Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blacksieczka

strasznie boję się o mojego synka....

Polecane posty

Gość blacksieczka

Wczoraj byłam u lekarza na USG. Oglądał mojego maluszka 30 min, najbardziej skupiał sie na główce... I nagle mówi do mnie " Są dwie półkule mózgu, i że coś w prawej nie jest w normie bo norma to 6 mm..." nie jestem wstanie sobie przypomnieć co to takiego, czy jakaś ścianka czy coś innego, w każdym bądź razie później dodał że może to być lekkie wodogłowie, czy coś ze wzrostem. Za 2 -3 tyg. mam przyjść jeszcze raz obejrzeć główkę... może sie wchłonie (?) Czy któraś z was spotkała się z czymś takim?

Z czymś takim nie, ale jak około 26. tygodnia ciąż podczas usg usłyszałam, ze wymiary główki sa nieproporcjonalnie małe w stosunku do reszty ciała. Skierowanie na toxo, cytomegalię, stres, podejrzenie małogłowia, przeżyłam horror. Na kolejnym usg dysproporcja bez zmian, sytuacja wciąż niejasna (wyniki badan były dobre). Dopiero 3. usg pokazało, że róznice się wyrównuja i faktycznie-mała urodziła się zdrowa. Uszy do góry, wiem, jak jest ciężko z tą myślą, ze będzie chore dziecko, ale to jeszcze nie przesądzone, staraj się o tym nie myśleć, nie szperać w necie, nie słuchać potwornych historii.

Gość blacksieczka
Pszczoła5 - Ciągle mówię sobie że będzie dobrze, staram sie nie myśleć, ale momentami to jest silniejsze... Wczoraj coś mnie podkusiło żeby zobaczyć poszperać w necie, ale po otworzeniu pierwszej strony, zrezygnowałam z dalszych poszukiwań. Patrze sobie na mojego maluszka na zdjęciu i jest tak śliczny, nie chciałabym żeby coś niedobrego sie działo. I zastanawiam sie czym, takie coś w moim przypadku i Twoim jest spowodowane... U mnie, ani z drugiej strony nie było takiego przypadku w rodzinie... z tego co mi wiadomo... nie wiem.

u mnie było tak w 21 tyg ciąży na badaniu USG lekarka stowerdziła ze u małego jest cos nie tak z nerkami jedna jest większa od drugiej załamałam sie dostalismy skierowanie na USG 3d lekarz potwierdził i za miesiac kazał przyjsc do kontroli to bł najdłuzszy miesiac w moim zyciu na kontroli okazało sie ze jest wszystko w porządku tylko po porodzie musielismy zrobic usg nerek i jest wszystko ok nie martw sie wiem co przezywasz i tak jak pisze pszczoła nie czytaj nic n ten temat nie pytaj nikogo ja przez ten miesiac non-stop siedziałam w internecie i czytałam na ten temat myslałam ze oszaleje glowa do gory bedzie dobrze :)

Trzeba być dobrej myśli . Ja miałam podobnie co MamusiaSynusia na usg lekarz powiedział mi że dziecko ma jedna nerkę większa od drugiej odchodziłam od zmysłów mój lekarz próbował mnie uspokoić i mimo że kolejne usg wyszło w normie niepokój pozostał do końca aż do porodu wtedy dziecko zostało zbadane i wszystko było już ok.Przy kolejnym dziecku lekarka stwierdziła wadę serca znowu wielki strach ale znowu niepotrzebnie więc głowa do góry lekarze często się mylą może warto udać się do innego lekarza na usg i rozwiązać swoje wątpliwości.Głowa do góry na pewno będzie dobrze pozdrawiamy i życzymy powodzenia

Gość pimpolina18

Gość pimpolina18
usg nigdy nie daje w 100% wiarygodnych danych. Moja miała zawsze na usg sporo większą główkę, bywało nawet że główka była o 4 tyg większa od reszty. Córka urodziła się w 100% zdrowa, śliczna i ma piękną główkę, proporcjonalną do reszty ciała

u mnie też było że niby główka jest za mała. pod koniec ciąży wszystko sie wyrównało. młoda jest zdrowa

Gość KATMANDU
ALE CO SIE MARTWISZ NAJWYŻEJ BEDZIE MIAŁ WIELKĄ GŁOWE.MOJA KOLEZANKA MA TAKIE, STRASZNY DZIECIAK

Gość kjhg
katmandu-to wstrętne co napisalas/es:O

Gość blacksieczka
Katamandu - masz dziecko? Chyba nie, a jeśli tak to naprawdę nie wiem jak możesz coś takiego napisać. Nie martwiłaś się czy w czasie ciąży z maleństwem wszystko dobrze? Czy urodzi się zdrowe? Jesteś nienormalna. A Wam kobietki dziękuje za wsparcie. Wierze że będzie dobrze.

Gość Elilka 28
Ja bym na Twoim miejscu poszła jeszcze do innego lekarza na USG. Pamiętaj lekarze tez nie są nieomylni.

Gość kobitak
zgadzam się z poprzedniczką idż do innego lekarza. Mojemu Maluszkowi _ 3 miesiace- lekarz nie rozpoznał zapalenia ucha tylko sepsę!!!!! Dziecko nawet gorączki nie miało tylko nie dało się do głowki dotknąć. Skierowanie do szpitala a tam dniagnoza zapalenie ucha!!!! Odetchneliśmy ale i tak to był najdłuższy weekend w moim życiu,

blacksieczka - nie zamartwiaj sie bo wlasnie stresem mozesz narobic\"bigosu\"malenstwu.Gdy ja bylam w ciazy lekarze dawali 50%szans na przetrwanie,10razy lezalam w szpitalu bo non stop cos podejrzewali a teraz mam zdrowego cudownego 7mc.syneczka.Glowa do gory usg to maszyna ktora czasem sie myli!