Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pochmurno dziś

czy tabletki antykoncepcyjne mogą...

Polecane posty

Gość pochmurno dziś

wpłynąć na wynik hormonów tarczycy?

Gość pochmurno dziś
up

ja zanim zaczęłam badać hormony zrobiłam przerwę w braniu tabletek

Gość pochmurno dziś
ale uzgadniałaś to z lekarzem czy tak sama z siebie odstawiłaś?

lekarz-endokrynolog kazał odstawić na trzy miesiące a po tych trzwech miesiacach zrobic wszytskie badania hormonalne. Ale ja robiłam nie tylo tarczyce więc nie wiem jak jest z samą tarczycą.

WITAJCIE DZIEWCZYNY Mam pytanie w związku z tabletkami antykoncepcyjnymi. Sama poprosiłam lekarza o pigułki dla zabezpieczenia.Lekarz przepisał mi pigułki o nazwie MARVELON. Wytłumaczył jak zażywać itd. Wykupiłam narazie jedno opakowanie, wyjęłam ulotkę i czytam. A tam cała litania przeciwwskazań.No i ostatnie dotyczy mnie.Pisze:Palenie tytoniu przez kobiety powyżej 35 roku życia.Ja mam 39 lat i dostałam pigułki poraz pierwszy w życiu. Pan doktor nic mi na ten temat nie powiedział,a nawet nie pytał czy palę. Dzisiaj dostałam miesiączkę i powinnam zażyć pierwszą pigułkę.Czy w związku z tym powinnam je brać? Czy nie będą miały mniej skutecznego działania? Proszę o odpowiedź. Z góry bardzo dziękuję.

Papierosy nie wpływają na skuteczność tabletek anty.Ale niestety palenie +hormony=zwiększone drastycznie ryzyko zakrzepicy, szczególnie u kobiet po 35 roku życia.Dlatego palące kobiety powinny pomyśleć o innej metodzie antykoncepcji niehormonalnej.