Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kukurukuku palomaaaaaaaaaa

Po ilu tabletkach anty mogę zaczac sie kochac i nie bac sie wpadki ??

Polecane posty

Chodzi o to czy juz po pierwszej tabletce moge sie kochać ze swoim chlopakiem do konca ?? Juz w sumie wziełam dwie dzisisaj bedzie trzecia tabletka :) Dziewczyny pomóżcie ! Bo jednak boję sie wpadki :( mysle ze we czwartek skonczy mi sie okres i bede sie w tym dniu kochać z nim....bde wtedy juz po 4 tabletkach. Wystarczy tyle zeby nie miec dzidzi ??

Gość ja pitole ooooo
nie zapytałas lekarza? no chyba, ze podkradasz tabsy mamusi

Gość mnie spotkał
jeśli to jest Twoje pierwsze opakowanie tabletek, to pierwsze 7 dni musisz uważać, np prezerwatywa... ale jeśli to jest któreś już z kolei opakowanie to nie czekaj do czwartku, bzykaj się nawet zaraz...

o matko.... widzę, że tylko jedna osoba po tabletkizgłosiła się do ginekologa i przeczytała ulotkę. Reszta chyba kupiła sam blister na rynku lub ukradła mamie.... Jeśli pierwszą tabletkę weźmie się prawidłowo w 1 dniu okresu, to od tej pierwszej tabletki jest się zabezpieczonym!!!!!! Tylko że nadal później jest krwawienie jak przy normalnej miesiączce i zazwyczaj nie kończy się na kilku dniach. Bywa, że plamienia trwają cały miesiąc. Mówię o rozpoczęciu pierwszego opakowania w życiu lub po dłuższej przerwie. Później, biorąc kolejne blistry, robiąc kolejne przerwy, cały czas jest się zabezpieczonym. Nawet podczas krwawienia z odstawienia!!! Wyjątki osłabiające działanie tabletek: ostra biegunka, wymioty, antybiotyki, baaaardzo duża ilość alkoholu. I nie wierzcie w żadne herezje, tylko ulotka do ręki i do nauki. Skoro jesteście takie dorosłe, że decydujecie się na seks, to myślę, że to nie problem poznać własne ciało i to, czym je trujecie.

WIECIE...Ja ja przyjełał prawidłowo tzn w pierwszym dniu okresu i dziś wzięłam juz trzecia tabletke to chyba nie musze sie bac ?? dodam ze nie mam żadnych dolegliwości bardzo dobrez sie po nich czuje ;)

W takim razie jestem spokojna :)

tak w 7tyg "jesli zazylas w 1 dniu okresu to od pierwszej tabletki jestes chroniona." smieszny tekst jak mozna po 1 tab byc chroniona? poczytaj o masie dziewczyn ktore po "latach" brania tabsow anty zaszlo w ciaze a ty jej wbijasz bzdury do głowy ,ze juz po 1 nic sie nie moze stac zgroza nie wiesz - nie gadaj. rozpoczęcie blistra w pierwszy dzień miesiączki zabezpiecza Cię od razu.

w.w.w.- mam nadzieję że wspólnie uświadomiłyśmy koleżankę ;] swoją drogą, skąd takie przekonanie, że po 7 TYGODNIACH???? Może najlepiej od razu- działanie tabletek anty rozpoczyna się po ślubie;] kurcze, myślałam, ze po tabletki idzie się do lekarza, który mówi o takich rzeczach...;/

Najpier piszesz : ""jesli zazylas w 1 dniu okresu to od pierwszej tabletki jestes chroniona." smieszny tekst jak mozna po 1 tab byc chroniona?" A potem: "ozpoczęcie blistra w pierwszy dzień miesiączki zabezpiecza Cię od razu." Jak dla mnie to bez sensu.....Najpierw zaprzeczasz a potem potwierdzasz :(

Mi lekarz nie mówił o tym kiedy tabletki zaczynaja działać :(

Gość anka156
a jak masz napisane w ulotce? w mojej jest napisane ze jak przyjjmiesz 1 dnia okresu to dzialaja juz. a jezeli przyjkmiesz 2-5 dzien to musisz sie zabepzieczac przez 7 dni! i tyle, przeczytaj ulotke tam jest napisane!!!!!!

Ehh no wlasnie nic nie bylo tam o tym kiedy zaczyna sie działanie tabletek :( ja stosuje Yasminelle

Gość anka156
jest napisane str 27:) przeczytaj a nie bedziesz juz miec watpliwosci co do skutecznosci:)

\"Jak dla mnie to bez sensu.....Najpierw zaprzeczasz a potem potwierdzasz\" to pierwsze to cytat. przytaczam opinię z którą chcę polemizowac. przeczytaj topic ze zrozumieniem i po kolei.

Łoj pogmatwało mi sie juz z tego wszystkiego sorki :)

skoro lekarz Ci nie powiedział, to dlaczego sama się go nie zapytałaś???? ja również używam yasminelle. Nie czekałam żadnych 7 ani iluśtam tygodni. Ulotkę przeczytałam. Pani doktor mnie uświadomiła. Biorę je już od prawie roku i nie mam dzidziusia, czuję się dobrze, nie mam pryszczy, piersi mi nie urosły i schudłam. Generalnie to chyba najlepsze tabletki na rynku. No i jedne z najdroższych. Ale opłaca się.

Gość tutuzia
Czy ktos może mnie upewnić czy po 4-ech tabletkach jestem zabezpieczona i czy moge zaraz kochac się z moim mężczyzną bez obaw? dostałam okres 4 dni temu w nocy o 4 i wziełam pierwsza tabletke rano jak wstałam o 11- i tak biore do dziś..

tak, pierwsza tabletka pierwszego dnia okresu i zabezpieczenie jest od razu