Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ttttttttrrrrrr

czy ja bee miała ospe wietrzną??? proszę o szybką odpowiedź....

Polecane posty

Gość ttttttttrrrrrr

mama nie pamieta czy chorowałam, mam 15 lat, u nas w szkole zachorowały dwie moje kolezanki z którymi siedze w ławce.... duzo z nimi gadałam a to sie podobno przez wymiane powietrza zakaza.... wczoraj około północy położyłam się spać miałam dreszcze.... swędziała mnie troche skóra miejscowo, ale tylko troszezke... nie mam krostek (no może tylko ze dwie-trzy...) teraz mam temparature 36,6 proszę o odpowiedz bo nie wiem czy iść do szkoły, bo słyszałam że nie można tego przeziębić, bo będą powikłania..... :o :(

Gość jak mozna nie pamietac czy sie
mialo ospe... ;) A te kolezanki to sa po chorobie juz?? Jak przyszly po chorobie to juz nie zarazaja. Pierwszym objawem jest goraczka, a nie swedzenie skory. Poza tym to swedzenie to masz w psychice. Maja sie pojawiac pryszcze. One swedza. Nie drap :P

Gość ttttttttrrrrrr
no mama nie pamieta, ja tym bardziej... a koleżanki właśnie dopiero jedna zaczęła chorować kilka dni temu, a druga wczoraj....

a może twoja mamuśka ma książeczkę zdrowia twoją, to zawsze można sobie przypomnieć, czy chorowałaś, czy nie .No , a jeśli nie chorowałaś to wszystko przed tobą....niestety.

przeciez ospa wietrzna to zadna tragedia ,przyjdzie-przejdzie byle by ja w domu wysiediec

no to jak dopiero zaczely to raczej ja bedziesz miala ;) Ale bez przesady - goraczki nie masz, mozesz isc dzisiaj do szkoly :D Bez sensu tak lezec w lozku i czekac na nadejscie choroby :D To jakby 60latek polozyl sie w trumnie czekajac na smierc, bo ta kiedys tam ma nadejsc...

a dziwie sie wlasnie, ze Twoja mama nie pamieta czy bylas chora, bo to dosc specyficzna choroba :D Nie czesto dziecko ma fioletowe plamy na calym ciele :D

Gość koltuny we włosach
Ja zachorowałam bedac na studiach. Ospa przebiega tak ze najpierw masz objawy grypowe. Ja takie mialam przez 2 tygodnie, a po dwoch tygodniach dopiero pojawily sie pierwsze objawy ospy. Charakterystycznym elemenmtem sa twarde guzki na glowie. Jak takie wyczujesz to znaczy ze bedziesz miala ospe. Potem pojawiaja sie pecherzyki na ciele. Dosyc nieprzyjemne, ale da sie zniesc.

Gość Tyklo Bóg
Raczy Wiedzieć