Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość phttp//www.allegrofun.pl/show

JAK SCHUDNAC PO CIĄŻY KARMIAC DZIECKO

Polecane posty

Gość phttp//www.allegrofun.pl/show

przez całą ciąże doszło mi b,dużo kg bo coś ok 30...no niestety. przed ta ciaza cały czas byłam na diecie a zmusiła mnie sytuacja z czasów tuż po pierwszej ciaży. 6 lat temu urodziłam pierwsze dziecko i po porodzie zaczeły sie moje problemy.karmiłam ale samo karmienie na mnie nie działa. wygladałam strasznie przez jakies dwa lata .rok-bo karmilam i nie mogłam schudnac jak i sie odchudzac a kolejny rok zajeło mi doprowadzanie sie do ładu.wspominam to jako koszmar... od tamtego czasu byłam na diecie te wszystkie lata,ale chociaz wygladałam jak człowiek.. zaszłam w ciaze-rzuciłam fajki,zaczełam jesc tak jak nie jadłam....zaczełam podjadac...jadac kolacje....kupowac sobie słodycze i utyłam.... mój synek ma trzy tygodnie.od czasu porodu sie nie wazyłam(bede w piatek w przychodni to bede wiedziała ile mam na plusie)ale wygladam strasznie..po prostu szok..... moje spodni wchodza mi do połowy ud....nic icej pisać chyba nie musze... czuje sie bardzo źle....nie mam w czym chodzic,aleto nie najwazniejsze... najgorsze jest to,ze nie czuje sie soba-straszne uczucie.... moze kóras z was zna jakis dobry sposób na dchudzanie karmiac dziecko??? (mam problemy z kregosłupem i wiekszosc cwiczeń niestety odpada...)

Gość sunday afternoon
no widzisz, ja mam ten sam problem. na koniec ciazy wazylam 90kg!!!! po porodzie 78kg. jest to 18kg wiecej niz moja standardowa waga. spodnie - podobnie jak u ciebie, wchodza do polowy ud. bluzki sie nie dopinaja. swetry sa tak obcisle, ze wyglada jakby mialy peknac. mam dwie pary spodni i trzy bluzki, ktore nosze na okraglo, bo nic innego nie jestem w stanie wcisnac :-( wszyscy mowili "bedziesz karmic to schudniesz". moja corcia ma 3,5 miesiaca, karmie ja piersia i schudlam ... uwaga... 2,5kg!!! 2,5kg to tak jak nic! szukalam diet, ale wszedzie pisza, ze karmiaca piersia nie moze sie odchudzac. musialabym przejsc na mleko modyfikowane, a nie chce. mialam cc i cwiczyc zaczelam dopiero niedawno. jest to kilka cwiczen wieczorem, gdy juz mala spi. nie za wiele, bo na jakies ostre trningi nie mam sily o tej porze. tez szukam sposobu na schudniecie karmiac piersia. jednak obawiam sie, ze nie ma takowego :-( jedyne dzieki czemu mozna schudnac, to opgraniczenie jedzenia, a tego przeciez karmiacej zrobic nie mozna. i kolo sie zamyka.

Gość ludgarda b.
Mnie sie wydaje, ze dietami rozwaliłaś sobie metabolizm. Ja schudniecie to ja zawsze polecam aktywność fizyczną, ŻADNYCH diet. Tylko ograniczenie słodyczy, czipsów, paluszków itd, koniec

Gość sunday afternoon
myslalam tez o balsamach wyszczuplajacych, anycellulitowych, ale maja taki sklad, ze ich tez nie wolno...

Gość ulalala i love u babe
\"Tylko ograniczenie słodyczy, czipsów, paluszków itd, koniec\" ja np. w ogole nie jadlam slodyczy ,a utylam ... schudlam majac odpowiednia diete + cwiczenia

wiesz ja tez chce zrzucic pare kilo po porodzie, mialam na plusie 5kg wiecej; wiem ze to nie tragiczne ale nie miescilam sie w niektore ciuchy i czulam sie z tym zle... teraz jestem 2tydzien na diecie south beach, nie glodze sie i juz 3 kg mniej!:) oczywiscie trudno zebys w czasie karmienia stosowala drastyczne diety ale moze warto chociaz zachowac podstawy takiej diety czyli rezygnacja ze slodyczy i potraw macznych takze ryzu i ziemniakow? efekty naprawde sa, odzywiam sie zdrowo i czuje sie zdecydowanie lepiej:)

czytałam o tym 0 tluszczu żeby produkować mleko organizm sięgnie do tkanki tluszczowej, która zresztą gromadzi się na ten cel w czasie ciąży. zamierzam to zastosować po urodzeniu.

Gość sunday afternoon
Adrianna29 - co masz zamiar zastosowac? bo nie bardzo rozumiem.

Gość dorotusia1989
ja w sumie po ciazy bylam ciezsza o 6 kg to nie tak duzo ale w sumie rzucalo sie w oczy. odchudzanie zaczelam juz przed porodem, w jakims 7 miesiacu ciazy, przestalam jesc i pic nabial tłuszcz itp bylo ciezko, a po porodzie bralam synka na wozek i rano wychodzilam biegac :) powiem tylko tyle ze schudlam 8 kg ;D czyli 1 kilo dodatkowo

Gość Katia2014
Z autopsji polecam bardzo dobre Zioła Tybetańskie, efekt schudnięcia 12-15 kg 100 % pewny. Dodatkowo bardzo wzmacniają się włosy i paznokcie.

Gość gość
Zyskaj wymarzona sylwetkę! jestem trenerem personalnym, Pomogę schudnąć młodym mamom telefonicznie i mailowo uloze dietę ( szybka w przygotowaniu) i trening , zapewnie wsparcie i niezbedna do uzyskania celu motywacje. Na terenie Białegostoku mogę poprowadzic trening osobiscie , zapraszam, zadzwoń i dowiedz się więcej na 502329937.

Gość ZdrowiePrzedeWszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Colominal, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex, Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne normalne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2014 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość gość
Ja tez nie moge schudnac po porodzie. Od wczoraj obcielam drastycznie kcal. Myslalam ze 1600kcal plus cwiczemia wystarcza okazuje sie ze nie..obcielam do 1200zobaczymy co z tego bedzie...

Gość gość
Tak, tak zioła tybetańskie...

Gość Anna909
Ja schudłam w 2 miesiące po urodzeniu dziecka, właściwie to wróciłam do dawnej sylwetki i to bez ćwiczeń lub diety. Brałam tabletki, które można wtedy bezpiecznie stosować, a dodatkowo są naprawdę skuteczne - https://www.chcemyschudnac.pl/ Jak dla mnie rewelka, polecam.

Gość gość
Tez karmie i staram sie jesc mniej kalorycznie. Jem przede wszystkim bardzo duzo zup zwlaszcza kremow i wtedy tez na kolacje pije taka zupe z 1 czy 2 kromkami chleba zamiast 3 czy 4 ;) uważaj tez na owoce no i slodycze. Chociaz ja sobie ciastek do kawy nie potrafie odmowic :( na razie schudlam od porodu 14 kg po 4 mcach. Zostalo mi jeszcze 5. Pomalu u mnie idzie bo teraz 1.5-2 kg na miesiac ale wazne ze do przodu. I zaczelam miesiac po porodzie troche cwiczyc.