Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siabadabada_ 22

Frma kurierska kontra nadawca-kto wg.Was kłamie?

Polecane posty

Gość Siabadabada_ 22

Witam! Od tygodnia czekam na paczke, ktora cały czas lezy w magazynie firmy kurierskiej.Kurier twierdzi, ze to nadawca wstrzymał jej wysyłke do mnie( dwa razy dzwoniłam, za kazdym razem rozmowa z kims innym kazdy mowi to samo), a nadawca mi wciska, ze to wina Firmy kurierskiej, ze on nic nie blokował.Kto wg Waqs pcha mnie pod góre?Bo ja uwazam, ze kłamie nadawca paczki!

Gość niech nadawca przesle skan
z data nadania

Gość a dlaczego miałby wstrzymywać
dostawę?

Gość Siabadabada_ 22
paczka została nadana w pndz. wieczorem, moge sledzic jej droge przez net, tyle, ze tak jak pisze-wg firmy kurierskiej nadawca zazadał aby paczka nie szła dalej, czyli do mnie

ni nie będzie jasne, bo kurier przyznaje, że paczka leży u niego w magazynie :P

Gość Siabadabada_ 22
kurier nie potrafi podac przyczyny dla ktorej nadawca wstrzymał wysyłke...wiec po co mi skan???bo nie rozumiem...

zapłaciłaś z góry za towar?

Gość Siabadabada_ 22
własnie-kurier otwarcie mowi, ze paczka lezy w magazynie, czekaja na POZWOLENIE od nadawcy, ze moga ja dostarczyc:-P

Gość Siabadabada_ 22
nie, zawsze biore za pobraniem, robiłam juz w tym sklepie wiele razy zakupy, powyzej 99 zeta za pobraniem mam wysyłke gratis i tak zawsze było szybciej (do tej pory :-P)

Niby po co mialby wstrzymywac przesylke?? Niech firma pokaze jakis dokument na wstrzymanie przesylki - chyba, ze przyjeli zgloszenie \"na piekne oczy\" ;) Mysle, ze firma kurierska dala d... i teraz sciemnia :O

Gość Siabadabada_ 22
ale w jaki sposob dała doopy???ta paczka jest jakies 50 km ode mnie, wiec to nie jest problem zapakowac jea i przywiezc...z listem nadawczym ok, tyle, ze niby własmie nadawca zablokował wysyłke, a czmu?nie wiem, moze cos pomieszali przy pakowaniu i tak chca to odkreciic, czyli, ze moja paczka wróci a pojdzie nowa?nic mi sie tu qpy nie trzyma:-O

skoro nie zapłaciłaś, to powiadom sprzedawcę, że odstępujesz od umowy i ku sobie to samo gdzie indziej

Gość Siabadabada_ 22
no własciwie masz racje, wiec co mam robic?to jest zarcie dla zwierzakow, qrde juz nie mam co im dac jesc:-Odo kogo znow uderzyc-kurier czy nadawca?

ooo biedne zwierzaki :( ja też kupuje przez neta dla moich kotów, póki co dostawa od nadania wysyłki jest na drugi dzień u mnie.

uderz w nadawcę, jak mu zależy na kliencie, to albo zainterewniuje u kuriera albo zapakuje drugą paczkę i wyśle do ciebie.

Gość Siabadabada_ 22
nadawca juz niby wczoraj interweniował, kurier twiardzi ze nie...:-(A w jakim sklepie zamawiasz?bo ja w Krakvecie, zawsze byłam zadowolona, a teraz taki zonk:-O

ja w animalii, zooplusie i też w krakvecie ale tam jest najmniejszy wybór a mam obrzydliwie rozpieszczone i wybredne koty ;) Krakvet zawsze dostarcza mi dosyc szybko paczki, to faktycznie dziwne, myślę, że to wina kuriera, który pewnie gdzieś zgubił paczkę i teraz działa na czas bo może sie znajdzie :P

w każdej firmie kurierskiej są procedury mające na celu zadowolić wszystkie strony w przypadku zagubienia/zniszczenia/uszkodzenia/niekompletności przesyłki. Jeśli firma nie ma takich procedur to długo sobie nie podziała. To co opisałeś jest dziwne. Czy mógł byś podać nazwę firmy kurierskiej?

rozpieszczone koty powiadasz? Moja kotka je tylko udka kurczaków - kilka dziennie. i muszą być odpowiednio przyrządzone. Druga je tylko określony rodzaj mokrej karmy ale tylko gdy posypie się go odpowiednim rodzajem suchej, je kilka ściśle określonych kombinacji inaczej nie tknie. Z jeszcze jedną nie ma niby takich problemów ale często konsumuje mydło :|

Gość Siabadabada_ 22
Firma to GLS.Czy ja jako adresatka paczki moge złozyc jakas reklamacje, orientuje sie ktos? A jak oferta cenowa wymienionych przez Ciebie sklepow w porownaniu do Krakvetu?I czym karmisz koty, tak z ciekawosci?;-)

Gość Siabadabada_ 22
własnie patrze na Zooplus-ceny kosmos!!!

Gość Siabadabada_ 22
Anomalia-kolejny szaleniec cenowy, na Eukanubie ponad 70 zeta roznicy w porownaniu do Krakvetu.Szok...

Gość ja kupuję w
telekarma.pl i nigdy nie miałam problemów. ceny niskie (duzo nizsze niz np. w animalia) i przesylke mam za darmo

moje sierściuchy co jakiś czas zmieniają swoje upodobania kulinarne, aktualnie łaskawie zjadają puszki feline porta tuńczyk z wodorostami i tuńczyka w aloesie, na dzień dzisiejszy żaden z nich nie tknie nic z kurczakiem, ostatnio zjadaja feliksa ale tylko serię w saszetkach "So gut wie es aussieht" na jednego kotka działa jeszcze posypka magic spice cat, jak nia posypię nietknięte żarełko, to zjada to z apetytem, ale dwa pozostałe omijają miske szerokim łukiem. Co do suchego żarcia to karmie je royalem do bardzo wybrednych i serią weterynaryjną tych karm, bardzo lubia też karme Nutro ale ostatnio zniknęła z rynku, ponoć firma jakąś reorganizację przechodzi. Jeżeli chodzi o ceny, to w animalii jest przyzwoicie, mam duży rabat bo dużo tam kupuję, niestety żeby nie płacić za przesyłkę musisz zamówić towaru za min. 300 zł i zapłacić przelewem. W Zooplus natomiast od 150 zł przesyłka jest gratis, ale też trzeba zapłacić z góry. Stultissimus daj przepis na te udka, może któryś z moich kotów zasmakuje w nich :)

a moim zdaniem trzeba być porypanym żeby tak kota rozpieścić. dokarmiam dzikie koty i się cieszą na krupnik z kaszą...jedzą aż im się wąsy trzęsą, nie chorują i dobrze rosną.

w firmie telekarma kupuję suche żarło dla mojego pieska, dla kotów jest tam w mokrej karmie słaby wybór.

Gość Siabadabada_ 22
słuchajciem wracajac do reklamacji, na str GLS regulamin jest chyba w pdf i nie otwiera mi sie, czy ktos mógłby w to wejsc i mi tu skopiowac?:-)

dzięki za komplement, jestem porypana :) podwórkowe koty też dokarmiam, może nie są one dzikie, bo należą do sąsiadów, ale oni ograniczają się do nalania im raz dziennie mleka do miski :P więc nie dziwi mnie, że taki bezdomny kot zje kaszę :P