Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Lonia 25

Z BIEGIEM LAT - Z BIEGIEM DNI dla 50-60 -si膮tek.

Polecane posty

K贸zko,chyba trafi艂a艣.Tak to u nas najprawdopodobnie wygl膮da. Globusiku trzymaj si臋,jak nie to potrzebna b臋dzie d艂uuuuuga drabina i nas powyci膮ga z tych naszych do艂贸wJa te偶 my艣l臋 o Loni,to jest zastanawiaj膮ce 偶e tak d艂ugo si臋 nie odzywa.Loniu odezwij si臋 prosz臋. Mario,fajnie 偶e odnajdujesz si臋 w nowej dla Ciebie rzeczywisto艣ci.Tak trzymaj!! Livio-pozdrowionka. Mario, czy Ty piszesz wszystkie posty.Niekt贸re s膮 na czerwono i bez Twojej stopki./To tak na marginesie/ Anulko-pozdrowionka.K贸zko,fajnie 偶e jeste艣. Dla wszystkich zagl膮daj膮cych mi艂ego dnia.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 globus
OOO MATKO! przybieg艂a KOZA:) Czy Ty musisz zadawa膰 tak trudne pytania .Na m贸j styrany m贸zg to baaardzo trudne!!!!:) Wyhasa艂a艣 si臋 na 艂膮kach i g艂贸wkujesz:) miej lito艣膰:( Dziewczyny ju偶 mi lepiej , poda艂y艣cie mi r臋k臋鉂わ笍 kilka s艂贸w a tak du偶o. Prawie koniec niedzieli, w przysz艂ym tygodniu czeka nas wyjazd. Mam nadziej臋,偶e nic nie stanie na przeszkodzie naszych plan贸w. PO 艂y偶ce mikstury od Was , zbieram si臋 w gar艣膰鉂わ笍. Mi艂ego wieczoru.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maria 59
Hej wieczorkiem ! Do dory -wszystkie posty s膮 ode mnie , czemu czasem s膮 ze stopk膮 -czasem nie nie mam poj臋cia .Czasami pyta mnie o has艂o -jak wpisz臋 jest stopka . K贸zko na ekonomii to my si臋 chyba malo znamy -pr臋dzej na oszcz臋dzaniu .Tego Polska nas uczy stale podnosz膮c ceny. Zimno i szaro ju偶 na dworze , a ta moja piesa co chwil臋 chce na dw贸r - ma lata przej艣ciowe czy co? Trzymam kciuki za Anul臋czarnul臋 -my艣l臋 o tobie - B臋dzie dobrze. Globusik -ciesz臋 si臋 ,偶e ju偶 Ci lepiej. Dla Liwii przesy艂am pozdrowienia . 偶art ,,Przychodzi baba do lekarza ca艂a w muchach.Lekarz ; I po co艣 babo do mnie przysz艂a ? Baba na to ; by艂am zmuszona !

Udost臋pnij ten post

Chyba w ca艂ej Polsce dzisiaj fatalna pogoda.U mnie ca艂y dzie艅 wieje i pada.Taka typowa barowa pogoda.Wczoraj by艂o tak pi臋knie.By艂am na 艣lubie mojej sta偶ystki,s艂o艅ce 艣wieci艂o.Kasia wygl膮da艂a pi臋knie.Wspania艂a para.Zawsze jak jestem na takich ceremoniach to tak jako艣 艣ciska mnie,oczy mam mokre.Refleksja jest taka-czy to naprawd臋 na ca艂e 偶ycie.Niestety r贸偶nie to bywa.No ale w ich przypadku na pewno b臋d膮 si臋 kochali do ko艅ca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Ciemno wsz臋dzie g艂ucho wsz臋dzie Czeka mnie wizyta u lekarza.Ju偶 prze偶ywam czy uda mi si臋 za艂atwi膰 spraw臋:) je偶eli tak b臋dzie ma艂a rado艣膰. Mi艂ego dnia .

Udost臋pnij ten post

Jestem ju偶 z Wami - wr贸ci艂am wczoraj o 21. Jak by艂o? - by艂o fajnie. globus masz racj臋 - 艂adowa艂am ma艂ym akumulatory ile si臋 da艂o,dop贸ki nie wr贸ci艂a z wyjazdu synowa. Potem to ju偶 mia艂am do wnusia dost臋p ograniczony. Dziewczyny,nie wyobra偶am sobie abym mia艂a mieszka膰 kiedykolwiek,nawet "obok" niej. Jej rodzice 偶yj膮 ich 偶yciem,a m贸j syn - jak to facio ,podporz膮dkowa艂 si臋 , usuwam si臋 na bok,udaj臋,偶e wszystko jest ok - po co mam zak艂贸ca膰 mu spok贸j. Tym razem znowu si臋 ze mn膮 nie po偶egna艂a,tak by艂a "zaj臋ta" przy zlewie,偶e nie zauwa偶y艂a,偶e wychodz臋.Pewnie jestem przezroczysta. Syn odwi贸z艂 mnie na stacj臋 - na koniec us艂yszeli艣my sarkastyczne - no trudno,znowu b臋d臋 sama k膮pa膰 ma艂ego. Och jak dobrze,偶e wr贸ci艂am do Was,jaka艣 g艂upia 艂za kr臋ci mi si臋 w oku. Tyle,偶e pewnie dzia艂a tak na mnie poranek. Mary艣 - Tw贸j wpis wychodzi na czerwowo,jak wpisujesz nieprawid艂owo sw贸j nik, nieraz oddzielasz 59,nieraz jest razem z imieniem - i tak jest chyba prawid艂owo. Nic nie robi臋 w klubie - nie mam ochoty,siedz臋 w dole i marudz臋.

Udost臋pnij ten post

Dzie艅 dobry wszystkim !Liwio ciesz臋 si臋 ,偶e jeste艣 juz w klubiku ! Rad臋 wypr贸buj臋. Co do twojej synowej -je艣li mog臋 - przytocze powiedzonko moich dzieci ; s膮 ludzie i taborety ,,.Tak okre艣laj膮 ludzi niekulturalnych.Tak zachowa艂 si臋 dzi艣 rano m贸j M.Przyjecha艂 rano do domu , wszed艂 gara偶em , ciekawe jak skoro odda艂 mi klucze-wsawi艂 kwiaty na 艣wi臋to zmar艂ych do piwnicy.Pies piszcza艂 wi臋c wsta艂am a tu M.wychodzi z piwnicy z jedzeniem dla psa.Przestraszy艂 si臋 -zostawi艂em kwiaty na groby i wyszed艂 przez piwnic臋 , pewnie wyobra偶a sobie , 偶e p贸jdzie z nami na groby i sp臋dzi 艣wi臋to z rodzin膮 .A kochanka nie mo偶e sp臋dzi膰 z nim 艣wi膮t? Dziewczyny mam do艣膰 tego ,,szarpania ' Globusik - powodzenia u lekarza - mam nadziej臋 ,偶e nowej choroby nie wyszuka! 呕artuj臋. Jaj wstawiacie te serduszka i machaj膮ce 艂apki ? Mi艂ego dnia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
OOOO MATKO!!!! Jeste艣my w komplecie , jak dobrze馃憚 Mam dwie ma艂e rado艣ci , za艂atwi艂am dwie wizyty lekarskie:) na wszelki s艂uczaj:) mia艂am karteczk臋 z wykazem lek贸w, by艂a nie potrzebna. Mia艂am przyjemno艣膰 rozmawia膰 z lekarzami. Jeden to pierwszego kontaktu , powt贸rka lek贸w , drugi to urolog /by艂o ci臋偶ko ale uda艂o si臋/ mam przewlek艂e zapalenie dr贸g moczowych.Poniewa偶 licz臋 si臋 z wyjazdem chcia艂am si臋 zabezpieczy膰 w leki by nie by艂o problem贸w poza domem. Teraz trzeba wypcha膰 portfel i z receptami do apteki. Wyjd臋 ogo艂ocona:) samo 偶ycie:) LIVIO! Czy potwierdzisz,偶e wsz臋dzie dobrze,a w domu najlepiej???? No c贸偶 dane Ci by艂o pocieszy膰 si臋 Wnusiem swobodnie cho膰 kilkana艣cie godzin......delegacje to jednak dobra rzecz:) Nie przejmuj si臋 po偶egnaniem , je偶eli mia艂o by膰 byle jakie lepiej,偶e nie by艂o wcale. Przykre ale w 偶yciu prawdziwe. Odpoczywaj i b膮d藕 stra偶akiem:) z w艂asnego do艣wiadczenia wiem,偶e to boli jednak nie mamy na to wp艂ywu. MARYLKO! Nie rozumi臋 zachowania M, na lito艣膰 czy musi Ci burzy膰 spok贸j? Jest aktywny, mo偶e co艣 z艂ego dzieje si臋 w nowym partnerstwie? Oj b膮d藕 te偶 stra偶akiem ....lej na wszystko:) Pozdrawiam Was bardzo serdecznie.

Udost臋pnij ten post

Dobre! Postaram si臋 by膰 stra偶akiem Zastanawiam si臋 jak M.powiedzie膰 , 偶e nie p贸jd臋 w jego towarzystwie zapala膰 zniczy .Macie jaki艣 pomys艂 ? Globusik - dziekuj臋 za list.Na leki w aptece powinni dok艂ada膰 premi臋 do emerytury !Mo偶e damy taki postulat do sejmu ? Narazie pa....

Udost臋pnij ten post

Globus - ma艂e rado艣ci dziej膮 si臋 wok贸艂 nas. dobrze,偶e jest nie偶le. Mary艣 - ale masz niespodzianki. W twoim przypadku powinna艣 zastanowi膰 si臋,czy pan M nie dorobi艂 sobie wcze艣niej kluczy. Napisz臋 ci,jak taka sytuacja rozwin臋艂a si臋 u mojej znajomej. Zwleka艂a z rozwodem.. pal licho,zaniedba艂a jednak co艣 bardzo wa偶nego,nie zrobi艂a odr臋bno艣ci maj膮tkowej. Jej M po 20 latach nieobecno艣ci w jej mieszkaniu ( w 偶yciu 3-ki dzieci uczestniczy艂 - jak najbardziej - zapraszany by艂 na wszekie uroczysto艣ci,narodziny wnuk贸w,chrzty,komunie itd) Postanowi艂a znajoma,偶e z rodziny G艁OWY RODZINY NIE WYKLUCZY,bo to by艂oby krzywdz膮ce dla dzieci,a sama cichcem wierzy艂a,偶e kt贸rego艣 dnia wrOci. Pewnego dnia,zawo艂a艂 do siebie Syna - prokuratora w ich miejscowo艣ci i da艂 mu plik dokument贸w ze swoimi d艂ugami - na kwot臋 przesz艂o 200 tys z艂. T艂umaczy艂,偶e liczna rodzina go kosztowa艂a,wszystkie imprezy musia艂y by膰 z jego strony z gestem dla kochanych wnusi贸w itd. zad艂u偶y艂 si臋 w 28 bankach, w tym mia艂 kup臋 kart kredytowych. Okaza艂o si臋,偶e ta moja znajoma 2 lata wcze艣niej podpisa艂a znim wsp贸lny d艂ug na 40 tys z艂 - mia艂o to by膰 dla najm艂odszej c贸rki na wesele. Grosza z tego nie zobaczy艂a.Za to polow臋 za niego szybko sp艂aca艂a,wydaj膮c m-cznie ca艂膮 emerytur臋. Dzi臋ki prokuratorowi w rodzinie - nie wyl膮dowa艂a na bruku. Po kilu rozprawach o odr臋bno艣膰 maj膮tkow膮 - przy przychylnym udziale s臋dzi贸w,wyceniono,偶e za jego cz臋艣膰 mieszkania,ona ma splaci膰 jego d艂ugi na ok.50 tys, Zad艂uzy艂a si臋,gdzie mog艂a - i kilka bank贸w sp艂aci艂a - komornicy chyba jej ju偶 odpu艣cili,no,ale b臋dzie to sp艂aca艂a bardzo d艂ugo.Zostawia sobie minimum na zycie,a emerytur臋 ma niez艂膮. Jej M dalej nic nie sp艂aca - BO NICZEGO NIE POSIADA. Dzieci jej jednak,maja obawy,gdyby si臋 przekr臋ci艂,czy banki nie b臋d膮 chcia艂y splaty od nich - CZY DARUJ膭? Mario - tak nie musi by膰 u Ciebie, ale zastan贸w si臋 nad tak膮 ewentualno艣ci膮. Odr臋bno艣膰 maj膮tkowa jest w takkim przypadku,jak Tw贸j wg mnie wskazana. A m贸j MM co艣 mi choruje - nieciekawie to wygl膮da,mo偶e w ko艅cu p贸jdzie dolekarza? Jestem bezradna na to wielkie dziecko. Mi艂ego wieczoru.

Udost臋pnij ten post

latam po cytatach - -B膮d藕my lud藕mi cho膰by tak d艂ugo, p贸ki nauka nie odkryje, 偶e jeste艣my czym innym. Stanis艂aw Jerzy Lec -Bezmy艣lnych wyzwala ze smutku czas, m膮drych logika. Epikur (341 - 271 p.n -Bezsenno艣膰 z powodu bogactwa wyczerpuje cia艂o, a troska o nie oddala sen. -B臋d臋 dostatecznie bogaty,je艣li zachowam dobre imi臋. Plaut (Titus Maccius Plautus, ok. 250 - 184 p.n.e.) -iblia nakazuje nam kocha膰 zar贸wno naszych bli藕nich jak i naszych wrog贸w. Prawdopodobnie dlatego, poniewa偶 z regu艂y s膮 to ci sami ludzie. Gilbert Keith Chesterton (1874 - 1936) -A Jezus my艣li o nas w liter ciemnym stuku jak trudno w niebo wst膮pi膰 spod robactwa druku. Jan Twardowski -A s艂o艅ce Prawdy wschodu nie zna i zachodu. Adam Mickiewicz (1798 - 1855) -B贸g jest tak wielki 偶e jest i Go nie ma Tak wszechmocny, 偶e potrafi nie by膰. Jan Twardowski (ur. 1915 -B贸g mi przebaczy, to jest Jego fach. Heinrich Heine (1797 - 1856

Udost臋pnij ten post

Ile gwiazd na niebie, ile dziur w przetaku, tyle jest ob艂udy w ka偶dziutkim ch艂opaku. i ttym cytatem 偶egnam si臋 na dobranooooooooooc.

Udost臋pnij ten post

noooooo,jeszcze tylko to: Wstaj臋 rano, ptarz臋 a tu w cholere krwi ko艂o 艂贸偶ka. Patrz臋 dalej a tam ranne kapcie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
B臋d臋 dostatecznie bogaty je艣li zachowam swoje imi臋! LIVIO , MARYLKO jeste艣my bogate, bardzo bogate. Witam Was. LIVIO Najpierw si臋 wystraszy艂am a nast臋pnie parskn臋艂am 艣miechem... w nocy kapcie wojowa艂y:) MARYLKO! Powied藕 M,偶eby uszanowa艂 Twoje uczucia i zostawi艂 Ci臋 w spokoju. Odwiedziny zmar艂ych to czas skupienia, spokoju i zadumy. Nie chcesz by膰 napi臋tnowana wzrokiem znajomych os贸b...nie mam m臋偶a i mam m臋偶a. Niech b臋dzie m臋偶czyzn膮 i nie zachowuje si臋 jak smarkacz. B膮d藕 stanowcza. U mnie 0 stopni, wychodzi s艂o艅ce mo偶e b臋dzie 艂adny dzie艅. Do zobaczenia p贸藕niej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Na dobry pocz膮tek dnia馃憚

Udost臋pnij ten post

Globus - dzi臋ki za Anio艂y. Znowu s艂ucham..s艂ucham,,,, Witam was przy porannej kawie....... Jestem coraz bli偶sza do mojego bogactwa - DO MOJEGO IMINEIA.! Dzi臋ki Wam - pomagacie mi to osi膮gn膮膰. Marylko,bardzo podoba mi si臋 powiedzenie Twojego Syna - "ludzie i taborety". Nie wim jak Wy,ale ja bardzo ceni臋 sobie moj膮 samotno艣膰 - LUDZI przez swoje 偶ycie,spotka艂am wielu, a taborety nie s膮 mi potrzebne. Samotno艣膰- wbrew pozorom,to jedna z najwi臋kszych 艂ask,wyobra偶cie sobie,偶e jeste艣cie jej pozbawione. Pewnie - samotno艣膰 absolutna jest z艂a,m贸j chory MM jeszcze sobie 艣pi,a ja uwielbiam t膮 por臋 dnia - jestem z Wami,dziel臋 si臋 swoimi my艣lami - taka sobie samotno艣膰 w Waszym towarzystwie. My艣l臋 o swoich dzieciach,o Wnusiu,kt贸ry przy mnie dokona艂 sw贸j nowy wielki krok- zacz膮艂 sam siada膰 i podnosi膰 si臋,wystawiaj膮c g艂ow臋 z 艂贸偶eczka - ale mia艂 rado艣膰 na buzi i u艣miechy dla mnie - bezcenne,偶aden taboret nie odbierze mi tego u艣miechu. pozdrawiam Was szerokim u艣miechem mojego Wnusia.

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 dziewczyny! Pij臋 kaw臋 w klubiku a tu nikogo nie ma . Liwio dzi臋kuj臋 za rad臋 .Rozdzielno艣膰 maj膮tkow膮 ju偶 mam , nie chcia艂am M.podpisa膰 kredytu wi臋c zrobili艣my podzia艂 maj膮tku , zreszt膮 na jego 偶yczenie . Mam nadziej臋 , 偶e nie b臋d臋 splaca膰 jego dlug贸w . Cytaty bardzo mi si臋 podobaj膮 .Mi艂ego dnia ...ma艂ych rado艣ci ,,,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Po kr贸tkiej drzemce jestem rozleniwiona.Dzie艅 zapowiada艂 si臋 s艂oneczny i co????? i nic! zrobi艂 si臋 pochmurny i deszczowy. Przylaz艂am do klubu , mo偶e druga kawa mn膮 wstrz膮艣nie:) MARYLKO! Super okre艣lenie....ludzie i taborety:) na szcz臋艣cie mam w kuchni tylko jeden:D stoi w k膮cie nikt go nie u偶ywa przykryty niepotrzebnymi szparga艂ami. A dooko艂a nas taboret贸w jest sporo mimo,偶e w sklepach meblowych preferuj膮 krzes艂a:D LIVIO! Uczestniczy艂a艣 w etapie rozwoju Wnusia.Nast臋pnym razem przywita Ci臋 stoj膮c:) Co艣 syczy , woda prawie gotowa , zapraszam na wieczorne biesiadowanie przy s艂abej ma艂ej czarnej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Je偶eli biesiada to przy takiej muzyce鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Mro藕no i rze艣ko na dworze. Witam LIVIO! Te niesamowite zdolno艣ci ogl膮da艂am wcze艣niej . Pi臋kne i za ka偶dym razem widz臋 wi臋cej szczeg贸艂贸w. Przede mn膮 spacer do apteki i drobne zakupy. Mr贸z chyba mnie nie wystraszy. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Melduj臋 si臋 - m贸j Cie艅 odst膮pi艂 mi komputer. Nie mo偶e spa膰 po nocach,wybiera si臋 nareszcie na prze艣wietlene - ale trudno mu si臋 wybra膰. A ja mam codziennie ma艂e treningi w ogrodzie.Li艣ci z moich drzew co niemiara.powli skopuj臋 te偶 m贸j warzywniak. Jestem na p贸艂metku.Lubi臋 te xaj臋cia,w przeciwie艅stwie do "syzyfa". Dzisiaj przymrozek,albo mr贸z - wszystko wooko艂o oszronione,reszta li艣ci zaraz spadnie. Tak wygl膮da przemijanie. Musz臋 zrobi膰 sobie "ma艂膮 rado艣膰" i i艣膰 do ogrodu - KOPA膯 ZIEMI臉.

Udost臋pnij ten post

Dzie艅 dobry ! u mnie te偶 oszroniona trawa ale 艣wieci s艂onko. Wybieram si臋 do przedszkola spytac co z moj膮 prac膮 .Wczoraj dostalam zaproszenie na mamografi臋 piersi juz 3 raz.Z konkretn膮 dat膮 2 listopad .Zadaj膮 sobie tyle trudu - p贸jd臋 . - .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
LIVIO! Przemijanie:( to spadaj膮ce li艣cie,przekwitaj膮ce kwiaty, mijaj膮ce tygodnie, dni i lata. Te偶 wok贸艂 siebie tylko to dostrzegam:( Staram Ci si臋 pom贸c w ogrodzie. Przechodzi艂am ko艂o m臋偶czyzny,kt贸ry w艂a艣nie zgrabia艂 li艣cie , poruszone daj膮 niesamowity jesienny zapach. Nie wiem czy czujesz , ale drepc臋 za tob膮 i sk艂adam listki w jedno miejsce, oby nie by艂o wiatru bo b臋dzie syzyfowa praca. Hej LIVIO!. MARYLKO! Powodzenia w zamiarze podj臋cia pracy. No c贸偶 musia艂am zrealizowa膰 recepty i dopad艂 mnie smutek:( i jednocze艣nie rado艣膰 bo mam zabezpieczone drugie 艣niadania:D Dwa w jednym daje ....NIC:) 馃尰

Udost臋pnij ten post