Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham dzieci

Czy fakt iż chce mieć jeszcze jedno dziecko znaczy że mniej bede kochac pozostał

Polecane posty

Gość kocham dzieci

Mam juz dwoje dzieci, ale ostatnio coraz cześciej myślę o tym żeby mieć jeszcze jedno. Niestety boję się że nie bede miala czasu dla pozostałej dwojki i dzieci pomyślą sobie ze mniej ich kocham. Najstarszy syn juz kilkakrotnie powtarzal ze bardziej kochamy corke bo wiecej czasu jej poswiecamy (on ma 6 lat ona 1,5 ). Jak myślicie czy moje obawy sa uzasadnione?

To zależy czy faktycznie już nie masz czasu dla syna. Moim zdaniem takie wypowiedzi świadczą o tym, że czuje się odsunięty, więc lepiej się zastanów czy nie mówi prawdy...

Gość kocham dzieci
na pewno ma prawo sie tak czuc poniewaz przed urodzeniem corki bylismy na kazde jego zawołanie, teraz gdy jest corka zdaza sie ze faktycznie nie mam dla niego czasu.

Gość WKURZONA ZIOFIA
hej :) ja bym na Twoim miejscu tak nie robila. przeciez masz jescze małą córkę! jak chcesz sie nią zająć dobrze w ciążY? nie wpsomne o synu... ktory pewnie sie nabawi nerwicy :/

Ja osobiście mam już 9 letniego syna i teraz oczekuję drugiego. Syn już od dawna się dopytywał o rodzeństwo, ale też się zastanawiam jak to będzie, gdy już się pojawi. Oczywiście obiecujemy sobie z mężem, że zrobimy wszystko aby nie zaniedbać syna, ale wiadomo- plany planami a życie czasem swoje. Wiem tylko na pewno, że gdybym usłyszała z ust własnego syna, że czuje się mniej kochany to nie myślałabym o trzecim dziecku tylko o tym co zrobić, aby syn poczuł się znowu kochany. Ja nie jestem przeciwna posiadaniu kilkorga dzieci, ale tylko wtedy, gdy ktoś naprawdę czuje się na siłach aby każdemu z nich poświęcić czas i nie zaniedbać żadnego.

Gość jedno dziecko mam
Ja mam jedno dziecko które bardzo kocham i tak się zastanawiam czy drugie też kocha się tak mocno. Czy ta miłość jest porównywalna? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić bym mogła pokochać drugie dziecko tak silnie?

Gdzieś tu na forum przeczytałam, że cytuję: " miłość się mnoży, gdy się ją dzieli":)

Gość kocham dzieci
kurcze, ja nie mówie ze chce dziecko teraz ale za jakis czas, moze za jakies 3 misiace, to corka bedzie miala prawie dwa lata, a jak bede rodzic to prawie 3

No jeśli bardzo chcesz następne dziecko to ok, tylko może w międzyczasie znajdż trochę czasu dla synka zanim będzie za póżno. A swoją drogą skoro już teraz jest ci ciężko znależć dla niego chwilę to co potem? I w dodatku córeczka będzie w wieku, w którym dzieci bardzo absorbują, a tu następne niemowlę.... Zyczę ci szczęścia i powodzenia.