Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zwykly-czlowiek

analityk giełdowy przeciw UE, Traktatowi i euro

Polecane posty

Gość Zwykly-czlowiek

Chyba prawie wszyscy przyjmują za pewnik, że analitycy giełdowi głosowali za wejściem Polski do UE i popierają wejście Polski do strefy euro...tymczasem... oto cytat -------------------------- ,,25 V 1997 roku właśnie m.in. z uwagi na treść artykułu 90 opowiedziałem się w referendum przeciwko przyjęciu obowiązującej obecnie Konstytucji RP. 8 czerwca 2003 roku głosowałem z kolei przeciwko wejściu Polski do Unii Europejskiej, nie mogąc pogodzić się z tym, ze prawo wspólnotowe (czyli zewnętrzne) będzie miało, na mocy orzecznictwa Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, pierwszeństwo nad prawem polskim, przed czym w swych sejmowych wypowiedziach przestrzegał na przykład poseł Jan Łopuszański, m.in. w swym ogromnie ważnym wystąpieniu z 10 stycznia 2002 roku. Kilka miesięcy temu złożyłem z kolei swój podpis pod wnioskiem o przeprowadzenie ogólnonarodowego referendum w sprawie ratyfikacji Traktatu z Lizbony. Opowiadam się także za zachowaniem złotego i utrzymaniem polskiej polityki pieniężnej. Zdaję sobie sprawę, że ze swymi poglądami jestem w środowisku finansowym w naszym kraju w mniejszości. Nie czuję się przez to od nikogo ani odrobinę lepszy. Być może nawet jestem bardzo ułomnym człowiekiem i wielce niedoskonałym obywatelem. Milczeć jednak nie mogę." http://www.ibs.edu.pl/content/view/1765/118/

a ja się opowiadam, że wprowadzeniem obowiązku dla wszystkich dziewczyny w wieku 20-24 podrywania brzydali... i nawet napisze w tej sprawie manifest i podpiszę się pod petycją o referendum :classic_cool: tylko jakie to ma znaczenie???

Gość euro to zuoooo
ma gosc racje