Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nobaxin 500

Nobaxin 500 azytromycyna jaki ma wpływ na piwo 1 dzień po skończeniu kuracji

Polecane posty

Gość Nobaxin 500

hejka mam pytanie:biore Nobaxin 500, w składzie azytromycyna, mam brac przez 3 dni. Jeśli ostatnią tabletkę wezmę ok.godz. 13 w piątek, to czy wieczorem w sobote moge się napic 1 piwa?? Czy nawet to piwo było by bardzo szkodliwe?? Wiem że ogólnie przy antybiotykach alkohol jest niewskazany, ale też wszystko zależy od antyb. z tego co wiem w jednym jest całkowicie niewskazany a w niektórych przypadkach nie jest tak całkiem groźne, i nie wiem do jakiej gr. zalicza się azytromycyna - jaki ma wpływ na alkohol... Od wzięcia ostatniej tabletki minie ponad doba....jednak wiem że lek. ten długo się uwalnia około 2-4 dni....tylko nie wiem jaki może byc wpływ tej azytromycyny po części już uwolnionej w połączeniu z niedużą ilością piwa...Czy ktos może brał ten antyb? Kiedy można sie napic?

Gość kbb
Wydaje mi się, że możesz wypić to piwo. Azytromycyna nie wchodzi w interakcje z alkoholem. Tak przynajmniej napisali w mojej książce do farmakologii :P

Gość N obaxin 500
ok dzięki;) bo cały czas szukam inf. w necie i nic nie moge znaleźc o powiązaniach azytromycyny z alkoholem, może ktoś jeszce sie wypowie, kto np brał ten lek, albo wie na pewno?? ;)

Gość Nobaxin
Też mam w tej chwili taki sam problem. Imieniny mi się zbliżają więc chciałbym sobie wypić ale wtedy od ostatniej dawki minie dopiero 2 dni. Lekarz powiedział mi że lek działa nawet do 8-10 dni więc wygląda na to że nici z planów. Może jednak ktoś ma jakieś doświadczenia z tym lekiem??

Gość sunny12345
nikt nie pisze więc albo nie ma wpływu, albo wszyscy co wypili już się przewracają w grobie

Gość KrystynaN4357
Korzystaliście z leku co się nazywa Nobaxin? Bo szukałam komentarzy dotyczących tego preparatu i nic nie mogę znaleźć. Może moglibyście cokolwiek opowiedzieć mi o tym prepearacie? Opłaca się go używać, testowaliście jakieś zamienniki? Tu jest trochę recencji o Nobaxin: http://www.listalekow.pl/nobaxin/ - myślicie, że to rzetelne informacje? Nie w smak mi się przejechać i zmarnować bezsensownie siano, dlatego postanowiłam Was zapytać. Dziękuje z góry za ewentualną pomoc.