Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaya

wiecie cośo reinkarnacji??

Polecane posty

Gość ankaya

zmarła niedawno moja mama, przechodzęstrasznie ciężkie chwile, szwagier zaciekawił mnie tym że isteniją książki i publikacje na temat zycia po śmierci. Wiecie coś o tym więcej?piszcie;)

Gość ankaya
nikt nie wie??

Gość mroźnaJestem
niestety wiem co czujesz.....):

Gość ankaya
teżjesteśw takiej sytuacji?? to jest straszne.....o 17.30 mam msze za mamę minęły już prawie 2 miesiące a u mnie co dzień jest gorzej..

Gość mroźnaJestem
mi obydwoje rodzice zmarli (stanowczo za wcześnie). Czasami mam napady płaczu, smutku.I też interesuję się tą reinkarnacją i bardzo bardzo bardzo wierzę, że kiedyś się jeszcze z nimi spotkam. naprawdę w to wierzę. Głowa do góry, nie będzie łatwo ale z czasem można się przyzwyczaic choc tęsknic będziesz zawsze. ):

Gość dsdfd
poczytaj zycie po zyciu

Gość ankaya
gdzie takie ksiązki można znaleźć? co tam piszą??

Gość mroźnaJestem
Jest taka książka _ POZDROWIENIA Z NIEBIOS. Niesamowita, dużo mi dała, pomogła i inaczej patrzę na to Inne życie. Polecam szczerze.

Gość ankaya
mozna te ksiązki normalnie dostać w bibliotekach?? co tam jest opisane ??

Gość mroźnaJestem
w bibliotece nie, kup ją bo na pewno będziesz często do niej wracała. ok 40zł.kosztuje.

Gość ankaya
zmykam na msze, jak możesz to napisz co tam mniejwiecej jest w ksiazce. tylko tą jedną czytałaś czy jakieś inne tez?

Gość uia
a gdzie oni napisali ze sa prawdziwymi katolikami?

Gość mroźnaJestem
czy istnieje żucie po śmieci? Czy po śmierci spotykamy się ze zmarłymi bliskimi osobami? czy zmarli mogą się z nami komunikowac tu i teraz? Badania nad życiem po śmierci. O tym jest ta książka.

Gość mroźnaJestem
*życie (:

Reinkarnacja (również: metempsychoza, transmigracja) - to pogląd, wg którego dusza po śmierci może wcielić się w nowy byt fizyczny. Np. dusza jednego człowieka może przejść w ciało nowo narodzonego dziecka lub nawet zwierzęcia czy rośliny. Samo słowo reinkarnacja jest zestawieniem dwóch członów: inkarnacja (wcielenie) i przedrostka re (oznaczającego powtórzenie czegoś). Dosłownie więc reinkarnacja oznacza powtórne wcielenie. Mylicie pojecia moje drogie Panie:) Ja wierze ze spotkam sie z moimi najblizszymi po mojej smierci,gdzies tam...w niebie.Kompletnie nie wierze jednak w to,ze moj np zmarly ojciec i ja spotkamy sie bodajze na Ziemi za 100 lat i ja bede np kotem a on moim panem :O

żyjesz dobrze- bedziesz motylkiem, żyjesz źle- zreinkarnujesz sie do żuka gnojarza:) proste

Gość ankaya
co jak co.....ja mam pytanie, wiesz coś na ten temat to odpowiadasz a nie mnie oceniasz... LadyPretensja nie napisałam że jestem gorliwą katoliczką, choć nie powiem , że wiara w Boga jest mi obca...wierzyłam, chodziłam do kościoła, ale śmierć mamy pokazała mi jaki jest ten Kościół , p[okazała mi tą gorszą część Kościoła.... po której odechciewa się wszystkiego...chcesz wiedziećjaką??? to ci napiszę, ale chyba nie byłaś w takiej sytuacji jak ja jestem więc niewiesz co oznacza śmierć najbliższej ci osoby przed najważniejszymi chwilami w twoim życiu....

jak w tym życiu bedziesz dobrym policjantem to w przyszłym życiu bedziesz miał dłuższą pałke.

Gość cukiier
wpisz w google reinkarnacja i poczytaj ;) jest mnóstwo ksiązek na ten temat.... poszukaj w księgarniach online

Gość jest
Klub Dla Ciebie, tam są te książki ;p

Gość podobno w kosciele katolickim
tez wierzono w reinkarnacje. tylko usunieto ksiegi i rozne zapiski z biblii na ten temat :O coz reinkarnacja wydaje mi sie dosc logicznym "zjawiskiem". ale LadyPretensja ma racje nie mozna jej mylic z zyciem po smierci! reinkarnacja to jak gdyby wtorne zycie- zupelnie nowe i w zwiazku z tym nie pamietamy tego poprzedniego :(

Gość cukiier
jak jestes zainteresowana to po podsyłam ci tu linki do sciagniecia niektórych pozycji online ale napisz czy jeszcze jestes - czy jestes zainteresowana bo nie chce mi sie na darmo ich szukać:P czesto daje jakąś rade na kafe a potemautor topiku znika :P

Gość ankaya
Moja mama też zmarła nagle....Ja byłam strasznie przywiązana do swojej mamy... z tatą miałam praktycznie żaden kontakt... dzisiaj też bywa różnie....dlatego jest mi tak strasznie ciężko i próbuje tłumaczyćsobie to na wszystkie sposoby i szukać pocieszenia...

Gość ankaya
jestem zainteresowana;) a co do tego co kościół pousuwał z Bibli to podobno masa tego jest... Watykan poukrywał przez to ważne rzeczy...dla mnie zrobili wiare pod siebie, parafie są prowadzone tak jak wygodnie jest księdzu... dla mnie teraz to jest niczym mafia, która uaktywnia sięszczególnie po śmierci papieża...

Gość cukiier
chcesz te ebooki czy nie?:P

Gość wwiikkii
książki dr Michaela Newtona ("Wędrówka dusz", "Życie między wcieleniami", "Przeznaczenie dusz cz.1 i 2")