Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysleimysle1

przemoc psychiczna

Polecane posty

Gość mysleimysle1

witam moja kolezanka jest przed rozwodem,maz ja torturuje psychicznie,krzyczy straszy...jak jej pomoc?

Gość southpark1111
policja

Gość mysleimysle1
a na co mi psychopata? kurcze widze ze tu sie na serio nie mozna niczego dowiedziec:(

:( przykra sprawa.. Nie wiem co Ci doradzić a raczej Twojej koleżance. Może chwilowa wyprowadzka (jeśli ma gdzie?) do czasu rozwodu, powiadomienie policji o tym fakcie? No nie wiem..

Gość tez bylam w tej sytuacji
Najczesniej tak zachowuja sie ludzie, ktorzy nie czuja sie pewnie. Szukaja ofiray, zeby poczuc sie lepiej i odpedzic swoje leki. Jesli Twoja przyjaciolka pokaze, ze sie boi on bedzie mial nad nia przewage. Musi mu sie przeciwstawic, pokazac, ze sie nie boi. Juz nie. To cholernie trudne, ale mozliwe. Jesli to tylko przemoc psychiczna to najwazniejsze nie dac sie sprowokowac. Udawac obojetnosc i NIE KOMENTOWAC najgorszych obelg pod swoim adresem. Jesli ten czlowiek jest zdolny do rekoczynow to niestety nie pomoge, bo moj problem dotyczyl tylko przemocy slownej. Moja przyjaciolka zaciagnela mnie do pani psycholog, ktora powiedziala mi co robic. Przede wszystkim - sprobowac uwierzyc w siebie, bo "oprawca" na pewno zrobil wszystko, zeby Twoja przyjaciolka poczula sie jak "gowno" i "nic", ktore bez niego (Pana i wladcy) nie przetrwa nawet minuty. Badz blisko i mow, ze jest silna, ale nie wysluchuj jej biadolenia tylko podkreslaj jej sile i mow, ze da rade. Ja niestety musialam uciec za granice, ale nie przed sila bylego ale jego nekaniem i straszenie , ze zrobi cos SOBIE. Slowni oprawcy to czesto bardzo slabi ludzie, dlatego wybieraja osoby jeszcze slabsze, zeby czuc sie lepiej. Oni glownie potrzebuja psychologa. Dobrze o tym pamietac. Pozdrawiam i zycze powodzenia.