Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemocochodziiii

o co chodzi z tym ze pierwsza ciaza powinna byc przed 30stka

Polecane posty

Gość niewiemocochodziiii

jaka jest roznica pomiedzy np 38 latka , ktora jest w pierwszej ciąży a 38latka ktora jest np w 2 czy 3 ciąży. przeciez ryzyko urodzenia chorego dziecka u obu jest takie same, nie ma znaczenia ktora to jest ciaza

Gość pipipijjj
nie mam pojecia o co w tym chodzi w holandi rodzenie dzieci w wieku 40 lat to norma...

Gość fssdfsfsdfsfd
Chodzi o to że po 25 r ż dupa trzszczy jak stara szopa

Gość bo wg badań położników
i ginekologow najbardziej optymalny wiek do porodu to 24-26 lat. Za wcześnie niedobrze i za późno niedobrze. Holandia, to kraj przygłupów, a wiąże , się to z tym że stare baby rodzą dałnów i potem są tego efekty.

Gość ale przeciez mlode kobiety
tez rodza chore dzieci. wystarczy tylko poszperac troche w necie

Gość ale u starszych jest większa
możliwość wystąpienia anomalii, nie jest to regułą, ale stwarza zagrożenie.

Gość no tak ale to nie ma znaczenia
czy jest to pierwsza ciaza czy kolejna.

Moze w np. druga ciaza w wieku38 jest bezpieczniejsza, bo organizm juz przyswoil noszenie dziecka przy tej piewrszej ciazy przed 30, i dlatego jest bezpieczniejsza? nie wiem :P

Gość lupo10
ma znaczenie bo ciaza to duze obciazenie dla organizmu, buzuja hormony itd a po 30 rozpoczyna sie juz proces starzenia u kobiet, wkracza ona w kolejna "biologiczna faze" organizm przy 2 ciazy wie juz czego sie spodziewac, nie ma tego szoku a przy 1 ciazy po 30 organizm wariuje tak mozna to najprosciej powiedziec,a wiem bo sama sie zastanawialam i gadalam ze znajoma ktora jest biologiem i mi wyjasnila :D

Gość no tak bo kobieta po
30-tce to juz nad grobem stoi, biedna, zniedołęzniala staruszka.😴

Tak, tak 30m to już o lasce chodzą he he ostatni wyczytałam że według najnowszych badań to kobiety w wieku 20 lat sa bardziej narażone na urodzenie dziecka z obciążeniem, niż np te po 30-tce

Gość ejbisi
Za zespół downa odpowiadają geny męskie więc jak 40 latka sobie znajdzie młodszego to nie ma sie co martwic :P

Gość lupo10
przeciez nie chodzi mi o starzenie w sensie zmarszczek itd nie wiem czy wiecie ale po 20 i po 30 kobieta wchodzi w kolejny etap, tak jak po 20 zmienia sie przemiana materii, zmieniaja sie hormony tak samo po 30, jest to juz starzenie sie ale nie w sensie takim jak tu ktos napisal, nikt o lasce jeszcze nie chodzi :O i nie chodzi tu tylko o te obciazenia chorobami genetycznymi , po prostu organimz kobiiety po 30 ktora nie ma jeszcze dzieci przyzwyczaja sie niejako do tego stanu, w momencie kiedy ona zachodzi w ciaze doznaje szoku, zreszta kazdy zywy organimzm ma optymalny wiek na rozrod i tak samo jest z czlowiekiem, przeciez nikt sie nie dziwi dlaczego 13 latka nie powinna rodzic dzieci mimo ze ma okres i to nie tylko chodzi o to ze jest niedojrzala psychicznie

Gość uupppppppppppppp
pierwsze slysze zeby za zespol downa odpowiadal tylko material genetyczny mezczyzny.