Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemna masa77

do informatyków, lub znawcow informatyczno-komputerowych

Polecane posty

Gość ciemna masa77

zainstalowalam sobie taki program do sciagania stron internetowych na kompa ( gdyz nie mam mozliwosci podlaczenia internetu w pracy) te sciagniete strony zapisuja mi sie na dysku c w podfolderach moje pytanie brzmi czy wystarczy skopiowac taki folder na przenosny dysk i wkleic go na kompie w pracy i bedzie OK?

Gość ciemna masa77
czy wystarczy nagrać sobie internet na dyskietkę?

Gość ciemna masa77
:o

ale co ma byc ok? bo bedziesz miala zapisane tylko storny offline czyli w nic sobie tam nie wjedziesz chyba ze bedzies zmiec zapsiane

Gość musisz miec ten program
na tym drugim komputerze też chyba że sa to pojedyńcze strony (bez podstron) to taka sobie zapisujesz jako plik wpros z przegladarki i otwiera sie na każdym kompie po kliknieciu w nia 2 razy :D

Wykorzystanie tego typu programów może słuzyć naruszaniu praw autorskich - BTW ;). Aby w sposób "normalny" oglądać strony bez dostępu do Internetu, wystarczy użyć wbudowanej w przeglądarki funkcji "zapisz stronę" i transfer plików/katalogów do komputera bez Internetu. Można (powinno ułatwić przeglądanie) "nakzać" docelowej przeglądarce prace w trybioe off-line.

Gość ciemna masa77
no w trybie offline to ja wiem, ale ponoc napisane jest ze normalnie bede mogla wchodzic w podstrony? i napisane jest rowniez ze nie trzeba tego programu miecna drugim kompie http://biblioteka.oeiizk.waw.pl/obsluga_htt/ tu jest opis, moze ktos mi pomoże bo ja mam problem:)

Gość ciemna masa77
wolę PIS mozesz to napisać prościej;)

Przeglądanie stron zapisanych na dysku twardym komputera nie ma żadnego związku z programem WinHTTrack i przebiega od niego zupełnie niezależnie. Jedynym niezbędnym oprogramowaniem potrzebnym do ich oglądania jest program spełniający zadania przeglądarki internetowej np. Internet Explorer. Innymi słowy raz ściągnięte strony możemy kopiować na inne komputery i przeglądać bez potrzeby instalowania na nich programu WinHTTrack. skoro tak to kopiujesz folder z danymi i juz

Gość ciemna masa77
OK:))))) dzięks:)

To co opisałem, nie dotyczy możliwości oglądania PODSTORN (a na tym Ci jak widzę również zależy) - trzeba by każda podstronę oddzielnie zapisywać :( W takim przypadku jednak potrzebny będzie wyspecjalizowany program - ja żadnego tego typu programu nie używam, więc już nic nie podpowiem.

Gość ciemna masa77
dzieki:))) jak widze nie wszyscy PiSowcy to dranie:P:P:P pozdro;)))

Gość ciemna masa77
czyli jednak nie myliłam sie;) mimo tego dzieki heheh