Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariusz324

szkoła zaoczna od 18 lat - a ja mam 17 lat

Polecane posty

Gość Mariusz324

gdy skończyłem gimnazjum poszedłem do technikum,ale niezdałem i tego wrzesnia nigdzie nieposzedłem dalej.przyszło do mnie wezwanie do kuratorium,i mam do wyboru albo isc do szkoly albo do domu dziecka.kurator załatwił mi szkołe dla doroslych a ja przeciez dopiero za pół roku koncze 18 stke.nic z tego nierozumiem.a dotego pierwszy semestr mam z głowy bo maja mi go od tak zaliczyc.Prosze o wasze opinie.

Gość Mariusz324
moze ktos zna takie przypadki.ze niekoniecznie trzeba byc pełnoletnim zeby isc do szkoly dla dorosłych.

Gość JA ZNAM
A skad jestes? W Gdyni mnie przyjeli jak mialam 17 lat. Szukaj w niepublicznych bo cosibus, zak itp chca dowody

Gość Czaruś125
Z giżycka.ja se szkoły niezałatwiłem.kuratorium mi załatwiło szkole.a słuchaj a jak jest w zaocznych szkołach.trudno czy jakos da sie zyc?

Gość Czaruś125
a ta szkoła jest publiczna.ale moze kuratorium maja swoje wtyki.sam sie zdziwilem.teraz w nastepnym tygodniu mam isc do tej budy i sie zapytac bo nawet niewiem od kiedy mam isc.a ty w jakie dni sie uczysz?

Gość Mariusz324
Czaruś 125 to moj drugie pseudo

Gość JA ZNAM
Ja mam weekendy. Co 2 tydzien. Powiem ci ze zlweka totalna. U mnie w szkole jest 100% zdawalnosci moze dlatego ze sie placi ok 150 zl za mc

Gość młodyyyyyy
ja się ucze w zaocznej w Giżycku w ZDZcie

Gość takatrochę
Szkoła nazywa sie "dla dorosłych:, ale prawdopodobnie przyjmuje młodzież od lat 16. Dowiedz się dokładnie, np. telefonując do tej szkoły. Tym bardziej, że i tak będziesz pewnie musiał dostarczyć trochę dokumentów: podanie, zaświadczenie od lekarza, ewentualnie opinię Poradni Pedagogiczno - Psychologicznej. Tzw. szkoły dla dorosłych są łatwe, i wystarczy chodzic na lekcje, by nie mieć problemów z promocją do nastepnych klas.

Gość do czaruś123
TY TUMANIE, TAK KKURATORIUM MA WTYKI I SPECJALNIE DLA CIEBIE CI ZAŁATWILI BO JESTEŚ WYJĄTKOWY... DO SZKOŁY DLA DOROSŁYCH PRZYJMUJĄ OSOBY KTÓRE ROCZNIKOWO MAJĄ 18 LAT PACANIE. WTYKI HAHAHAHA

Gość gośćdar
Oczywiście że przyjmują od 17 lat :) Mnie dyrektor przyjął mając 17 lat.. Przecież dla nich to dodatkowa kaska ;)

Gość gość
pewnie że Cię przyjmą . W szkole Delta Edukacja masz to gwarantowane.

Gość gość
No właśnie w szkole Delta na pewno Cię przyjmą za zgodą rodzica. Nie ma problemu :D

Gość gość
Ja mam 17 lat i mnie przyjęli, ale musisz i iść z mamą albo tatą.

Gość gość
Ja też jestem niepełnoletnia i jak poszłam z mamą do tej szkoły to po wypełnieniu dokumentów mnie przyjęli :) Chyba wyznacznik jest wiekowy >16 r.ż. :)

Gość gość
Ja też jestem niepełnoletnia i jak poszłam z mamą do tej szkoły to po wypełnieniu dokumentów mnie przyjęli :) Chyba wyznacznik jest wiekowy >16 r.ż. :)

Gość gość
Do gimnazjum dla dorosłych mogą przyjąć po ukończeniu 16 r. ż. ale zapis musi być z osobą prawną - rodzic

Gość gość
Tak musisz przyjść z mama lub tatą ! Inaczej nie da rady. Moja znajoma tak miała.

Gość gość
Osoba niepełnoletnia sama nie może się zapisać musi być w szkole razem z osobą prawną. Trzeba mieć ukończony 16r.ż. Jedyny warunek to właśnie ten wiek.

Gość gość
A nie wiecie może czy jeszcze można się zapisać ? Czy już nie ? Pozdrawiam

Gość gość
Jeszcze chyba tak - zależy od szkoły. Jak coś mam namiar do szkoły w której jest taka możliwość :) pisz śmiało

Gość gość
Ja jestem zainteresowana, mogę prosić o dane ?

Gość gość
Szkoła Delta !! :) polecam

Gość gość
Nie masz wykształcenia średniego, nie masz matury? Przerwałeś edukację i nie wiesz co dalej? U nas możesz ukończyć szkołę PODSTAWOWĄ, GIMNAZJUM lub LICEUM dla dorosłych. CZESNE i WPISOWE 0 zł!! Przyjmujemy tez na wyższe semestry. Polecamy również kurs eksternistyczny - szkoła średnia w mniej niż 1 rok ! U nas rekrutacja trwa cały czas. Rozpoczynasz w lutym lub wrześniu ! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne! Zapraszamy do naszego Sekretariatu w centrum miasta: Zielona Góra, ul. Dworcowa 39/1 tel: 883070678, 683070678