Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melisanka33

wynajecie pokoju koledze

Polecane posty

Gość melisanka33

Chce wynajac na kilka miesiecy pokoj koledze, ale to znaczy, ze w jednym malym mieszkaniu bedziemy mieszkac przez ten czas razem. To zaden chlopak, tylko kolega i mam w zwiazku z tym pytanie do Was kochani, czy ktoś z Was tak wynajmowal, wynajmuje, na co zwrocic uwage, czego sie spodziewac i co z kosztami, czy spisac umowe. Prosze pomóżcie.

Gość pomóżcie prosze

Gość Pierun z dupu
Kolega może czasem liczyć na seksik

Gość pomóżcie prosze
a z tym sobie poadze

Gość kleszcz
zadaj inaczej pytanie, czego się obawiasz ?

Gość pomóżcie prosze
najbardziej sie obawiam tego, ze mu sie tak u mnie spodoba, ze nie bedzie chcial sie wyprowadzic. To znaczy wtedy wiadomo prawnie moge go usunac, ale wlasnie nie chcialabym zadnych zgrzytow. Mowie, za tyzien sie pozegnamy i on do tego czasu znika. Boje sie tez, ze nie bedzie dbal wystarczajaco o mieszkanie, ja jestem pedantka ale nie chodzi mi o balagan jako taki tylko o to, ze nie bedzie szanowal scian, podlóg... No i to, ze nie bede czula sie swobodnie, ale to juz trudno. No i nie wiem czy wziac od niego tylko za rachunki czy jakis czyns?

Gość najlepiej spisz umowe
rachunkami dzielcie sie po polowie i dodatkowo wez kase za pokoj

Gość pomóżcie prosze
ale umowe podpisac prz kims np. notariusz czy tylko w swojej obecnosci? Nie chce na nim zarabiac, ale na ewentualne naprawy moze cos powinnam miec od niego, ale ile wziac to nie wiem.

umowe razem spiszcie. znajdz wzor na necie i daj mu do podpisania. umowe w 2ch kopiach wydrukuj. mozesz wziac od niego tez kaucje, jak cos zniszczy to nie oddaszmu jej, jak bedzie spoko oddasz jak bedzie sie wyprowadzal. w umowie niech bedzie punkt ze bedzie dbal o mieszkanie, ze zachowa cisze nocna itp sprawy.w jakim miescie masz ten pokoj i czy jest duzy?

umowe z kolegą? :/ dziwne jak dla mnie. chyba wiesz komu wynajmujesz jesli to kolega... przedstaw mu na wstepie zasady, jak sie nie ebdzie chcial dostosowac to powiesz mu wypad

skoro autorka pisze "najbardziej sie obawiam tego, ze mu sie tak u mnie spodoba, ze nie bedzie chcial sie wyprowadzic."to lepiej umowe sporzadzic

Gość pomóżcie prosze
kolega kolegą, nie znam go aż na tyle. Z ta kaucja to bardzo dobra sprawa, tak zrobie. To go zmobilizuje i do dbania i do wyprowadzki :) Dzieki. Umowe spisze. W malym miescie i pokoj tez raczej maly, ale my pracujemy po 12 godzin i o roznych porach, najczesciej sie bedziemy mijac wiec korzystac bedzie mogl z calego mieszkania.

Gość pomóżcie prosze
a ile tej kaucji oze byc z 500 zl? wiecej?

Gość pomóżcie prosze
musze zmykac, dziekuje! Jesli ktos mialby jeszcze jakies sugestie, to piszcie, ja jutro odczytam i odpisze. 🌻

mysle ze z 500zl wystarczy. u mnie w miescie (ok 120tys mieszkancow) ceny za pokoj jednoosobowy wahaja sie od 250 do 400 zl za pokoj. wiec mysle ze z 300zl za pokoj i oplaty mozesz od niego spokojnie brac. tzn tez zalezy co jest w oplatach, jak z internetem i w ogole:)

Gość koloboss
jak w ofercie jest lodzik to bierz z 1000zł