Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość addddda

najmlodsza matka w histori

Polecane posty

Gość addddda

ina Medina (ur. 27 września 1933 w Paurange, Peru) – najmłodsza znana matka w historii medycyny. Urodziła mając 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni. Lina została zawieziona do szpitala przez rodziców z powodu rosnących rozmiarów jej brzucha. Na początku przypuszczano nowotwór, jednak badania lekarskie wykazały, że dziewczyna jest w siódmym miesiącu ciąży. Dr Gerardo Lozada wziął ją do Limy, wcześniej zasięgając porady innych lekarzy, którzy potwierdzili, że Lina faktycznie jest w ciąży. Po półtora miesiąca, 14 maja 1939, Lina urodziła chłopca przez cesarskie cięcie, potrzebne z powodu małych rozmiarów kości miednicznej dziewczyny. Jej przypadek został szczegółowo udokumentowany przez dr Edmundo Escomela w La Presse Medicale, wraz z informacjami, że pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się i kości dziewczyny były bardzo rozwinięte. Jej syn po urodzeniu ważył 2,7 kg i został nazwany Gerardo, po doktorze Gerardo Lozadzie. Rósł w przekonaniu, że Lina jest jego siostrą. Pomimo dobrego stanu zdrowia umarł w 1979 z powodu choroby szpiku kostnego. Nigdy nie pojawiły się dowody na to, że ciąża Liny Mediny powstała w inny sposób niż normalny, ale ona sama nigdy nie ujawniła tożsamości ojca, ani okoliczności, w których doszło do zapłodnienia. W 2002 odmówiła udzielenia wywiadu agencji prasowej Reuters. Aktualnie mieszka w jednej z najbiedniejszych dzielnic w Limie, znanej jako Chicago Chico. Istnieją dwie opublikowane fotografie, dokumentujące historię Liny Mediny. Pierwsza, o kiepskiej jakości, przedstawia Linę Medinę w kwietniu 1939, kiedy była w siódmym i pół miesiącu ciąży. Druga fotografia przedstawia Linę wraz doktorem Gerardo Lozadą i synem, który na fotografii ma 11 miesięcy. http://www.snopes.com/pregnant/medina.asp na dole sa zdjecia

Gość magda1111111
niewierze

Gość fgndfghmk
dziwne.i chyba niemożliwe

Gość kujak
pewnie ojciec ja gwalcil kurwa oczom nie wierze

Gość jh.
ciekawe jak tomożliwe z medycznego punktu widzenia. chodzi mi o narzady rozrodcze kopbiety :/ ciekawe

Gość magda11111
no ale skoro on a dostala okres w 8 miesiacu ?? niewiem to jets niewiarygodne ;/

Gość magda11111
to kobiety w wieku rozdrodczym staraja sie po pare lat a tu ..

Gość jh.
jakieś dziwne ciekawe skad wiedzieli że to była@

Gość jankadddd
moze zrobili jej badania i sprawdzali ze ma owulacje ..

Gość jankadddd
twoj link nie dziala ;/

Gość jankadddd
powiedzmy sobie szczerze ile sie teraz mowi o tym zen.p ojciec gwalcil swoje dziecko tak moglo i byc w tym przypadku

Gość iiiiiiiikaaa
ojjj ;/

Gość matkapartaka
hmm. . to napewno wynik gwaltu .. a moze wytarla sie n.p w recznik w ktorym wczesniej w ycieral sie ojciec .. wiem ze pisze glupoty ale niewiem jak to wytlumaczyc

Gość adriannnna
mozliwe .. ale bardziej mozliwe jest to ze to byl gwałt

Gość gjgjbg
HARDCORE!!!!!!

Gość JGBJJIJO
co kurwa !!!!!!!!!!

Gość marrrgaretka
nie wierze w to , to jakas bujda fizycznie jest to nie mozliwe

no normalnie niewiarygodnie i zarazem straszne, jak mogła zajść w ciążę, jak mogła mieć okres taaak wcześnie, to jest jakieś zwyrodnienie natury, coś strasznego że takie rzeczy mogą się dziać, słyszałam o 11latce w ciąży......no ale to to już co innego....w sumie to od pewnego czasu nic mnie już nie dziwi

Gość ada_007
mnie juz nic nie zdziwi ;////

Gość wafelek__-_----
a co myslicie o tym dzieworodztwie? Przyznam ze mnie to zaintrygowalo, poszukam czy cos takiego jest mozliwe u ludzi

:O jakoś nie mogę w to uwierzyć ... :O takie małe dziecko wytrzymało ciąże ?:O