Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula2890

Srodek cyklu niby owulacja a tu...

Polecane posty

Hej! Mam pytanie powinnam miec owulacje jednak zamiast niej (jestem po odstawieniu tabsow) mialam bialy sluz, bolace jajniki wszystko jak w owulacji tylko ten sluz nieprzezroczysty. Czy to znak ze owulacji nie bylo? Prosze o odp, dziekuje :)

Gość anik...
Śluz nie jest jedynym wyznacznikiem tego czy była owulacja czy nie. Co innego gdybys mierzyła temperature cały cykl. Takze trudno powiedziec czy była owulacja czy nie. Po odstawieniu tabletek czesto jest tak ze odblokowuje sie owulacja z obu jajników naraz

Gość anik...
a pozatym skąd wiesz ze to jest środek cyklu? Po odstawieniu tabletek wszystko mogło ci sie rozregulowac i poopuzniac sporo

Po odstawieniu tabsów możesz mieć cykle bezowulacyjne. Nie patrz na środek cyklu, tylko 14 dni przed terminem spodziewanej miesiączki, chyba że masz cykle 28 dni. Śluz i skok temperatury nie są dowodem owulacji, lepsze dane daje monitoring cyklu na usg (bo nie test owulacyjny). Zresztą - tak naprawdę - z medycznego punktu widzenia jedynym niepodwarzalnym świadectwem tego, że była owulacja, jest ciąża.

Bardzo chciałabym tego dziecka. Mam nadzieje ze owulacja sie odblokowała naprawde miałam tego sluzu bardzo bardzo duzo. A teraz poprostu sucho.. Tzn mniej. Tak moglo sie przesunac wszystko i sie przesunelo dzisiaj jest 24dzien cyklu. A tego nadmiernego śluzu bylo przez jakies 6 dni dzisiaj juz koniec. Moj mezczyzna mowil ze inaczej mu sie ze mna kochalo, ze lepiej. A moje cykle przed ostawienim trwaly oczywiscie 28dni. Wiec wg STAARYCH obliczen owulka powinna byc gdzies od 13 do 17stycznia. Tak sądze. Nie wiem co myslec?> Jestem juz tak zalamana ze juz nie wiem czy ejstem w tej ciazy czy nie ehhh a teraz mnie piersi tylko boja wczesniej przez te 6dni sluzu bolalo mnie wszystko jak w owulacji. Co myslicie? Dziekuje za pomoc dziewczyny! Ciesze sie ze wjestescie takie wyrozumiałe..