Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna pewna jedna

Kiedy mam zacząć mówić do teściowej mamo????

Polecane posty

biorę ślub cywilny (na razie), z narzeczonym już dosyć długo jesteśmy razem, jego mamę też znam dosyć długo i mam z nią dobre kontakty. nie mam pojęcia w tej chwili, czy mam do niej w dniu ślubu zacząć mówić "mamo", czy poczekać, kiedy sama mi to zaproponuje????? bez sensu. podejrzewam, że nie zaproponuje, bo to chyba niegrzeczne było by z jej strony..... a ja tak po ślubie od razu mam "mamać" jej czy zapytać, czy mogę tak do niej mówić???? pogubiłam sięęęeeeeee!!!!

Gość normalnie mow mamo

Gość ona pownna zaproponować
zebyś zwracała sie do niej mamo.

Gość ona pownna zaproponować
ja do swojej przyszłej nie zamierzam sie wogóle odzywać. wiedzma i stara wariatka z niej:P

dzięki... ja do tej pory mówię per pani i teraz tak nie wiem. Kiedyś siostra mojego przyszłego męża wyjechała do mnie z pytaniem, czemu ja do jej mamy mówię "pani", powinnam mówić "mamo". nie wiedziałam co powiedzieć, szkoda, ze się nie spytałam jak ona mówie do przyszłej teściowej.

Gość DlategoJestemAntyMałżeńska
ja pierdole, i tak to właśnie jest- same niezręczności rodzinne. Mówienie mamo do teściowej to ( mimo dobrych kontaktów) jest za mocne, juz lepiej na Ty. Jak dla mnie teksty typu: Niech mama sobie siądzie, niech mama tamto"-fatalnie sztucznością wali. Moim zdaniem wal na TY ;)

Gość misiakowatawreda
mamo .......nigdy :) ja juz powiedziałam ze bede mówić po imieniu mame ma sie jedna bez przesady głupio bym sie tak czuła

aha. ale ja będąc na jej miejscu nie zaproponowałabym swojej synowej by mówiła do mnie "mamo". głupio by było.

Gość misiakowatawreda
no włąśnie :) mój narzeczony powiedział ze bede mówic po imieniu i czy jej to odpowiada i jest oki :)

moja teściowa do swojej teściowej mówi "mamusiu" i to do matki byłego męża!!! to to jest przegięcie.

Gość blackcat
wg zasad to ona powinna Ci to zaproponowac np. składajac życzenia po ceremoni zaslubin. Sama nie powinnas z tym wyskakiwac bo to nie taktowne. Ja do swojej w życiu nie powiem mamo :O

ja do swojej tez nigdy nie powiem mamo.mamę mam tylko jedną. Mój facet do moich rodziców mówi per mamo i ojciec.Dodam,ze nie jesteśmy jeszcze po ślubie

Gość OXFOR
ja mam mame jedna i nie wyobrażam sobie że moglabym mowić tak do kogoś innego. pozatym jak przyjda dzieci nie bedziesz miała problemow bo będziesz mówila babcia ;))) tak jest zazwyczaj napewno nie walilabym od razy na ty , bo to chyba nie grzeczne. jakos to ustalcie :P

Gość fser
jestem rok po ślubie .... nie powuedziałam "mamo" - po prostu nie moge :( zwracam sie po prostu bezosobowo a do teścia "tato" latwo mi przyszło - samo z siebie