Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiecha23

straciłam syna...... jest mi ciężko

Polecane posty

Gość zawiecha23

jak mam sie uporac z tesknota?

Gość acccca
w jakim sensie stracilas? odszedl z domu czy z tego swiata?

Gość zawiecha23
odszedl z tego choler... świata, poronilam a tak bardzo Go pragneliśmy, minęly 3 tygodnie od tamtego feralnego dnia a ja nie moge sobie z tym poradzic psycholog- nie ma mowy bo po pierwszej wizycie nie mam ochoty juz do niego isc kurcze jaki ten świat jest niesprawiedliwy kobiety jesli mozna je tak wogole nazwac pija, ćpaja i maja zdrowe dzieci ktorych i tak pozniej nie potrafia wychowac a my tak bardzo pragnelismy Tego Skarbu i Bóg nam Go zabrał:(

przede wszystkim powinnas przestać otaczać kultem dziecko, ktore straciłaś... to do niczego nie prowadzi... no i chyba zacząć starać sie o nowe... tak to juz jest, ze w meliniarskich domach co rok to prorok, a gdy rodzice maja wszelkie warunki do wychowania dziecka, sa takie problemy... nie powinnas teraz sie załamywac... i moze zmienic psychologa - sa chyba jakies telefony zaufania

nie będę ci nic radzic bo wiem, że taką stratę trzeba poprostu przeżyć, przcierpieć i niczego nie przyśpieszać by " po chwili " iść dalej przez życie i starać się dalej.

"tak to juz jest, ze w meliniarskich domach co rok to prorok, a gdy rodzice maja wszelkie warunki do wychowania dziecka, sa takie problemy..." to prawda. Znam wiele takich rodzin, że nie raz się zastanawiałam, jak ta kobieta w takim brudzie, ubóstwie i pijaństwie (również swoim) donosiła i urodziła, ba, jak w ogóle zaszła z męzam, który sie dzien w dzień ledwo na nogach trzyma (jesli to z nim) kurcze, no tak to już jest

Gość zawiecha23
to był juz 5 miesiac najbardziej boli to ze nie moglam Go normalnie pochowac jak to zwyle sie robi bo nie uznano Go jako czlowika-dziecko tylko jako plod niekomplety w kosciele mowi sie ze od poczecia jest sie czlowiekiem a w takiej chwili bezczesci sie jego godnosc i nie chodzi tu o to jak mi ktos ostatnio powiedzial" bylaby z tego kasa" bo te pieniadze nie sa tego warte i nic nie zwroci mi juz mojego Skarbu

zawiecha- ale przecież teraz można już grzebać dzieci i z pierwszych miesięcy ciąży?? na macierzyńskim jest sporo topików dotyczących takich strat- ale czy pomagają ??? czasem mam wrażenie , że wręcz przeciwnie- bo tylko doprowadzają do manii- trzeba przepłakać, trzeba przeboleć, trzeba pamiętać- ale żyć dalej też trzeba

Gość straciłam też
Przykro mi, wiem co to znaczy :o

Gość zawiecha23
ike- owszem mialam do wyboru zostawic Go do jakis naukowych badan, i pewnie pokroili by Go na kawalki i zabawili sie Jego kosztem albo wziasc i zabrac ze soba wziełam i pochowałam na miejscu moich najblizszych bo nie widzialam innej opcji juzeli nie moglam dac Mu nawet imienia i pochowac tak jak Mu sie to nalezało

bardzo mi przykro.. Sama nie wiem co Ci powiedzieć :( Tym bardziej, ze to juz 5 miesiac.. Wiesz chociaz co było powodem? Ja tez poronilam 3 tyg temu, ale to było 6 tc dopiero, wiec umialam sobie z tym poradzic dosyc szybko.. Sciskam Cie mocno i naprawde wierze, ze w koncu wszystko bedzie dobrze, że bedziesz miala dziecko, bo przeciez nie przestaniesz sie starac, prawda? 🌻

Gość trp
kiedy człowiek bardzo cierpi, nie mysli racjonalnie, ale skoro chciałas pochować dziecko po katolicku to domyslam się jestes tego wyznania- jezeli w kościele uczą,ze to Bóg zabiera do siebie takie maleństwa, to nie widzę najmniejszego sensu chowania dziecka w tak bezdusznej i nieprawdziwej tradycji...

Gość zawiecha23
tak naprawde to nie wiem co dokladnie bylo powodem poronienia bo jeszxze nie odebralam wynikow badan a lekarz ktory robil zabieg nie mowil nic poza tym ze krwiak pekl a co do tej wypowiedzi nie jestem pewna czy on wiedzial co mowi poniewaz mialam juz wczesniejkrwiaki i owszem lezalam w szpitalu pod obserwacja ale niedoszlo do zadnych takich incydentow zaluje ze nie trafilam do kliniki w ktorej mam swojego lekarza bo tu gdzie zabralo mnie pogotowie jest duzo niejasnosci