Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zadarty nosek

Nie chcieli pochowac naszego aniolka.

Polecane posty

Urodzilam martwego synka. :( :( :( :( :( :( :( :( W prawie dwudziestym piatym tygodniu. :( Nie umiem jeszcze o tym pisac. Nie umiem oddac swoich emocji. Jestesmy z mezem wierzacymi katolikami, chodzimy do Koscila co niedziele. Chodzilismy. Nic nie wskazywalo na to, ze moja ciaza jest zagrozona. Lekarz przynajmniej nic nie wspominal. wszystko przebiegalo zgodnie z planem. Po prostu dostalam krwotoku, silnych boli podbrzusza. Maz byl w pracy, ale po moim telefonie szybko przyjechal. Szpital i te sprawy, No i na podtrzymanie. Niestety nie udalo sie, okazalo sie, ze dzidzius juz jest martwy. Urodzilam go. Byl piekny, choc nie moglam go przytulic ani pocalowac. Po prostu nic. Nie chce pisac o tym jak to znioslam i co bylo dalej. Chodzi o to, ze ksiadz odmowil pochowku. :( :( :( :( :( :( Nie chce opisywac jakimi wymowkami sie bronil ten ksiadz, a to nasz byl proboszcz. :( Wiedzial, ze jestesmy normalna, katolicka rodzina. Slub nam dawal trzy lata temu. A teraz nie chcial nam pochowac dzidziusia. Mojego malenstwa. Bog nie chce zeby moj aniolek zostal pochowany??? Naprawde to prawo Boze? Jak to jest???? Dwudziesto piecio tygodniowy dzidzius nie moze zostac pochowany bo to jeszcze nie jest czlowiek???? :( :( :( To od kiedy to jest czlowiek???? Pytam was. Juz nie mam sily. Udalismy sie do innego ksiedza. I wiecie co? Bylismy przekonani, ze ten stanie po naszej stronie, bylismy przekonani, ze pogardzi poprzednim ksiedzem. A on? Tez nam odmowil pochowku! Teraz juz nie ma problemu, zalatwilismy to inaczej. Nie bede pisala jak. Powiedzcie mi tylko, czy moglabym to gdzies zglosic? jak to wogole jest? To od kiedy w koncu zaczyna sie czlowiek???????? Nie wierze. Juz mnie cto wszystko przerasta. Zrozumialam, ze Kosciol nie wie nic o Bogu. Nie ma go na wylacznosc. Nie bede juz tam chodzic. Do naszej parafii ani do zadnej innej. Wiedzieli ile bolu i odwagi kosztuje mnie to, aby stawic czola smierci wlasnego, upragnionego dziecka i prosic sie o pogrzeb dla niego. Nie! Dla mnie juz Kosciol nie istnieje. Czy ktos moze mi to wszystko wytlumaczyc? Pograzona w bolu matka aniolka.

żeby pochować to nie człowiek, ale używanie prezerwatyw zabronione bo plemniki do dzieci :(

Gość teraz masz
CALY TEN WASZ KOSCIOL I KSIEZY... przejrzyj wreszcie na oczy kobieto!!!!! Bog jest wszedzie a juz na pewno nie w koscieli i tych zaklamanych ksiezach! mOze TWOJ BOG chial zeby cie to spotkalo zebys wreszcie spojrzla na oczy ... i radze ci ogrniczyc uzywania slow normalna katolicka rodzina

Gość Czuje moj ulubiony zapach
Strasznie Ci wspolczuje ,nawet nie potrafie sobie wyobrazic co czujesz :( Nie wiem dlaczego kosciol tak postapil ,ale to jest straszne dla rodzicow.

Gość salamandrrrra
łączę się z Tobą w bólu A swój powyższy list wyślij do swojej kurii, z podaniem nazwiska proboszcza i pytaniem dlaczego wobec tego kościół odmawia aborcji, skoro dziecię się " nie kwalifikuje" do pochówku...

Gość bertaodhuberta
przykro mi przytulam Cie mocno czym ci ksiaza motywowali odmowe pochowku?

bardzo mi przykro... w głowie się nie mieści zachowanie tych księży.. Mam nadzieje że beda wyciągnięte wobec nich konsekwencje. Może powinnaś napisać do kurii?

Gość zgadzam się z fannky
a Tobie autorko współczuje. Ja od dawna nie chodzę do kościoła mimo że wierzę w Boga ale na pewno nie wierzę w tych darmozjadów (księży)

Zawsze mną to wstrząsa, gdy ksiądz odmawia pochowania dzieciątka...Rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo to jest nieludzkie i na pewno nie-Boże. Nasze córeczki zostały pochowane bez żadnych problemów, ale to była ciąża 10 tyg. starsza...i parafię mamy wspaniałą. Napisze Ci tylko, mimo Twojego rozczarowania, ze to, co Was spotkało, to niechlubne wyjątki. To dwaj księża, nie cały Kościół. Ogromny \"pech\", ze tak Wam się trafiło dwa razy pod rząd, ale to tylko dwóch słabych ludzi, nie cały Kościół-na szczęście. Nie pocieszę Cię w żaden sposób...potrzeba czasu. Wasz synek miał piękne życie-krótkie, ale przepiękne.

Gość karolinka z ciechocinka
Pięknie. Własnie jak komórka sie ledwie zapłodni, to juz krzyk, że człowieka się zabija. A tu już istota wygladajaca jak człowiek, ale nie człowiek. Poszukaj sobie w prawie kanonicznym, moze takie po prostu sa przepisy i oni nie mogą inaczej

ja też nie chodzę do kościoła.10 przykazać staram się przestrzegać bo cała reszta to wymysly głupich księży.

ja powiem tak mam znajomą która urodziła dziecko w 25 albo 26 tygodniu ale następnego dnia zmarło i tu ksiądz pochował małego chociaż to było dawno. Nie wiem dlaczego nie chcą pochować twojego może dlatego że ono już było martwe w brzuchu nie mam zielonego pojęcia

:( Wlasnie. Chcialabym gdzies to zglosic. Tyle lez ile wylalam, tyle bolu i upokorzenia, a ksiadz mi tu litanie wystawia i ze nie moze nic zrobic, bo takie jest prawo Boskie. Tym sie kierowal. Prawem Boskim! Dla mnie jest to niepojete!!! Prosze wszystkich katolikow!! Wytlumaczcie mi to!!!! Zawsze bylam przeciwko aborcji, wierzac, ze to dzieci, ze im sie krzywda dzieje! Zawsze wierzylam! A moj aniolek nie mogl zostac pochowany, bo takie jest prawo Boskie i nie jest on jeszcze czlowiekiem???? To kim byl??????????? Pytam, kim? :( Nie mam juz sily. Broncie swoich praw, ludzie!! Nie pozwolcie, zeby ktokolwiek Was tak potraktowal. Jestesmy z mezem pograzeni w smutku, bolu i zalobie.

Gość salamandrrrra
wrzuć w googla hasło kuria albo archidiecezja, wejdź na stronę swojej i zadaj to pytanie tam...

Gość noniewytrzymam
nosz kurwa mać!!!!! bo inaczej nie moge powiedziec!!!!!! yo skoro 25 tygodniowy czlowiek to nie człowiek to w takim razie od kiedy jest sie czlowiekiem??!!!! zadzwoń moze do kurii albo porozmawiaj z kimś kto sie zna , moze jest jakieś prawo koscielne czy coś do którego mozna sie odwolac??? przeciez to woła o pomste do nieba!!!

Gość ale bzdury gada
Prawo Boskie? Że nie można dziecka pochować? To absurd jakiś :O A jak oni antykoncepcji stosować nie każą, bo się człowieka zabija to co? jakie to jest prawo? Ludzie, katoliczką jestem, ale to mi się w głowie nie mieści :O

Nie znam się na prawie kanonicznym...nie wydaje mi się, żeby takie było prawo boskie. Moje córeczki nie zyły przez tydzień, zanim udało mi się je urodzić, ale jedyne problemy robił ZUS, zaden xiądz, proboszcz czy ktokolwiek. Nie wierzę, nie wierzę, zeby bylo tak okrutne prawo. Dzieci rodzone w 25. tygodniu mają już szanse przezyc..nie wierzę:(

Napisalam, ze nie bede o tym pisac, ale skoro juz tak sie rozpisalam, to wyjasnie. udalismy sie z mezem do innej parafii w innym miescie. Niestety, w naszym miescie sa tylko te dwie parafie, w ktorych pochowku nam odmowiono. I tam ksiadz, w tej innej parafii, gdzie juz trzeci raz ruszylismy zalatwiac tez nam odmowil pochowku, tlumaczac, ze kieruje sie tylko Boskimi pobudkami i informacjami zawartymi w prawie kanonicznym (nie wiem wogole o co w tym chodzi). Ale postawilismy sprawe inaczej. Przyjal od nas pieniadze. Nie male zreszta i wtedy nie bylo problemu. Boze, ile upokorzenia. ile bolu i strachu. Nasz aniolek lezy teraz pochowany nie na naszym miejskim cmentarzu, a w innym miescie. :( :( :( :( :( :(

Zadarty nosku. tutaj Cię wszyscy rozumieją, niestety nie jesteśmy w stanie wpłynąć na instytucję kościoła... a szkoda, bo bardzo źle się dzieje.. Dokładnie napisz do kurii Trzymam kciuki!!

sorry ale dla mnie księża to gorzej niż ku....wy!!! jak można być tak obłudnym :(:(:(:(:(

ale skurwysyństwo.................... przepraszam za wyrażenie Kościół to obłuda, nic wiecej................. Wszystko im nie pasuje, wiecznie problemy, a sami sie łajdacza, niektórzy rodziny mają na boku. Rzygać się chce. Wkurzyłam sie jak nie wiem. Przykro mi autorko :( Ściskam mocno.

Gość gosieńkaaa
jestem wstrzasnieta tym co przeczytalam........

Musialam o tym napisac, wylac z siebie ten gniew, bol, zal. Nie moge sie z tym pogodzic. Napisze do kurii. nasze dziecko lezy w innym miescie. czy myslicie, ze jak zglosze to gdzies, to zostanie on przeniesiony? Choc wiem, jakie to upokarzajace. Ale oboje z mezem tu sie urodzilismy, dziecko tutaj tez urodzilam, a pochowany jest 20km dalej. :(

Gość ale bzdury gada
Pieniądze... Jak widać i prawo da się pominąć, jeśli się da księdzu odpowiednio wysoki datek :O:O:O Choć ja osobiście w prawie kanonicznym żadnego zapisu o tym, że nie mozna pochować takiego dzieciątka nie widzę? Autorko, jest mi bardzo przykro z powodu Twojego dzieciątka. A księży... wiecie co, osobą wierzącą jestem, naprawdę, ale takich księży, co za kasę wszystko zrobią, to bym rozszarpała. Kościół jest tak obłudną instytucją, że brakuje mi słów :O Dopiero teraz, będąc w dorosłym wieku, to widzę.

Gość Czuje moj ulubiony zapach
Moim zdaniem powinni przeniesc i to na ich koszt !!!!

Nie bede robic afery o przeniesienie grobu, w koncu pogrzeb dopiero co sie odbyl... :( Chcialabym jednak, aby sprawiedliwosci stalo sie zadosc. :(