Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w koncu jak to jest

DOKUMENTY DO DODATKU DO ZASIłKU WYCHOWAWCZEGO

Polecane posty

Gość w koncu jak to jest

WITAM wiem ze juz taki temat byl , ale do konca nie wiem jakie dokumenty sa potrzebne zeby załatwic ten dodatek do zasilku wychowawczego zorientowalam sie ze potrzebne sa : 1.zaswiadczenie o dochodach za rok 2007 ( moje i meza ) 2.akt urodzenia dziecka ( ksero tak ?) 3. ksero dowodu osobistego oczywiscie mojego 4.zaswiadczenie od pracodawcy o udzieleniu urlopu wychowawczego mam pytanie 1.do zusu ide po zaswiadzenie o płaceniu regularnym składek przez pracodawce tak ? ale za jaki okres wstecz ? 2. czy potrzebne jest od pracodawcy zaswiadczenie ze bylam zatrudniona przynajmniej pol roku ? Jakie jeszcze dokumenty sa potrzebne ? Za odpowiedzi z gory dziekuje . Musze załatwic ta sprawe na dniach - szukalam info w necie ale nie znalazlam kompletnej konkretnej odpowiedzi . Byc moze sa tu mamusie ktore niedawno załatwialy taki dodatek i sa w temacie obeznane . Bardzo prosze o odpowiedz .pozdrawiam.

Gość Allegrowiczka od lat paru
Jak juz pójdziesz do zusu to wypełniasz taki papierek i wpisujesz od kiedy jestes zatrudniona w danej firmie. Na takie zaświadczenie czekasz tydzień,przynajmnie zus ma obowiązek wydać ci je do 7 dni.Zapiszesz na tym formularzu że chcesz odebrac to za świadczenie osobiscie to trwa to krócej