jeść hormony
to wszystko powroci.

Gość misiulkaaa17**
NIEKONIECZNIE:)pozatym kto pwoiedzial ze przestane je jesc:)moge je jesc do konca zycia:)