Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To się zapytam

Ubezpieczenie OC

Polecane posty

Gość To się zapytam

Witam Ostatnio zastanawiałem się nad taką sprawą, jeżeli mam ubezpieczenie OC w firmie która mówiąc delikatnie jest do d..y, czyli mało się płaci ale i mało można wymagać miałem u nich AC i za uszkodzenie auta wycenione przez warsztat na 3000 zł dostałem 400 zł ale nie o tym chciałem pisać. I teraz mnie zastanawia kwestia jeżeli spowoduje wypadek to czy jest przez prawo regulowana kwota minimalna jaką poszkodowany dostanie, bo jeżeli uszkodzę komuś auto i kwota naprawy będzie 2000 zł to czy mój ubezpieczyciel może dać na przykład 200zł ?? i czy taki poszkodowany może żądać ode mnie pokrycie pozostałej sumy ? Niby ubezpieczenie OC oznacza od odpowiedzialności cywilnej ale jak to jest w praktyce Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi

Gość up123up
nie masz sie czym martwic to nie Twoje zmartwienie sa zobowiązani do pokrycia wszelkich szkód powiem tylko tyle ze jeżeli osoba poszkodowana zobaczy papiery tej firmy to pewnie nie będzie sie chciała dogadywać tylko wezwie policje żeby mieć konkretne podstawy i dokumenty wiec mandacik Cie nie ominie

Gość To się zapytam
up123up --> Ja nie chce się uchylać przed mandatem, jak moja wina to i muszę ponieść za to karę. Zastanawiało mnie tylko czy jeżeli ze mną to znaczy z moim AC tak postąpili to czy nie postąpią podobnie z osobą której uszkodzę samochód w wypadku. Czyli mówisz że muszą zapłacić poszkodowanemu tyle ile kosztuje naprawa ? I nawet jeżeli poszkodowany czuje się pokrzywdzony ja nie odpowiadam finansowo ?

Gość up123up
nie odpowiadasz jeżeli poszkodowany ma jakieś pretensje to może je kierować do Twojego ubezpieczyciela :)

Gość Gabriello77
Co do kwoty to jezeli bedzie szkoda calkowita to niem usi ci wyplacic tyle ze starczy na naprawe. Biora srednia cene auta, odlicza ci zuzycie i wyjdzie ze za np. Espero możesz za cale dostać ze 300 zł. Najlepiej zawsze sobie porównać (http://rankomat.pl/) ubezpieczenie, potem sprawdzić opinie, popytać itd. a dopiero po tym kupić OC.

Gość hanik40
jak chcesz poznać najlepszą ofertę to najlepiej jak zajrzysz do porównywarki ofert takiej jak www.okurka.pl i podasz dane auta itd a program sam wyliczy ci wysokość składki u czternastu ubezpieczycieli w różnych pakietach. będziesz mógł ocenić czy bardziej opłaca ci się samo oc czy oc z ac