Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkaassiia

DZIECKO ODRAZU PO ŚLUBIE??? JAK ROBICIE???

Polecane posty

Gość kkaassiia

hej dziewczyny!!!!! chcialabym Was zapytać jak to u Was będzie z dzidziulkiem? chcecie zajść w ciąże odrazu po ślubie? czy czekacie troszke????? ja w czerwcu wychodze za maz, a zaczniemy sie starac roczek po slubie:::))) A WY???

Gość nowka stylowka
witaj:) My bierzemy slub za poltorej roku :) bedziemy miec wtedy po 23 lata :) Moj narzeczony chcialby sie starac zaraz po slubie ale mu to wyperswadowalam :P Dziecko chcialabym miec tak 2-3 lata po slubie :)

Gość frottka
dzidziulek, vo to jest:O

Gość kkaassiia
a ile masz latekkk?????

Gość frottka
co

Gość duell
my nie robimy wcale...a jesteśmy już ponad 5 lat po ślubie...nie chcę dzieci

Gość frottka
dzidziulek, latek, roczke, ile masz dzieciusiu lateczek?:O

Gość nowka stylowka
ojj frottka nie mow ze nie slyszalas o takim okresleniu dziecka :} ludzie to mnie czasem zaskakuja...

Gość kkaassiia
frotka mam 23 lata, a ciekawe ile jakas frotka ma lat a pozaym nie wchodz tu jak ci sie nie podoba temat o dzidziulku

Gość **poli25**
wera80---> a nie lepiej poczekać te 5 miesięcy?..przecież nie wiadomo jak będziesz się czuła w ciąży...będziesz miała już brzuszek to w tańcach będzie mógł ''przeszkadzać''

poli25 - nie chcemy juz duzej czekac. Miałam ostatnio duzo problemow "kobiecych" i teraz jak wkoncu sie wyleczyłam to nie mamy na co czekac. Slub jest dla mnie wazny ale samo wesele juz zeszło na drugi plan a tylko pragniemy dziecka. Mam juz 28 lat wiec moze miec problemy z zajciem. Narazie probujemi i zobaczymy co bedzie. pozdrawiam

Gość **poli25**
aha no chyba że tak....to życzę powodzenia i dzidziusia :)

Gość blackcat
my slub planujemy w nieokreslonej przyszłości a za to dziecko mój facet chce za .. 2 lata :o ja osobiscie dzieci nie chce ;( Do autorki - jak masz mówić dzidziulek to lepiej poczekaj zanim zdecydujesz sie na ciąże :o

Gość duell
blackcat---. i co masz zamiar urodzić cjociaż nie chcesz?,,ja tez nie chce ale mój maz o tym wiedział długo przed slubem i sie na to zgodził...

Gość nowka stylowka
hmmm przerabane :P Powodzenia wera80 :) tez bym tak zrobila na Twoim miejscu

Gość a ja podpisuję się
pod pytaniem frotki. Przede wszytskim dlatego, ze ludzie decydują się na dzidziulka a nie na dziecko, które oprócz słodkiej buźki potrafi też krzyczeć, płakać itd. A przede wszystkim rośnie!!!! Wiele kobiet decydując się na dzidziulka nie zdaje sobie sprawy z tego, że nie będzie ono wiecznie słodkim maluszkiem ...

Gość a ja podpisuję się
no i oczywiście kiedy matki odkrywają szarą rzeczywistość to może być za późno i często ani dziecko ani rodzic nie jest szczęśliwy.

Gość do tych co nie chcą dzieci..
Rozumiem, że nie brałyście ślubów kościelnych?

Gość ojej uczepily
ojej uczepily sie tego dzidziulka i beda teraz drazyc..... Dziewczyny moja mama ma 45 lat i gdy widzi malenkie dziecko tez mowi o nim dzdziulek i 7o-letnia babcia tez zuwa tego slowa...sadziecie, ze jesli tak mowia to nie sa gotowe na dziecko!!!!!!??????????? haaha :D :D Kazda kobieta uzywa takich zmiekczen na widok malego dziecka a wy juz probujecie roztrzasac przez to czy autorka tego tematu dojrzala do posiadania dziecka !!!! to chore

Gość duell
brałam ślub kościelny i mam gdzieś to co pewnie zaraz powiesz...

Gość ejj nie przesadzajcie
co to ma do rzeczy czy ktos bral slub koscielny?????? jjesli ktos nie cce miec dzieci to jego sprawa ( do niedawna sama zawsze twierdzialm ze nie chce i dlugo nie mialam)

no moja droga jasne ze ma, poniewaz w trakcie przysiegi malzenskiej kaplan pyta was czy jestescie gotowi przyjac i po katolicku wychowac potomstwo. wiec de facto, dla osob wierzacych dla ktorych przysiega malzenska jak i sam samkrament to nie tylko puste slowa ktore klepie sie w bialej kiecuni, welonie i przy boku z elegancko odstawionym mezem, ale przede wszystkim przezycie religijne i przysiega przed soba, bogiem i swiatem. i w ramach tej przysiegi przysiega sie rowniez posiadac potomstwo. wiec zamin cos glupio skomentujesz, najpierw sprawdz stan faktyczny :P i nie wypisujcie potem ze niektorzy nie moga z roznych etc. bo jest to calkowicie odmienna sytuacja od tej gdy po prostu z roznych tylko sobie znanych powodow nie chca ...

Gość lucky doucz sie
Przysiega sie "z miloscia przyjac potomstwo, ktorym Bog obdarzy", a nie przysiega sie, ze bedzie sie mialo dzieci :o Bog moze obdarzyc potomstwem w inny sposob (rozne tragedie sie dzieja i czasami trzeba podjac sie opieki nad dziecmi brata itd), moze tez nie obdarzyc w ogole. To jest sprawa Boga, a nie was :o A, no i oczywiscie kazda obronczyni musiala zasuwac do oltarza jako dziewice, inaczej byloby to wynajdowanie drzagi z oku blizniego a nie widzenie belki we wlasnym (seks pozamalzenski jest grzechem ciezkim!). Poza tym, sa biale malzenstwa i malzenstwa osob bezplodnych. Poczytaj troche zanim sie wypowiesz :o

Gość białe małżeństwa
to raczej nie w KK. Ciekawe co odpowiedziałaś na pytanie z protokołu przedmałżeńskiego.. I jak Cię to interesuje, to owszem, przede ślubem byłam dziewicą. A co do interpretacji słów .że Pan Bóg obdarzy potomstwem.. Raczej nie chodzi o to, że Wam podeśle dziecko przez bociana. Wiadomo skąd się biorą dzieci..

Gość i zauwazcie
że w KK NIE MOGĄ zawrzeć związku małżenskiego osoby niezdolne do współżycia..

Gość lucky doucz sie
oczywiscie, ze moga. Jest na to furtka w postaci bialych malzenstw, inczej byloby zbyt oczywiste, ze w tej calej hecy chodzi o staly doplyw wiernych :o

Gość JAKIE TO SA BIALE MALZENSTWA