Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pojawił się ten

Ból kości/stawów przed zmianą pogody u osoby młodej.

Polecane posty

Gość pojawił się ten

Mam problem, z którym borykam się właściwie odkąd pamiętam. A mianowicie mam 18 lat i przed każdą zmianą pogody (chociaż nie koniecznie tylko przed tą zmianą) bolą mnie kości i stawy. Pamiętam, że kiedy byłam dzieckiem tak strasznie mnie bolało, że płakałam. Teraz jest trochę lepiej, chociaż zdarza się, że jest naprawdę ciężko. Nigdy nie byłam z tym u lekarza, brałam jedynie jakieś maści przeciwbólowe, które nie wiele pomagały :(. Bolą mnie najczęściej kości długie (rąk i nóg), chociaż ostatni coraz częściej zdarza się, że są to także paliczki rąk. Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji na temat takiego bólu u osoby młodej czy u dzieci. Czy powinnam pójść do lekarza? Albo może ktoś z was zna jakieś leki, które mogłyby mi pomóc? Byłabym wdzięczna za wszelkie rady.

Gość Beata ładne
Reumatyzm

Gość Majutek...
Mam to samo, odkąd pamiętam. Tyle, że dotyczy to kolan, piszczeli i ewentualnie kostek. Jak byłam mała nazywałam to "kręceniem" bo miałam wrażenie, jak by mi kości w środku się kręciły w okół własnej osi. Jak byłam mała miałam te bule dużo częściej, nieprzespane noce, maści nie pomagały aż znalazłam w zasadzie przypadkiem sposób. Pod kolana kładłam poduszkę, tak żeby nogi były uniesione lekko do góry, ale żeby kolana nie były całkiem zgięte i smarowałam maścią Vik coś tam. Nie pamiętam jak to się nazywało ani jak pisało, była to maść do smarowania klatki piersiowej itp. przy chorobach taka w niebiesko-zielonym opakowaniu. Mi idealnie chłodziła bolące nogi. mam teraz 24 lata i od kilku moja "choroba" się uspokoiła bul jeśli już występuje to dużo słabszy niż kiedyś, a i częstotliwość nieporównywalnie mniejsza. Pozdrawiam!

Gość gośćhsh
Ból drogie dziecko a nie "bul"

Gość gość
Nalezysz do meteopatow,osob wrazliwych na zmiany pogody.Nagle skoki cisnienia,wiatry powoduja u tych ludzi obnizony nastroj,bole.Podczas wiatrow halnych zwieksza sie wydzielanie adrealiny,stajemy sie nerwowi,nawet jak zapowiadaja pogode mowia jakie beda warunki biometeo,korzystne czy nie.Poczytaj sobie ludzie wrazliwi na pogode.Moga byc tez nagle ataki placzu bez powodu.