Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieskookamazurka

czy ktoraj z was kobitki stosuje peeling z kawy i oliwy z oliwek?

Polecane posty

Gość niebieskookamazurka

jestem ciekawa czy ktos robi sobie taki peeling? :)

Gość magielosik
yyyy ja nie..

Gość kawoszka_1
oo właśnie sama miałam zakładac taki temat:) właśnie jestem po takim peelingu, tylko, że zrobiłam 3 łyżki kawusi i wymieszałam z balsamem nawilżającym, owinęłam się folią i dresik i pod kołderkę na 30 min:) postanowiłam zaciekle walczyc z celullitem, ponieważ nie moge już na niego patrzec:/ dziewczyny do dzieła! motywacja musi byc!:) oczywiście zaczynam od dziś:D poza papkami z kawy zaczynam właczac w swoj grafik bieganie 2 razy w tyg, cwiczenia i pic wiecej wody. mam nadzieje ze cos ruszy. trzymajcie kciuki! a ja trzymam za was!:)

Gość kawoszka_1
ale jedno trzeba przyznac-straszny syf zostaje po tej kawie:/ i zimno jak sie spłukuje chłodną wodą...zraża mnie to ale mam nadzieje, że mimo to wejdzie mi to w krew i bede systematyczna. bo dziewczyny pamietajcie! systematycznosc to podstawa! ogólnie jestem osobą leniwą z natury-ale takie postanowienie sobie dałam. piszcie jak tam u was postępy z walką:)

Gość frer
proponuje peeling z cukru, mniej sie naświni

Gość kawoszka_1
a jak się go przyżądza? i ma takie same właściwosci?

Gość frer
ale to bardziej na twraz sie stosuje , na wilgotna, złuszcza skóre i takie tam szmery bajery

Gość gienowefa
ja sobie robie pilling z kawy , polecam bo naprawde dobry i tani:). namydlam sie a potem nakladam fuzy i tre terwe i tre:)

Gość magielosik
dlugo tak trzesz? ile czasu juz robisz i czy widzisz efekty?

Gość gienowefa
szczerze mowiacx nie ejstem systematyczna i robie to raz na dwa lub trzy tygodnie, jak mi sie przypomni:) mi chodzi tylko o to aby zluszczyc stary naskorek i efektem tego jesy gladziutka skora. Ale musze wyprobowac jak poprzedniczka pod folie kawusie i wygrzac, moze cos pomoze na calilit , niestety nie ejstem systematyczna wiec nie wiem czy jest sens sie meczyc raz na jakis czas

Gość kawoszka_1
ojj ja też. dzisiaj 1 dzien ale z tą moja systematycznioscia wlasnie jest do bani. a celulit ni stad nie zniknie...niestety:( przegladalam rozne tematy na kafeterii o peelingu z kawy, i szczerze to zazdroszcze bardzo dziewczynom, które pisza, ze peeling tylko sporadycznie dla gladkiej skory;D aaaah chcialabym tak!!

Gość kjhkghj
Ja robiłam sobie takie peelingi i były OK. Potem jednak odkryłam że zastąpienie kawy cukrem, najlepiej drobno zmielonym (ale nie pudrem), daje o wiele lepsze efekty!

Gość systematyczna to ja
Robie ten piling co sobote, mam super skore i polecam:) co rano wyjmuje filtry z ekspresu na tacke, ktora mam wlasnie do tego;) i w ciagu 7dni uzbieram zawsze co najmniej duzy kubek (0,4 l) fusow:) no i w sobote do sloiczka z fusami wlewam dodatkowo oliwe z oliwek lub olej z ryzu, mieszam i mam moj piling:) spedzam rano w sobote w lazience okolo 2 godzin, masuje sie ziarenkami okolo 40 minut... od stop, do glow, tzn. az do szyi (wlacznie), plecow oczywiscie nie masuje sobie sama;) na twarzy trzymam najpierw piling enzymatyczny, potem maske. Po umyciu nakladam na cialo najlepszy balsam ujedrniajacy, jaki akurat mam (kupuje rozne). Tego dnia wieczorem, a nawet juz w nocy;) w kazdym razie - tuz przed snem, nakladam balsam ujedrniajaco - opalajacy na cialo i opalajacy krem nawilzajacy na twarz (zapach! - na dzien samoopalaczy nie polecam). To moj rytual. Umycie "syfu po fusach", o ktorym piszecie, to zadna cena, za efekt, ktory osiagam:) moj narzeczony, na pytanie, co mu sie we mnie najbardziej podoba, ma zawsze dylemat, co woli - biust czy... skore. Tak wiec, dziewczyny, nie lencie sie! Tylko systematyczna pielegnacja daje efekt.

Gość kawoszka_1
ooo, to się nazywa motywacja:) gratuluje! zastanawiam sie, bo mam dosyc widoczny cellulit, czy ta kawka+cwicznia zredukuja go chociaz do tego stopnia aby go nie bylo widac tylko dopiero jak np sie scisnie skore...:)

Gość GŁÓD
Ja to robilam faktycznie skóra wyglądała super,przestałam gdyż za dużo miałam kofeiny w sobie to jednak do organizmu się dostaje i jest to nie zdrowe na dłuższą mete ,być może jak robiłam błąd że codziennie to stosowałam

Gość kawoszka_1
hoh ja dzisiaj poszłam biegac ale chyba zajelo mi to 10 min gdyż moja kondycja spadła do stopnia zerowego!!! załamka:( mam pytanie, czy jak bede piła wode ale cytrynowa żywca, bedzie ona miala takie same działanie jak zwykła woda?

Gość kawoszka_1
żadna z was nie walczy z tym cellulitem?:)