Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka 5-miesięcznego

Synek ma prawie 5 miesięcy i przez ostatnie 12 tygodni przybrał tylko 1200g

Polecane posty

pediatra nie widzi niczego niepokojącego. Czy rzeczywiście nie mam co się martwić, że moje dziecko przez prawie 3 miesiące przybrało na wadze tylko 1200g??? Karmię synka tylko piersią.

Jak się martwisz to zapytaj innego lekarza. Mój syn w pierwszych miesiącach życia przybierał po tyle na JEDEN miesiąc.

Gość olacork
Nie martw sie. Po urodzeniu dzidzia tyje okolo 1 kg na miesiac ale w miare uplywu czasu przybiera wolniej. Moj synek moze ze 3 miesiace tyl po kg miesiecznie. Teraz ma rowniez 5 miesiecy i wazy okolo 7,300 kg. A urodzil sie z waga 3,6 kg.

Gość oiuyhgf
nie masz sie o co martwic. Przybrał ok 100g na tydzien. Jesli je, ma apetyt, nie jest ospaly to wszystko w porzadku. moja corcia ma rok i 3 miesiace i wazy niecale 10 kg

Synek waży teraz dokładnie 6620g. No właśnie zastanawiam się czy nie iść do innego lekarza? Lekarz, do którego chodzimy to raczej dobry i ceniony specjalista, no ale chyba każdy zmartwiłby się zwłaszcza, że przez ostatnie 2 tygodnie dziecko przybrało tylko 20g!!!

Jest bardzo ruchliwy i na szczęście apetyt mu dopisuje:) No może rzeczywiście nie ma się co martwić?:) Ale to moje pierwsze dziecko i boję się by czegoś nie przeoczyć i nie zaszkodzić dziecku własną głupotą i zaniedbaniem dlatego martwie się:(

Gość mloda.mamusia1984
myślę, że nie masz się co martwić na zapas. Moja córeczka kilogram przybierała w półtora miesiąca. też sie zastanawiałam, czy to jest prawidłowo, ale pediatra nie widziała w tym nic złego. ważne, że mała miała apetyt i nie traciła na wadze... Pozdrawiam.

Gość noemi 244
noja córka ma 5 miesięcy i przez ostatnbie 8 tyg przytyła też tylko 1200 g i pediatra również niewidzi nic niepokojącego. Tym bardziej, że wg siatki centylowej ma ten sam centyl co 2 miesiące temu :)

noemi 244--------> ale Twoja córka przybiera prawidłowo na wadze, bo 1200g przez 8 tygodni daje 150g na tydzień, czyli to niezbędne minimum:) Mój synek przez ostatnie 8 tygodni przybrał tylko 680g, a to prawie o połowę mniej niż Twoja córcia. W tej chwili nie załapuje się nawet na 10 centyl (jest między 3 a 10:O) :( Jeśli przez następne 2 tygodnie znowu nic nie przybierze (bo co to jest 20g na 2 tygodnie???), to pójdę z nim do lekarza, bo tak jednak być nie może.