Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona_życie

przepis na super GOFRY potrzebuje

Polecane posty

macie jakis dobry? pamietam,ze byl fajny w ksiazce KUCHNIA POLSKA ale nie mam juz tej ksiazki a mam ochote zrobic pyszne gofry. Z wiekszosci przepislow nie wychodzi nic zachwycajacego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka sobie jaaaaaaaaaaa
ten jest podbno dobry: 2 żółtka 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru 2 szklanki mąki szczypta soli 1/2 szklanki oleju 1/2 l mleka Wszystko razem wymieszać na konsystencję gęstej śmietany. Po upieczeniu podawać z cukrem pudrem, marmoladą, bitą śmietaną, itp. nie iwem czy ktos probowal? tez zamierzam zrobic,wiec szukam po internecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfggggggggf
Składniki Przepis Ilość porcji: 12 Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1/3 szklanki oleju 2 jajka Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki, oprócz białek, utrzeć mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.Odstawić na kilka minut. Gofry z tak przygotowanego ciasta piec w gofrownicy na rumiano około 2-3 minut, podawać z bitą smietaną, owocami lub innymi ulubionymi dodatkami. Uwagi: Do tego ciasta nie dodaje się ani grama cukru, dzięki czemu gofry można podawać na słodko z bitą śmietaną lub z serem i pastą z tuńczyka. Oczywiście po upieczeniu dobrze jest, aby gofry postawić na boku lub połołożyć na kratce, co ułatwi odparowanie wilgoci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×