Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna Zołnierza

PROSZE napiszcie jak wiecie

Polecane posty

hej, wie moze ktos z was od ktorego miesiaca zolnierz dostaje tzw stałki , ile one trwaja tzn ile godz ..od ktorej do ktorej i co oznacza słowo garnizon ..to dla mnie bardzo wazne :(

Gość t b d t
garnizon to taki garnitur polowy :P

Gość przypierdalam się
a chłopa się zapytać nie możesz? :o

NO własnie nie :( on mnie chyba oklamuje z tymi stałkami i sobie gdzies chodzi z kumplami a ja siedze w domu jak glupia i wiernie czekam:(

NIKT NIE WIE:(?

Gość pasternak i rzepa
Przepustka Stała.Każdy żołnierz po przysiędze dostaje do ręki papierek, który w określonych godzinach pozwala mu na poruszanie się po terenie garnizonu - najbliższego miasta.

Gość prewencja
z tego co było do niedawna to przepustkę stałą dostawano po przysiędze, a godziny stałek ustalane były przez dowódcę, zazwyczaj od szesnastej do dwudziestej czwartej, zależy od dowódcy i jednostki. nie wiem jak jest dziś, bo mój żołnierz te swoje przepustki wykorzystywał w inny sposób niż mówił mi, więc się skończył dzień dziecka :o

Gość pasternak i rzepa
Pewnie Bee Gees i lorneta ?

prewencja - no mi powiedzial ze dopiero teraz dostal a jest juz 4 miesiac w wojsku :/ i wydaje mi se to podejzane ....mowil tez ze jego koledzy w wojsku ci co juz maja stalki chodza co sobote na dyskoteki(maja darmowe wejscia) nawet ci co maja dziewczyny : / Mowil mi ze on taki nie jest idt ale kto tam go wie ......pewnie kozysta z wolnosci:/

a skad sie o tym dowiedzialas ze wykozystal w inny sposob?

bo obawiam sie ze moj zrobi tak samo ej a mam jeszcze 1 pytanko a jak zołniez odda stałke tzn ten papierek to nie moze bez niego wychodzic?

???

Gość prewencja
"Pewnie Bee Gees i lorneta ?" się uśmiałam :D :D a tak poważnie, dowiedziałam się przypadkiem, bo mnie ekspedientka w sklepie uświadomiła, że mój luby się prowadza codziennie po mieście z jakąś cizią, która ni w dupę nie przypomina mnie. także mam gorzej o tyle, że miał dupę na boku, a ja nieuświadomiona niczym księżniczka w wieży zawsze na niego czekałam :o także lepsi koledzy aniżeli inna laska. co do drugiego pytania, stałka to uprawnienie do wyjścia, więc bez niej raczej ciężko o śmiganie po mieście.

Gość pasternak i rzepa
No co ...:( Lepszy Bee Gees plus napoje w pobliskim barze niż oszukiwanie drugiej osoby.

Gość prewencja
ano lepszy. aczkolwiek facet i tak na tym oszukiwaniu za dobrze nie wyszedł, bo dostał kopa od cizi i teraz codziennie płaszczy się na mojej wycieraczce :D przynajmniej czysto pod drzwiami mam, bo mi szoruje podłogę przy okazji.

kurcze to ja teraz sama nie wiem co mam myslec moje kochanie jest o demnie bardzo daleko wiec nie ma mozliwoci dowiedziec sie co on tam robi:P ej ale to mozliwe zeby 1 stałke dostał po 4 miesiacach

czy to mozliwe aby zolnierz pierwsza stalke dostal po 4 miesiacach ???bo czytałam ze dostaja po pprzysiedze .....wiec jak to jest???