Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piercing010101

Kolczyk w języku. Chcę, ale się boje. Kto ma?

Polecane posty

Gość Piercing010101

Niech opowie jak było.

Gość Piercing010101
up up

Gość Annnn.
Ja mam. Opowieści się na niewiele zdadzą. Każdy przechodzi to inaczej. Przekłucie trwa chwilę (mnie prawie nie bolało). Ból przychodzi po ok. pół h kiedy język puchnie... zaczyna się seplenić, ciężko jest jeść. Ja to przechodziłam w wielkich bólach przez 5 dni ale np. moja koleżanka sepleniła i z bólem męczyła się ponad 2 tygi. Nie wiem co jeszcze Ci napisać, może masz jakieś konkretne pytanie?

Gość Piercing010101
Ile razy dezynfekować język i jakim środkiem? Z czego najlepiej kolczyk kupić, żeby było najmniejsze prawdopodobieństwo uczulenia? Ktoś mnie straszył, że po tym jakby ktoś dostał zakażenia to język mogą uciąć. Co w tedy można jeść, a czego unikać? na razie tyle..;p

Gość Annnn.
A to wszystko jeżeli zrobisz w porządnym miejscu powinna powiedzieć Ci osoba przekłuwająca. Ja dostałam kartkę A4 z zaleceniami i wszystko mi wytłumaczono. Nie dotykać języka brudnymi rękoma, zanim coś się przy nim zacznie robić trzeba umyć ręce. Kilka razy dziennie przez jakieś 3 tygodnie płukać szałwią (dobra na opuchliznę) i po każdym posiłku płukać płynem Corsodyl (też ok. 3 tyg.) Jeść możesz co chcesz w zasadzie... a raczej to co Ci się uda... na początku jest cięzko ugryźć czy cokolwiek normalnie zjeść jak język jest spuchnięty uczucie strasznie dziwne... więc na początek rzeczy typu serki jogurty... i w zasadzie nic więcej... Po ok. miesiącu możesz kolczyk zmienić na krótszy.

Gość Annnn.
A co do uczulenia to z tego z czego dostaniesz pierwszy kolczyk w salonie po przekłuciu ze stali chirurgicznej...

Gość Egoistka8888
Oj.. A ja właśnie słyszałam, że mlecznych rzeczy takich jak serów i jogurtów jeść nie można bo mają jakieś bakterie, które mogą coś uszkodzić....;d

Gość Annnn.
Ja jadłam takie rzeczy i nic mi się nie stało moi znajomi też i w salonie od razu powiedzieli żeby zrobić sobie zapas takiego typu jedzenia. Ale jeżeli komuś to nie odpowiada może próbować jeść np. kanapki ale przez pierwsze dni życzę powodzenia i to raczej i tak się nie uda.

Gość Egoistka8888
up up up up up