Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waampirzyyca

okropnie czerwone oczy! pomocy! czerwone naczynka!

Polecane posty

Gość waampirzyyca

wygladam jak wampir! przez statnie dni..;/ a dzis? okreoppne. czekam ponad misiac na nowe okulary.. i musze sobi radzic bez.;/ moze jakies krople!? pomozcie prosze..

Gość ktoś się wypowie
zrób sobie kompres z herbaty

Gość śa jakies krople
ale nie pamiętam nazwy, w aptece bez recepty się dostaje, ale jak są popękane naczynka w oku to powinnaś sprawdzic ciśnienie w oku, bo to może być przyczyną

o kroplach było już dużo wątków. w skrócie- są krople "wybielajace" (nie leczą, nie łagodzą, tylko "wybielają"). można je bezpiecznie używać tylko od czasu do czasu. bez recepty: Visine (=Starazolin), Berberil (te mają składnik troche nawilżajacy dodatkowo), Oculosan (z dodatkiem składnika antybakteryjnego i świetlika)... [na receptę: betadrin, oftophenazol=rhinophenazo l, mibalin,...] Natomiast łagodzace, które można stosować tak często, jak tego potrzebujemy:Euphrasia (krople ze swietlika), Homeoptic, Oculoheel-lux, Lacrimal, Tears naturale II, Dacrolux, Hylo-comod, Systane (można je stosować aż przez 6 miesięcy od otwarcia), Artelac, Isopto-Tears, Oculotect Fluid, Vidisept.....; żele: Oftagel, Vidisic

Gość waampirzyyca
wieczorem wchodzę po cichu do łazienki zakładam okulary do nurkowania,napuszczam wody do wanny, wrzucam do niej rybki z akwarium , biorę do ust rure spustowa od pralki i daję nura wyobrażając sobię przy tym, że nurkuję na rafach koralowych w Hurgadzie

Gość waampirzyyca
sportsmenka a jakie polecasz dla mnie? bo strasznie duzo ich podalas.. sadze ze lepsze beda do czestego stosowania..slyszalam z tych cpodalas tylko o visine

Gość waampirzyyca
koleżanka poradziła mi żeby zrobić parówkę z rumianku, wszystko pieknie fajnie ale za cholerę nie dałam rady zjeść tej parówki:(

Gość waampirzyyca
Ktoś mówił mi też o naparze ze świetlika, ale gdy stłukłam świetlik w dachu pobliskiej Fabryki Pomp zaczęła ścigać mnie ochrona i nie zdążyłam pozbierać świetlika z chodnika :O

Gość gość
Witam was panie ja jakiś czas temu miałam ten sam problem z naczynkami od miesiąca piję czerwoną herbatkę z prowadzaną z Tunezji .Polecam i pomogę wam miłe panie jak z dobyć tą herbatkę proszę pisać na ten adres mieczyslaw.wiacek@spoko.pl pozdrawiam kuracja miesięczna kosztuje 50zł jest nie droga bardzo pomaga leczyć naczynka .