Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda55

odchudzanie poprzez psychologie

Polecane posty

Gość magda55

witam, jak w temacie widzialam juz roznego rodzaju warsztaty opierajace sie na 'terapi' czy psychologii dotyczace walki z nalogiem czy z laknieneim, takie na silna wole itp slyszeliscie cos o skutecznosci takich zajec? czy jak jest naprawde dobry trener to mozna odniesc skutek poprzez takie warsztaty?

Gość kazimieraaaa
chyba o cos takiego pytasz: "Trening mentalnej kontroli wagi oparty jest na zastosowaniu wiedzy z dziedziny neurolingwistycznego programowania (NLP) oraz hipnozy, i nie ma nic wspólnego z treningiem fizycznym. Opiera się on na założeniu, że największą przeszkodą w świadomym decydowaniu o własnej wadze jest nieumiejętność kontrolowania swoich myśli, emocji, sposobu myślenia, które decydują o ludzkim zachowaniu." (żródło cnlp.pl)

Gość kazimieraaaa
z tego co ja sie orientuje to trener i jego 'moc' maja tu koronne znaczenie, ale do tego dochodzi np twoje zaangażowanie czy umiejetnosc poddania sie nauce, ja tez jestem przekonania, ze walka z nalogiem, czy przyzwyczajeniem to kwestia psychii i trzeba nia tylko umiejetnie pokierowac pozdrawiam

Gość Fiona

Fakt, ze w "głowie" siedzi dużo, nie mniej moje zdanie jest takie, ze bez diety, ćwiczęń i odpowiedniej suplementacji (sama stosowałam z sukcesem Slimunox) nie da rady sie pozbytć nadwagi